Comparatie: Google Pixel 5 VS Iphone 11

Publicat de: Admin, Data: 2020-12-07 20:41:38, Categorie: iPhone XS Max

Google si-a lansat cele mai recente modele de telefoane, pentru ca nu se lasa mai prejos decat celelalte companii care au lansat in cursul acestui an telefoane compatibile cu reteaua 5G. Asa ca, lanseaza si el telefoane 5G, camera cu unghi ultra-larg, Android 11 si au o baterie mai mare. Este vorba despre unul dintre telefoane sale, ci anume Google Pixel 5 care costa 699 de dolari si va fi disponibil la vanzare incepand cu data de 29 octombrie, dar acum se poate precomanda. Acest telefon are functii mai avansate si mai noi, multe actualizari fata de Google Pixel 4, care a avut vanzari foarte mici pe timpul pandemiei. Cel de-al doilea telefon lansat este Google Pixel 4A 5G. Totusi, Pixel 5 are o concurenta puternica, printre care Iphone 11 de la Apple. Cu toate acestea, telefonul s-a lansat anul trecut, dar este in continuare un telefon foarte bun si poate fi o optiune foarte buna, mai ales avand in vedere faptul ca nu s-a lansat inca Iphone 12. Telefonul costa tot 699 de dolari, are un procesor foarte rapid si puternic, camere foarte bune, doar ca nu are 5G. Daca vrei sa afli care dintre cele 2 telefoane, Pixel 5 si Iphone 11, este mai bun, te invit sa urmaresti randurile de mai jos unde voi face o comparatie. 

 

Google i-a oferit celui mai nou telefon al sau un design foarte special, placut, are un finisaj mat, carcasa este din aluminiu si sticla, iar colturile sunt rotunjite si este disponibil intr-o nuanta de verde mai deschisa, mai stearsa. Iphone 11 are un finisaj lucios de verde pastel. Dar daca vrei sa ai o gama mai larga de culori dintre care sa poti alege, este posibil sa preferi Iphone 11 pentru ca se gaseste in 4 culori, adica galben, mov, rosu, alb, negru si verde. 

 

Google Pixel 5 are pe spate un cititor de amprente, folosit pentru deblocarea telefonului, dar si pentru plata cu telefonul. Iphone 11 nu are niciun senzor de amprenta, pentru ca foloseste deblocarea faciala cu ajutorul camerei frontale. Ambele telefoane au un ecran de 6 inci, niciunul nu are mufa pentru casti si ambele au rata de impermeabilitate de IP68. Dar, ecranul de la Pixel 5 pare sa aiba cateva aspecte avantajoase in plus fata de Iphone 11. Are o densitate de pixeli si o rezolutie mai mare, ceea ce inseamna ca este un ecran mai clar. Ecranul este OLED, nu LCD ca la Iphone 11, adica are culori mai bogate, un contrast mai mare si o rata de actualizare mai mare, de 90 Hz. Iphone 11 are o rata de actualizare de 60 Hz. Rata de actualizare de 90 Hz permite ca navigarea pe web si scrierea de text sa fie mai usoara, mai rapida si mai receptiva decat cea de 60 Hz. 

 

Ambele telefoane au 2 camere de spate, au stabilizare optica a imagini si moduri de noapte, utile in conditii de slaba iluminare. Pixel 5 are o camera cu unghi larg si una standard. Iphone 11 are camera ultra-larga si lata, ceea ce inseamna ca are un camp vizual mai larg decat telefonul de la Google. Dar, Pixel 5 are cateva functii noi ale camerei, printre care, modul portret si modul de noapte, iar lumina din portrete se poate regla, iar aceasta functie nu exista pe Iphone. Ambele telefoane sunt capabile sa filmeze 4K si 1080p. Diferenta este ca, Iphone 11 are mai multe functii ale camerei frontale, adica se poate filma 4K si in mod lent. Pixel 5 are o rezolutie de 1080p care este cea mai mare si nu are nicio functie de filmare lenta. 

 

Aceste 2 telefoane care s-au lansat recent de catre Google, sunt primele telefoane ale companiei care sunt compatibile cu reteaua 5G. Pixel 5, spre deosebire de Iphone 11, are 5G. Pixel 5 este dotat cu un chipset Snapdragon 765G, iar Iphone 11 cu procesorul A13 Bionic. Totusi, Google nu a ales un chipset la fel de puternic ca la Pixel 4, care este Snapdragon 855, iar aceasta alegere se poate explica prin faptul ca a vrut sa reduca din costuri. Dar, procesorul este bun, puternic si rapid, dar este destul de posibil ca Iphone 11 sa il depaseasca in ceea ce privesc performantele. Pixel 5 are un spatiu de stocare de 128 GB si o memorie RAM de 8 GB, fiind singura optiune de memorie. Iphone 11 are mai multe, iar cea de 128 GB costa 749 de dolari. Apple nu spune ce memorie RAM au telefoanele sale, dar s-a aflat ca Iphone 11 are o memorie RAm de 4 GB. Niciunul dintre cele 2 telefoane nu are o optiune de stocare externa. 

 

Cand vine vorba despre baterie, Google pixel 5 are o baterie de 4.000 mAh. Ca de obicei, Apple nu dezvaluie capacitate bateriei telefoanelor sale, dar s-a descoperit ca Iphone 11 are o baterie de 3.110 mAh. Inca nu s-a testat durata de viata a bateriei de la Pixel 5, dar faptul ca Iphone 11 are o baterie ceva mai mica decat Pixel 5, nu este exclus ca il poate depasi. Iphone 11 a durat 15 ore si 24 de minute in mod avion cu redare video. Pixel 5 are si functia de incarcare wireless inversa.

 

In ceea ce priveste sistemul de operare, depinde strict de utilizatori. Ambele au modul intunecat si asistenti vocali si niciun telefon nu are butoane fizice. Google Pixel 5 are cea mai noua versiune, Android 11, iar Iphone 1 are cea mai noua versiune, IOS 14. 

 

 

Specificatii Google Pixel 5 Iphone 11
Ecran 6 inci, Full HD+ OLED, 2340 x 1080 pixeli 6,1 inci, LCD, 1792 x 828 pixeli
Sistem de operare Android 11 IOS 14
Camera de spate 12,2 MP- standard, 16 MP-ultra-larga 12 MP- larga, 12 MP- ultra-larga
Camera frontala 8 MP 12 MP
Procesor Snapdragon 765G A13 Bionic
Baterie 4000 mAh 3110 mAh

 

 

Asadar, cel mai bun telefon dintre Pixel 5 si Iphone 11 este cel care iti place mai mult. Unul are mai bune functii legate de un aspect, altul de alt aspect.

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produseSOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro