Iphone SE 2020 VS Iphone 8

Publicat de: Admin, Data: 2020-05-27 19:45:19, Categorie: Articole

Compania Apple este pregatita sa lanseze anul acesta modelele Iphone 12 care vor fi destul de scumpe, dar avand in vedere criza economica provocata din cauza pandemiei de coronavirus, compania s-a gandit ca ar fi bine daca ar lansa si un model de telefon mai ieftin, pentru persoanele care nu vor sa cheltuiasca atat de mult pentru un telefon, dar totusi sa fie nou si performant. Dar daca ai dubii cu privire la ce telefon este mai bun intre SE si Iphone 8, in randurile urmatoare am sa fac o comparatie intre cele doua modele pentru a putea sa iei o decizie ideala si fara sa regreti. 

 Iphone SE costa 399 de dolari si este o combinatie intre designul Iphone 8 si specificatiile Iphone 11. Cand s-a lansat Iphone 8 in 2017 a costat 699 de dolari, dar pretul acum a scazut la 449 de dolari, dar poti sa gasesti telefon si la un pret de 349 de dolari. Dar chiar daca se gaseste mai ieftin cu 50 de dolari decat Iphone SE, nu se merita sa il cumperi, pentru ca SE are mai multe specificatii noi si performante. Chiar daca cele doua telefoane au cateva aspecte in comun, Iphone SE este dotat cu mai multe specificatii imbunatatite. Iphone SE are un procesor Bionic A13, este dual-sim si are o serie de caracteristici performante ale camerei. Trebuie mentionat ca niciunul dintre cele doua modele nu are o mufa pentru casti. Daca vrei un Iphone bun, nou, performant si ieftin, Iphone SE este o alegere potrivita. Daca ai deja un Iphone 8 care nu are nicio problema si functioneaza foarte bine, nu ar exista motive pentru care sa il schimbi pentru noul Iphone SE. Dar daca vrei sa cumperi Iphone 8, ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte sa il cumperi. Pe langa faptul ca nu vei dispune de specificatiile pe care le are Iphone SE, este posibil ca software-ul sa nu mai fie chiar atat de buna. 

In ceea ce priveste designul telefoanelor, ele sunt aproape la fel. Ambele au display de 4,7 inci Retina HD, aceeasi rezolutie si densitate de pixeli. Ambele au un buton Home care ajuta la deblocarea telefonului cu amprenta si ambele au IP67 de rezistenta la apa. Chiar daca sunt atat de asemanatoare, totusi au cateva diferente. Prima diferenta este legata de faptul ca Iphone 8 are inca 3D Touch, care iti permite sa accesezi functii suplimentare printr-o apasare mai tare pe ecran. Dar compania a inceput sa elimine din 2018 functia, de aceea, la telefoanele mai nou functia nu mai exista. In schimb, a fost inlocuita cu functia Haptic Touch care indeplineste acelasi lucru, doar ca trebuie sa apesi mai lung pe ecran. A doua diferenta intre cele doua este legata de culorile in care sunt disponibile telefoanele, Iphone 8 se gaseste in alb, negru si auriu, iar Iphone SE se mai gaseste in plus in rosu. Legat de camera, ambele au o camera de spate de 12 megapixeli, iar cea frontala de 7 megapixeli. Iphone SE are cateva functii in plus ale camerei, in comparatie cu Iphone 8, cum ar fi: modul portret si functia de Deep Control care ajusteaza pozele; Smart HDR care imbunatateste umbrele si contrastul culorilor; corecteaza ochii rosii; functia Quicktake, care iti permite sa inregistrezi fara sa apesi butonul; camera frontala permite sa faca poze in modul portret. Avand multe specificatiile ale camerei similare cu Iphone 11, realizeaza fotografiile similare ca acesta. Iphone SE este dotat cu cipul Bionic A13 cu care este dotat si Iphone 11. La un test de viteza a procesoarelor, Iphone SE a obtinut rezultate similare cu Iphone 11, Samsung Galaxy S20, Pixel 4, OnePlus 8 Pro.

Apple nu dezvaluie niciodata durata de viata a bateriei telefoanelor, iar cand a lansat SE a spus ca bateria este similara cu cea a Iphone 8. La o redare video si audio, bateria ambelor telefoane a durat 13 ore si 40 de minute, dar la un test in modul avion,  baterie Iphone-ului SE a durat mai mult cu doua ore decat bateria la Iphone 8. Astfel ca, Iphone SE a durat 15, 5 ore, iar Iphone 8 13,5 ore. Iphone SE este dual- sim, are un nano-sim si un e-sim, ceea ce inseamna ca este potrivit pentru cei care calatoresc destul de des. Ambele telefoane au doua optiuni de memorie, 64 GB si 256 GB, doar ca Iphone SE mai aduce o a treia optiune, si anume de 128 GB, care este ideala atunci cand memorie de 64 GB este prea mica pentru videoclipuri 4K, iar cea de 256 GB este prea mare.  

 

Specificatii Iphone SE 2020 Iphone 8
Display, rezolutie pixeli 4.7-inch Retina HD; 1,334x750 pixels 4.7-inch Retina HD; 1,334x750 pixels
Densitate pixeli 326 326
Dimensiuni 5.45x2.65x0.29 5.45x2.65x0.29
Software IOS 13 IOS 11 (dar se poate actualiza la IOS13)
Camera 12 megapixeli 12 megapixeli
Camera frontala 7 megapixeli 7 megapixeli
Video 4K 4K
Procesor Bionic A13 Bionic A11
Spatiu de stocare 64GB, 128GB, 256GB 64GB, 256GB
Amprenta Da Da
Conexiune Lighting Lighting
Functii speciale Rezistenta la apa IP67; dual-sim, incarcare wireless Rezistenta la apa IP67; incarcare wireless

Acestea fiind spuse, daca ai deja un Iphone 8 nu se mai merita sa iti schimbi telefonul pentru un Iphone SE, dar daca te gandesti sa iti cumperi un Iphone 8, ar fi bine sa te gandesti mai bine, pentru ca Iphone SE este mai nou, mai performant, mai bun. Acesta din urma este dotat cu procesorul Iphone 11, are functiile camerei pe care le are si Iphone 11, asa ca daca trebuie sa alegi intre a cumpara un Iphone 8 sau un Iphone SE, cel mai bine ar fi sa il cumperi pe cel din urma.

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produseSOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro