Casti

Este dovedit stiintific ca atunci cand simti ca nu mai poti alerga, ca nu mai poti face exercitiul respectiv, muzica buna te va ambitiona sa continui, astfel iti vei dobori recordul, vei excela in ceea ce faci. Dar pentru asta, ai nevoie de niste casti bune atat pentru sala, cat si pentru alergare. Unele dintre ele sunt rezistente la apa si la transpiratie, au o durata lunga de viata a bateriei. Jaybird Tarah Pro sunt unele dintre cele mai bune casti pentru astfel de activitati si au o durata de 14 ore a bateriei. Sunt capabile sa faca fata alergarilor de 5 km. Si Jabra Elite 75t au o durata buna de viata a bateriei, nu au fir si sunetul se poate personaliza. Apple AirPods Pro sunt bune pentru alergare sau sala pentru ca au functia de anulare a zgomotului si durata de viata a bateriei este destul de buna. Ele sunt cele mai bune casti pentru alergare. 

Jaybird Tarah Pro costa 139 de lire sterline si sunt potrivite pentru toate tipurile de alergatori. Aceste casti au fir, care iti permite sa rotesti varfurile castilor, astfel incat firul sa il poti purta atat peste, cat si sub ureche. Daca porti firul peste ureche este posibil sa simti ca ai niste casti wireless. Au cea mai buna durata de viata a bateriei, sunt capabile sa redea muzica pana la 14 ore. O incarcare rapida de 5 minute ofera pana la 2 ore de redare. Desi nu sunt la fel de puternice ca alte casti, ofera un sunet solid, poti sa salvezi profiluri, dar poti sa le si creezi. Un dezavantaj pe care il au este faptul ca nu au functia de anularea a zgomotului exterior. Dar au totusi o functia care, atunci cand sesizeaza ca nu mai sunt folosite, se opresc automat. Sunt rezistente la apa si la transpiratie, au IPX7.

SpecificatiiJaybird Tarah Pro
TipulIn ureche
WirelessDa
Bluetooth5.0
Durata de viata a bateriei14 ore
Greutate 20g
Anularea zgomotuluiNu
Rezistenta la apaIPX7

Urmatoarele din top sunt Jabra Elite 75t costa 169 de lire sterline. Modelul sportiv Jabra Elite Active 75t costa 190 de lire sterline si au o prindere mai buna in ureche si o rezistenta mai mare la apa. Dar aceste caracteristici trebuie cuva sa justifice pretul mai mare cu 20 de lire sterline. In rest, cele doua modele au aceleasi caracteristici, aceeasi calitate a sunetului, iar design este aproape identic. Dar Jabra Elite 75t sunt mult mai siguri decat modelul de anul trecut, 65t. Totusi, la alergari mai lungi pot deveni mai incomozi. Durata de viata a bateriei este de 7,5 ore, iar husa mai asigura inca 20,5 ore.Nu are functia de anulare a zgomotului, dar in plus se poate personaliza sunetul. Sunt rezistente la apa, praf si la transpiratie si se simt destul de durabile. 

SpecificatiiJabra Elite 75t
TipulIn ureche
WirelessDa
Bluetooth5.0
Durata de viata a bateriei7,5 ore (castile), 20.5 ore (carcasa)
Greutate5,5g, 35g (carcasa)
Anularea zgomotuluiNu
Rezistenta la apaIP55

Jaybird Vista costa 159 de dolari, sunt casti wireless si sunt potrivite pentru cei care obisnuiesc sa faca gimnastica. Ele prezinta cateva dezavantaje, precum lipsa functiei de anulare a zgomotului, modul de transparenta si nu are nici asistent vocal. Durata de viata a bateriei este de 6 ore, iar carcasa mai asigura inca 10 ore de baterie. O incarcare rapida de 5 minute va dura o ora de alergare sau gimnastica. Sunt confortabile si in acelasi timp sigure, nu ies din ureche, sunt rezistenta la apa, au IPX7. Sunetul se poate personaliza din aplicatie si exista o functie, Find My Buds, care te va ajuta sa gasesti castile in cazul in care se va intampla sa le pierzi. 

SpecificatiiJaybird Vista
TipulIn ureche
WirelessDa
Bluetooth5.0
Durata de viata a bateriei6 ore
Greutate6g (castile), 33 (carcasa)
Anularea zgomotuluiNu
Rezistenta la apaIPX7

Apple AirPods Pro costa 249 de lire sterline si nu au fost special concepute pentru alergari sau pentru gimnastica, dar compania s-a asigurat ca au tot ceea ce le trebuie pentru a fi capabile sa reziste la sporturi, mai ales ca au o serie de functii. Castile au fost modificate, astfel ca au 5,4g, ceea ce ajuta la siguranta lor de a sta in urechi. Are functia EQ auto, doar ca nu exista setari personalizabile. In plus, mai are si functia de anulare a zgomotului si a transparentei. Durata de viata nu este cea mai buna, dureaza doar 4,5 ore, iar carcasa inca 19,5 ore. Pentru unii oameni, aceasta durata de viata a bateriei nu ar fi suficienta pentru a ajunge la finish. Carcasa are 45,6 g, ceea ce o face sa fie foarte usor de transportat. Apple AirPods Pro au asistentul vocal, Siri, caruia ii poti adresa diverse intrebari. La o incarcare rapida de 5 minute, bateria va rezista o ora.

SpecificatiiApple AirPods Pro
TipulIn ureche
WirelessDa
Bluetooth5.0
Durata de viata a bateriei4,5 ore (castile), 19,5 (carcasa)
Greutate5,4g (castile), 45,6 (carcasa)
Anularea zgomotuluiDa
Rezistenta la apaIPX4

Aftershock Aeropex stau pe oasele obrazului si emit niste vibratii pentru a genera sunetul, ceea ce iti permite sa asculti si muzica, dar si ceea ce se intampla in jurul tau. Castile costa 150 de dolari, sunt rezistente la apa si la transpiratie. Sunt dotate cu o banda pentru gat si una pentru urechi, ceea ce inseamna ca nu pot cadea. Sunetul nu se poate compara cu cel al concurentilor, dar sunt concepute pentru a oferi un sunet mai discret. Durata de viata a bateriei este de 8 ore.

SpecificatiiAftershock Aeropex
TipulOasele obrazului
WirelessDa
Bluetooth5.0
Durata de viata a bateriei8 ore
Greutate26g
Anulare a zgomotuluiNu
Rezistenta la apaIP67

Asadar, acestea sunt cele mai bune casti pentru alergare si gimnastica. 

Leave a comment