Noutati GSM

iOS 12, cea mai noua versiune de software pregatita de Apple pentru utilizatorii iPhone si iPad urmeaza sa fie lansata in toamna lui 2018 impreuna cu cele 3 noi modele Apple ce sunt gata sa iasa pe piata. Desi un preview a fost prezentat deja publicului pe 4 iunie anul acesta, inca exista intrebari cu privire la ce poate face, cum va arata si care sunt diferentele fata de iOS 11, intrebari la care vom incerca sa raspundem in randurile de mai jos.

Data lansarii

Desi versiunea beta s-a lansat deja in 25 iunie, lansarea oficiala a software-ului va avea loc abia in luna septembrie, data exacta urmand a fi comunicata la evenimentul de lansare al noilor dispozitive Apple pe 12 Septembrie. Anul trecut iOs 11 s-a lansat la o saptamana distanta de lansarea iPhone X ce a avut loc tot pe 12 Septmebrie, astfel ca putem presupune ca si anul acesta Apple va pastra aceeasi abordare.

Caracteristici

Sau, mai bine zis, ce poate face iOS 12? Sau, si mai bine zis, ce poate face iOS 12 si nu poate face iOS 11 sau versiunile anterioare?

Performanta – Apple si-a concentrat eforturile in directia optimizarii performantei si stabilitatii sistemului cu acest update, pentu a face device-urile mai rapide. De exemplu, pe iPhone 6 Plus timpul in care aplicatiile se incarca s-a redus cu 40%, cel in care tastatura se afiseaza cu 50%, iar in cazul pozelor cu 70%.

Maps – odata cu iOS 12 Apple va lansa si o noua versiune a aplicatiei Apple Maps, bazata pentru prima data exclusiv pe datele colectate direct de companie atat direct pe teren, prin satelit cat si preluand date de pe iPhone-urile utilizatorilor (cu acordul acestora). O echipa dedicata lucreaza 24h din 24h pentru a se asigura ca datele furnizate de aplicatie sunt actualizate in permanenta.

Siri – Siri va avea posibilitatea de a crea scurtaturi – actiuni declansate prin comanda verbala personalizate pentru anumite aplicatii (de exemplu scurtatura “Ajuta-ma sa ma relaxez” pentru o aplicatie de meditatie ghidata). Ulterior Siri va putea afisa sugestii de scurtaturi pe ecranul telefonului.

De asemenea aplicatiile News, Stocks, Voice Memos si iBooks vor beneficia de un nou design ce permite o navigare mai usoara si mai rapida.

Do not Disturb – aceasta noua functionalitate permite utilizatorilor sa limiteze factorii ce i-ar putea distrage de la rutina zilnica, pentru a imbunatati echilibrul vietii cotidiene. Astfel, functia Do Not Disturb permite strabilirea unui interval orar in care notificarile nu vor fi afisate pe ecran.

Animoji – mesajele vor putea include acum patru noi Animoji – o fantoma, un koala, un tigru si un T-Rex. Pentru toate cele patru utilizatorul va putea sa scoata limba, acest lucru fiind redat de animatie (functie ce nu exista in iOS 11). De asemenea acesta va putea sa-si creeze propriile Animoji – denumite sugestiv Memoji.

Compatibilitate

Daca va faceati griji cu privire la compatibilitatea dispozitivului dumneavoastra cu noul iOS, puteti sta linistiti. Toate device-urile compatibile cu iOS 11 vor fi compatibile si cu noul software Apple.

Daca in urma prezentarii iOS 12 nu se ridica la inaltimea asteptarii dumneavoastra, atunci cu siguranta veti fi incantat de faptul ca deja exista zvonuri cu privire la lansarea lui iOS 13 in vara lui 2019.

 • 5 star review  Am achizitionat o folie de Apple Watch 5, 44mm de la acasaGSM. A fost aplicata cu profesionalism. Ce pot sa spun, arata PERFECT, colturile raman lipite! (Nu ca in alte locuri)

  thumb Ioan Moldovan
  8/08/2020

  5 star review  Super fast and great service

  thumb Mihai Paraschiv
  7/10/2020

  5 star review  In short: Note 10 experience. The boys moved very very fast and very qualitatively. Very easy to reach. Thank you very much!

  thumb Cosmin Gheorghila
  5/31/2020
 • 5 star review  In 30 minute telefonul meu a fost ca nou. Recomand cu incredere!

  thumb Stefan Costache
  5/29/2020

  5 star review  Nice guy,detail job,second phone done there by adding alien foile protection

  thumb Alexandru Ana
  1/07/2020

  5 star review  Great service repair for iPhone

  thumb Constantin Marin
  1/07/2020