Functii ascunse ale Iphone si iPad

Publicat de: Admin, Data: 2020-04-04 11:00:21, Categorie: iPhone XS Max

Daca ai un Iphone sau un iPad sau daca iti doresti sa iti cumperi, trebuie sa stii ca acestea au cateva functii ascunse. Sunt functii de care s-ar putea sa ai mare nevoie, sunt functii pe care le-ai putea folosi ocazional, dar trebuie sa stii unde sa intri ca sa accesezi functiile respective si la ce te-ar ajuta acestea. Iphone si iPad sunt dotate cu un software IOS 13 care continua sa evolueze din ce in ce mai mult, de la model la model. Cea mai noua versiune este IOS 13.4, respectiv iPadOS 13.4. Una dintre noile caracteristici permite partajarea fisierelor in ICloud, fiind asemanatoare cu Dropbox pentru stocarea Apple. Functiile ascunse ale telefoanelor incep de la un nou tip de cautare vocala, pana la partajarea audio pentru cei care au AirPods.  

Prima functie este legata de incarcarea bateriei telefonului. Incarcarea obisnuita a bateriei pana la 100% si mentinerea ei pentru o perioada mai lunga de timp poate duce la deterioarea bateriei telefonului in timp. Functia noua a IOS 13 ajuta la mentinerea duratei de viata a bateriei, dar cu ajutorul ei bateria nu va mai ajunge la 100% atat de repede. De exemplu, iti pui telefonul la incarcat pe timpul noptii, ia el cand va ajunge la 80% va ramane asa o perioada, iar inainte de a-ti suna alarma va ajunge la 100%. Ca sa accesezi functia, intra la Setari - Baterie - Sanatatea bateriei si porneste functia. O alta functie noua te ajuta sa dai scroll mai repede in browser. Se afla in partea dreapta sus si poti sa ti apasat pe ea si sa derulezi in sus sau in jos mai repede. O functie foarte utila care este disponibila pe dispozitivele Apple este cea de scanare. Din aplicatia Fisiere, selecteaza fila de Parcurgere, selecteaza pictograma cu trei puncte din partea dreapta sus, apoi Scanati Doccumente. Tine dispozitivul peste documentul pe care vrei sa il scanezi si asteapta pana se finalizeaza. Ai posibilitatea sa scanezi mai multe pagini intr-un fisier PDF sau in ICloud. De cate ori ti s-a intamplat sa trimiti un mesaj unei persoane si cand va intalniti fata in fata sa spuna ca de fapt nu i-ai trimis? Daca ai fost in aceea situatie macar o data, functia de cautare a mesajelor este acum disponibila pe telefoanele Apple. Trebuie sa cauti un cuvant sau o fraza si iti va aparea automat mesajul cautat. Trebuie sa deschizi aplicatia Mesaje, gliseaza in jos pentru a-ti aparea rubrica de cautare si acum poti sa cauti. Cautarea vocala este acum accesibila de pe Iphone. Oriunde gasesti o bara de cautare vei observa ca in partea dreapta sus ai si un microfon care iti permite sa spui ce cauti, fara sa mai scrii. Poti sa folosesti functia pentru aplicatii precum Mesaje, Mail, Setari.  

Acum poti sa vezi locatia dintr-o fotografie atunci cand le distribui in aplicatia Fotografii. Acest lucru inseamna ca poti sa lasi poza marcata si vei putea sa vezi unde ai fost in poza respectiva cand o vei vizualiza. Atunci cand vrei sa postezi poza sau sa o trimiti pe retele de socializare poti sa stergi marcajul, astfel incat locatia sa ramana privata. Ca sa accesezi functia trebuie sa selectezi pozele pe care vrei la distribui in aplicatia Fotografii, apoi alege Optiuni din partea de sus a ecranului si dezactiveaza Locatia care se afla sub sectiunea Include. Cand vrei sa trimiti mai multe fisiere sau un videoclip mai lung, Apple poate sa incarce totul pe ICloud si sa creeze un link pe care sa il trimiti. Trebuie doar sa selectezi cateva poze sau videoclipuri care sa fie partajate catre ICloud. Dar daca nu vrei sa folosesti ICloud-ul exita un ghid care te ajuta sa trimiti si altfel pozele. De ceva vreme utilizatorii Apple au cerut sa se ajusteze indicatorul de volum, de abia acum s-a modificat acesta. Asa ca, acum cand vei vrea sa dai volumul mai tare sau mai incet iti va aparea indicatorul mic intr-o parte a ecranului si cand va aparea partea alba poti sa dai volumul mai tare sau mai incet cu ajutorul degetului, fara sa mai folosesti butoanele. Cei care calatoresc foarte mult sunt multumiti de faptul ca Apple a introdus partea de Mesaje si FaceTime si de pe cealalta cartela. De obicei, acele persoane care calatoresc mult au nevoie de o a doua cartela ca sa evite tarifele de roaming, iar Iphone XS sau XR sunt Dual Sim. Inainte de IOS 13, utilizatorii puteau sa foloseasca un singur numar pentru aplicatia de Mesaje sau FaceTime. Gestionarea aplicatiilor vechi poate sa fie putin suparatoare, pentru ca odata sterse ele pot fi gasite cu dificultate daca vrei sa le mai instalezi. Dar IOS 13 iti permite sa stergi o aplicatia. Asa ca, daca nu mai ai nevoie de o aplicatie, in lista Actualizari, apasa pe Sterge.

IPadOs 13.4 iti permite acum sa iti conectezi un mouse sau un trackpad la IPad-ul tau. Alegeti un mouse care sa aiba bluetooth si procedeaza la fel cum procedezi cu castile. Din Setari - General - Mouse / Trackpad. Apple a facut posibila eliminarea limitei de descarcare din App Store. Acceseaza Setari- iTunes si App Store - Descarcari de aplicatii ca sa nu te mai intrebe de fiecare data daca doresti sa descarci aplicatia care are peste 200 MB. Acum poti sa descarci fisiere de pe Safari. Pictograma Download Manager va aparea daca ai o descarcare activa sau recent activa. Descarcarea se va salva automat intr-un fisier ICloud Drive si il poti accesa din aplicatia Fisiere. IOS 13 iti permite acum sa faci capturi de ecran a oricarui site si iti vor aparea doua optiuni, ecran sau pagina completa. Daca selectezi pagina completa iti va transforma fisierul intr-un PDF pe care poti sa il decupezi si sa il salvezi in Fisiere. Functia poate fi folosita pe Safari, Keynotes, Mail, Apple Maps, Pagini. Asadar, daca ai un dispozitiv Apple si nu stiai aceste trucuri este timpul sa mergi sa le incerci si daca unele dintre le ti s-ar potrivi, te invitam sa le folosesti mai des.

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produseSOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro