Recenzie: Xiaomi Redmi Note 9 Pro (Max)

Publicat de: Admin, Data: 2020-12-17 09:04:37, Categorie: Articole

Xiaomi este o companie de telefoane care se axeaza cel mai mult pe telefoanele de gama medie, doar ca telefonul sau Redmi Note 9 Pro a avut un succes foarte mare si te poate face sa crezi ca nu este un telefon de gama medie. Telefonul are specificatii care il fac sa se remarce, care il fac sa fie atractiv. In cazul in care ai fost multumit de modelul dinaintea sa, Xiaomi Redmi Note 8 Pro, poate ca esti interesat sa vezi daca acest model este cu mult peste nivelul acelui telefon putin mai vechi. Deci, pentru a afla mai multe detalii despre Xiaomi Redmi Note 9 Pro, te invit sa urmaresti randurile de mai jos. 

In comparatie cu alte modele pe care compania le-a lansat, Xiaomi Redmi Note 9 Pro este un telefon realizat din sticla, atat pe fata, cat si pe spate. Este un aspect ce il face sa fie mai premium decat daca ar fi avut spatele din plastic. Din pacate, compania nu a putut sa tina telefonul la acel rang inalt si cu marginile, astfel ca ele sunt din plastic, ceea ce nu mai ofera un aspect atat de premium. Ramele nu se imbina atat de bine cu ecranul ca la alte telefoane mai scumpe, fiind un semn ca acesta este un telefon mai ieftin. Nu este un aspect pe care multe persoane l-ar observa si, in plus, nu este atat de deranjant. Pe spate se observa camera care este in forma de patrat, un aspect specific pentru acest an, doar ca nu are acelasi design ca alte telefoane, ci un design unic. Este asezata pe mijloc si nu iese in afara, astfel incat telefonul sa se clatine pe o suprafata plata. Este un telefon mare si greu, ceea ce il face sa fie mai greu de folosit si nu se va simti mereu confortabil. Se poate interpreta ca si avantaj, pentru ca nu vei putea sa uiti daca il ai sau nu in buzunar, pentru ca il vei simti mereu. 

Ecranul este LCD, nu este OLED, deci un cititor de amprente in ecran nu era un aspect pe care putea sa il aiba. Cititorul de amprente se afla incorporat in butonul de alimentare, in partea dreapta. Este amplasat mai sus, ceea ce poate face ca persoanele cu maini mai mici sa il accesez mai greu. Butoanele de volum se afla deasupra celui de pornire, iar in timpul apelului reglarea volumului este mai dificila. Se poate seta ca senzorul de amprenta sa raspunda fie la atingere, fie la presare, iar ultima varianta este mai placuta. Este rapid, doar ca nu are o precizie atat de buna. De aceea, atunci cand vei seta amprenta, trebuie sa te asiguri ca vei acoperi o zona cat mai mare din deget.

Telefonul are o mufa pentru casti daca le preferi pe cele cu fir. In schimb, Bluetooth-ul nu functioneaza atat de bine si de multe ori este necesar sa intri in setari pentru a-l selecta manual.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro nu doar ca nu are un ecran OLED, dar nici rata de actualizare nu este mai mare. Pe langa acest dezavantaj, ecranul nu are nicio alta problema. Nu este cel mai luminos ecran, dar este suficient de luminos pentru a putea fi vizibil continutul chiar si in razele puternice alte soarelui. Luminozitatea minima este foarte buna, ceea ce face ca in intuneric ochii tai sa nu oboseasca privind acest ecran. Are si functia de luminozitate adaptiva, doar ca se simte mai invechita si nu functioneaza mereu bine. Alt dezavantaj al ecranului LCD este marginea de jos care este mult mai groasa decat cea a unui ecran OLED. Nu cred ca ar mai fi necesar sa precizez ca nu are un ecran curbat, avand in vedere pretul pe care il are. Nu are nici functia Always on Display, dar are un LED ce lumineaza atunci cand ai o notificare. 

Xiaomi Redmi Note 9 Pro este dotat cu un procesor Snapdragon 720G care se descurca bine in utilizarea zilnica, doar ca nu va functia atat de bine ca un telefon care este dotat cu un procesor mult mai puternic. Este un procesor mai lent, poate sa se intrerupa. Cu toate acestea, rezultatele sale sunt putin mai bune decat cele ale Note 8 Pro.

Durata de viata a bateriei nu este atat de buna la acest telefon. Are o baterie foarte mare care nu rezista atat de mult precum era de asteptat. Poate sa reziste pana la 2 zile de utilizare pentru utilizari mai moderate, iar pentru cele mai intense va rezista o zi. 

Xiaomi Redmi Note 9 Pro a primit actualizarea la MIUI 12, ceea ce inseamna ca va primi in curand Android 11. Navigarea prin gesturi nu functioneaza atat de bine la acest telefon. Cand glisezi in sus pentru a iesi din aplicatie, este posibil sa intri la multitasking.

Telefonul are o camera principala de 64 MP, una ultra-larga de 8 MP, una macro de 5 MP, iar camera frontala este de 16 MP. Pentru pretul sau, nu ar trebui sa pretentiile pentru camere sa fie prea mari. Pozele realizate cu camera principala de timp de lumina sunt destul de bune, au detalii si culori precise, iar gama dinamica este si ea destul de buna. Camera ultra-larga are un camp vizual destul de larg de 119 grade, iar pe timp de lumina realizeaza poze destul de bune, cu detalii si contrast potrivit. Si modul de noapte realizeaza poze destul de bune. 

Camera frontala, insa, nu se descurca atat de bine, realizand poze mai neclare. 

Prin urmare, Xiaomi Redmi Note 9 Pro este un telefon bun de gama medie, are un pret foarte bun, iar daca esti un utilizator moderat, acest telefon poate fi pe placul tau, mai ales daca nu obisnuiesti sa faci prea multe poze.

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produseSOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro