Noutati GSM

Smartphone-urile pliabile sunt ultima moda in lumea tehnologiei moderne, bineinteles, alaturi de telefoanele cu conexiune la noua retea de date 5G. Ne-am obisnuit atat cu stirile despre Samsung Galaxy Fold, cat si cu cele despre Huawei Mate X, primele telefoane pliabile care vor aparea anul acesta. Insa, asteptam ca mai multe dispozitive de acest fel sa apara de la o varietate de producatori in lunile urmatoare, avand in vedere preturile mari la care Samsung si Huawei ar putea sa le puna la dispozitie atunci cand acestea vor aparea pe piata. Acum stim cu siguranta faptul ca OnePlus nu va dezvolta un astfel de dispozitiv. Cel putin pentru moment, deoarece directorul executiv al companiei, Pete Lau, a confirmat ca firma nu dezvolta in prezent un dispozitiv pliabil.

In prezent, compania isi concentreaza eforturile de cercetare si dezvoltare in jurul mult  asteptatului OnePlus TV. Acest dispozitiv a fost anuntat de catre companie anul trecut, in septembrie, cu toate ca productia nu a ajuns la un nivel suficient pentru ca proiectul sa vada lumina zilei in momentul de fata.

Informatia a fost furnizata dintr-un interviu al directorului executiv, acordat publicatiei Repubblica Italia, in care a mentionat ca OnePlus este, intr-adevar, interesata de tehnologia de pliere a telefonului, insa, deocamdata, compania nu a „gasit inca o modalitate de a construi un [n.r. astfel de] dispozitiv”. De asemenea, Lau a declarat ca el personal crede ca telefoanele pliabile sunt interesante, insa, in prezent, nu ofera o experienta fundamental diferita in comparatie cu alte telefoane.

 

Zvonuri despre OnePlus 7

Cu toate acestea, se pare ca OnePlus va lansa un nou dispozitiv in curand, cel mai probabil un nou model OnePlus 7. Aceste speculatii au fost alimentate de o postare pe Tweeter a lui Lau, in care spunea ca va reveni cu informatii in legatura cu gadget-ul respectiv in cursul acestei luni. Desi exista posibilitatea ca Lau sa nu se refere la un OnePlus 7 (aceasta nefiind nici macar denumirea oficiala a viitorului smartphone care va fi lansat de companie), intrucat directorul executiv al companiei mentioneaza doar „noul dispozitiv” in tweet-ul sau. Acest nou dispozitiv ar putea sa se refere, de asemenea, la viitorul telefon 5G al companiei, care poate sau nu poate fi o versiune 5G a OnePlus 7.

 

Stiri despre OnePlus TV

Pe tema televiziunii OnePlus, Lau a sugerat, de asemenea, ca firma considera faptul ca telecomanda ar fi devenit de mult un concept datat. Compania isi doreste ca viitorul  OnePlus TV sa fie un televizor cu display touchscreen, dar si cu optiuni precum integrarea cu telefonul.

Nu ne putem imagina ca telefonul tau ar deveni singura modalitate de a-ti controla televizorul, astfel incat probabil te poti astepta sa aiba optiuni pentru comenzi vocale in cazul in care televizorul nu va fi disponibil cu o telecomanda traditionala. Lau nu a dezvaluit inca o data a lansarii sau un eventual pret pentru acest produs. Insa, avand in vedere faptul ca One Plus a anuntat ca lucreaza din septembrie la un model de televizor, speram sa auzim mai multe detalii in legatura cu lansarea oficiala in acest an.