Noutati GSM

Se zvoneste ca modelul S10 al gigantului Sud-Korean va fi cea mai importanta lansare Samsung din ultimii ani, nu doar pentru ca S9 nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor din punct de vedere al numarului de unitati vanduite, ci si pentru ca va marca aniversarea de 10 ani a celui mai important telefon din gama Samsung.

Noul Samsung va intra in competitie directa cu cele trei modele de iPhone ce se vor lansa si ele in toamna, iar noile modele Galaxy ar putea fi primele ce ofera scanare faciala 3D.

Iata ce zvonuri se vehiculeaza despre noul Galaxy S10:

Procesorul va fi cel mai probabil tot Qualcomm, de noua generatie 7nm – ce nu vor fi doar mai mici decat predecesoarele lor, dar vor permite si efectuarea unor modificari la nivel de design prin dimensiunea lor redusa.

Noul procesor impreuna cu imbunatatirile la nivel de RAM si module de stocare vor face din S10 un telefon mult mai rapid decat ceea ce exista la momentul actual pe piata.

Culorile vehiculate la momentul actual sunt negru, alb, verde, argintiu si roz.

Modelul nu va avea tehnologie 5G.

Luand exemplul Apple, Samsung va lansa trei modele de Galaxy S10, in loc de doua ca pana in prezent: un model de 5.8-inch, unul de 6.1-inch si unul de 6.4-inch, iar tot urmand exemplul Apple unul dintre cele trei va fi conceput ca o alternativa accesibila la S9, precum si la cei ce doresc sa treaca la noua generatie Galaxy insa dispun de un buget restrans.

S10 ar putea fi primul model Samsung ce ofera optiunea de scanare faciala, oferind astfel o alternativa la Apple Face ID, in parteneriat cu Mantis Vision. Nu se stiu multe inca despre acest aspect insa se presupune ca tehnologia Mantis va oferi acelasi nivel de recunoastere ca si Apple Face ID.

Telefonul va avea cel mai probabil camera tripla, alininandu-se astfel la trend-ul pornit de Huawei P20 Pro, ce permite utilizatorului sa faca poze reusite chiar si atunci cand lumina nu este suficienta. Este posibil ca Samsung sa adauge si o a doua camera frontala pentru a optimiza functia Portrait Mode si efectele aferente pentru selfie-uri, ajungand astfel la un total de 5 camere.

Ceea ce nu se vehiculeaza inca pe blog-urile de specialitate este data lansarii telefonului, care in cazul principalului contracanditat Apple este deja cunoscuta, insa bazandu-ne pe experienta anilor trecuti putem estima ca modelul va fi anuntat la Mobile World Congress Show anul viitor ( 25 Februarie 2019), urmand sa fie disponibil in magazine la scurt timp dupa (Martie 2019). Exista posibilitatea ca S10 sa nu fie primul telefon premium lansat de Samsung in 2019, compania avand in lucru un telefon pliabil (cunoscut pana la momentul actual sub numele de Samsung Galaxy X, insa existant posibilitatea ca numele sa se schimbe pentru a evita confuzia dintre cele doua: X si S10). Acesta ar putea fi lansat la CES in Ianuarie 2019, insa adresandu-se mai degraba unei nise decat publicului larg este putin probabil sa puna in pericol vanzarile pentru S10.