Comparatie intre Iphone 11, Samsung S20 si Huawei P30

Publicat de: Admin, Data: 2020-03-03 13:31:34, Categorie: Articole

Dintre toate telefoanele stim cu totii ca in top se incadreaza Apple, Samsung si Huawei. In randurile de mai jos vom indentifica diferentele dintre ultimele modele aparute ale celor trei marci de telefoanele, care sunt Iphone 11, Huawei P30 si Samsung Galaxy S20. Trebuie mentionat faptul ca aceste modele nu sunt unele ieftine, de accea trebuie sa stim detaliile si ceea ce pot ele sa faca, pentru a vedea daca isi merita banii.  Compania Samsung are 28% din piata, Huawei 9,7% iar Apple 50%.

IPhone 11

Primului model caruia ii vom prezenta detaliile este Iphone 11. Acesta se imparte in trei categorii: Iphone 11, Iphone 11 Pro (modelul mai mic, dar mai puternic) si Iphone 11 Pro Max (modelul de top).

  Iphone 11  Iphone 11 Pro  Iphone 11 Pro Max
Display 6.1 inci (458 pixel/inch) 5.8 inciinch(458 pixel/inch) 6.5 inciinch (458 pixel/inch)
Video 4K 1080p HD 720p HD
Compatibilitate 5G NU NU NU
Pret 729 £ 1,049 £ 1,149 £

 

Iphone 11 este dotat cu o camera 4K si le permite utilizatorilor sa realizeze poze la un unghi de  120 grade. Celelalte doua modele Apple sunt dotate cu camere triple, care ofera un zoom optic de 2x in comparatie cu un zoom digital de 6x, ceea ce inseamn ca puteti sa stati mai departe de obiectul fotografiat iar poza va fi foarte clara. Multi dintre utilizatorii unui smartphone sunt dezamagiti de calitatea slaba in ceea ce priveste fotografierea in conditii cu luminitate scazuta, spre exemplu noaptea. Iphone 11 contine modul de noapte, iar prin intermediul acestuia se pot efectua fotografii noaptea fara a se porni blitul, deoarece acesta poate reduce din culoarea obiectelor. O cerere importanta este calitatea camerei foto si efectele pe care le are, astfel acest model are un efect prin care se poate blura fundalul pentru a iesi in evidenta obiectul sau persoana fotografiata, iar aceasta caracteristica poarta numele de “Smart HDR”. Referitor la costul unui telefon Apple, inca este cel mare dintre toate modelele, iar explicatia este aceea ca are o tehnologie mai perfomanta si securitatea mai buna a IOS-ului in comparatie cu cea a Android-ului. Cu toate acestea, compania Apple a fost depasita in ultimul timp  de concurenta sa, Samsung, datorita tehnologiei camerei foto.

Samsung S20

Urmatoarea serie renumita aflata pe lista este Samsung Galaxy S20. Si acesta se imparte la randul sau in trei categorii: Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20+ (care este mai mare) si Samsung Galaxy S20 Ultra (modelul de top).

  Samsung S20 Samsung S20+ Samsung S20 Ultra
Display 6.2 inciinch (563pixeli) 6.7 inciinch (525 pixeli) 6.9 inciinch (511 pixeli)
Video 8K 8K 8K
Camera Tripla Cvadrupla Cvadrupla
Compatibilitate 5G DA DA DA

 

Camera tripla a modelului Samsung S20 se ridica la calitatea celei cvadruple ale celorlalte doua modele. Utilizatorii pot beneficia de inregistrari video de calitate inalta care ajunge pana la 8K, iar functiile camerei ajuta si ele la editarea pozei, astfel incat sa para una profesionala. Ce aduce in plus modelul S20 Ultra este functia care imbina noua pixeli intr-unul singur. Caracteristicile telefonului sunt pe cat se poate de utile si este dotat cu tot ce isi poate dori utilizatorul: calitatea inalta a inregistrarii video, obiectiv cu unghi larg care ii ofera telefonului profesionalism. Aceste modele de telefoane se vor lansa in martie 2020 iar pretul nu este inca disponibil.

Huawei P30

Ultima marca de telefoane despre care vom vorbi este Huawei, care la fel ca si cele Apple sau Samsung, se impart in trei categorii: Huawei P30, P30 Lite (care este mai mic) si P30 Pro (modelul de top).

  Huawei P30 Huawei P30 Lite Huawei P30 Pro
Display 6.1 inci (422 pixeli) 6.1 inci (415 pixeli) 6.47 inci (398 pixeli)
Camera Leica Leica Leica
Compatibilitate 5G DA DA DA
Pret 429 £ 183 £ 799 £

 

Huawei s-a confruntat cu excluderea de la sistemul de operare Android din cauza politicilor Casei Albe in privinta companiile chineze. Aceste probleme au fost in cele din urma rezolvate. Au lansat seria de telefoane P indreptate spre partea de fotografie, datorita vanzarilor pe care le-au avut cu telefoanele din seria Mate. Modelul P30 Pro este unul dintre cele mai bune telefoane care exista pe piata, in special datorita camerei foto care ofera o calitate superioara a inregistrarii video si a fotografiilor. Se poate mari imaginea astfel incat obiectele foarte mici pot fi fotografiate si vor fi clare, datorita calitatii inalte. Si aceste modele Huawei sunt dotate cu functia modului de noapte pentru a permite fotografierea peisajelor sau obiectelor noaptea, pentru a se evita folosirea blitului, dar cei de la Huawei i-au depasit cu mult pe cei de la Apple. Camera telefonului a fost configurata pentru a fi cea mai buna de pe piata, avand un zoom optic de 5x prin intermediul periscopului din interiorul telefonului si are un zoom de 50x cand este combinat cu cel digital. Cele trei modele de telefoane au fost lansate in data de 26 martie 2019 si au avut un foarte mare succes si au un pret mult mai accesibil decat cele trei modele de la Apple. Comparatia aceasta intre cele trei mari de telefoane care sunt in fruntea topului, era necesara pentru a intelege toata lumea ce caracteristici au acestea de oferit in schimbul unei sume destul de mari. Din cate putem observa toate modelele au ca principala caracteristica o camera foarte perfomanta care poate fi similara chiar cu una profesionala, datorita multor functii pe care acestea le au si pot fi folosite cu usurinta. Daca vrei sa iti cumperi un telefon si nu stii pe care sa il alegi, aceasta comparatie sper ca iti va usura alegerea si ca vei fi multumit de produsul achizitionat.

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produseSOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro