Tips & Tricks

In articolul de astazi vom cotinua seria de tips & tricks inceputa in articolul trecut cu partea a doua, urmand sa va prezentam o serie de alte sfaturi la fel de utile cu privire la noul iOS 12 lansat de Apple.

1. Shortcuts


Shortcuts este defapt o noua versiune a lui Workflows ce integreaza acum si asistentul digital Siri pentru a crea astfel un cadru unitar. Aplicatia poate fi folosita pentru a crea un workflow automat ce combina mai multi pasi – cautarea unui anumit traseu impreuna cu setarea unui playlist ce v-ar putea acompania pe acel traseu si o comanda pentru Siri cu privire la cele doua, de pilda. Pentru a putea beneficia de noile facilitati va trebui insa sa descarcati aplicatia Shortcuts, ce nu se va descarca automat odata cu trecerea la noul iOS.

2. Password Autofill

Nimanui nu-i place sa stea sa-si introduca parola atunci cand vrea sa acceseze o anumita pagina sau aplicatie, iar noua optiune poate sa te scape de aceasta corvoada, mai ales ca parole sunt din ce in ce mai complexe, pentru a preveni o potentiala descoperire a lor de catre terti. Cum puteti beneficia de ea? Trebuie in primul rand sa o activati din meniul Settings – Passwords & Accounts. Astfel, odata ce primiti o parola precum un cod 3D secure prin SMS, ea va fi preluata automat de sistem, nefiind nevoie sa o copiati manual.

3. Facetime pentru grupuri

Dupa cum a anuntat Apple in Septembrie, la lansarea lui iOS 12, Facetime urma sa lanseze o optiune pentru grupuri care sa permita adaugarea a pana la 32 de persoane la aceeasi conversatie. Deoarece functia necesita insa optimizari, lansarea ei a fost amanata pana la cea a lui iOS 12.1. Asteptarea insa a meritat din plin.

4. CarPlay

Majoritatea utilizatorilor iPhone prefera sa foloseasca Google Maps sau Waze decat aplicatia Apple Maps pentru a ajunge mai usor acolo unde au nevoie. Pana acum insa, CarPlay nu permitea folosirea acestor aplicatii dezvoltate de terti, situatie ce urmeaza sa se schimbe in cadrul iOS 12. Nu va trebui sa faceti nimic special pentru a folosi Google Maps sau Waze impreuna cu CarPlay, ci doar sa le aveti instalate pe telefon.

5. Sincronizare pe Cloud pentru Voice Memo

Aplicatia Voice Memo, ce nu mai fusese updatata de mult, primeste si ea o serie de actualizari cu ocazia lansarii noului iOS. De acum, inregistrarile vor putea fi sincronizate cu iCloud pentru a putea fi accesate de pe orice alt dispozitiv Apple. Pentru a permite sincronizarea nu trebuie decat sa accesati meniul Settings – iCloud – Voice Memos.

6. Gestionarea notificarilor

Desi nu este de impact, aceasta functionalitate este importanta prin ceea ce ne arata ca poate face iOS 12. In sfarsit puteti face ceva atunci cand primiti notificari care nu va intereseaza si nici nu credeti ca v-ar putea interesa vreodata insa ce provin de la aplicatii la care nu doriti sa renuntati cu totul. Nu trebuie decat sa apasati pe butonul ce permite gestionarea lor, iar din meniul aferent fie sa le dezactivati fie sa optati pentru modul silentios. Aceasta optiune este deci perfecta pentru acele aplicatii agasante care isi bombardeaza utilizatorii cu notificari.

 • 5 star review  Am achizitionat o folie de Apple Watch 5, 44mm de la acasaGSM. A fost aplicata cu profesionalism. Ce pot sa spun, arata PERFECT, colturile raman lipite! (Nu ca in alte locuri)

  thumb Ioan Moldovan
  8/08/2020

  5 star review  Super fast and great service

  thumb Mihai Paraschiv
  7/10/2020

  5 star review  In short: Note 10 experience. The boys moved very very fast and very qualitatively. Very easy to reach. Thank you very much!

  thumb Cosmin Gheorghila
  5/31/2020
 • 5 star review  In 30 minute telefonul meu a fost ca nou. Recomand cu incredere!

  thumb Stefan Costache
  5/29/2020

  5 star review  Nice guy,detail job,second phone done there by adding alien foile protection

  thumb Alexandru Ana
  1/07/2020

  5 star review  Great service repair for iPhone

  thumb Constantin Marin
  1/07/2020