Review-uri

In ciuda faptului ca Sony Xperia XZ3 a aparut doar in urma cu trei luni, lansarea lui Xperia XZ4 ar putea avea loc intr-un viitor mai apropiat decat ne-am fi asteptat, considerand obiceiul Sony de a lansa cate un nou smartphone odata la 6 luni. Nu stim prea multe in legatura cu noul dispozitiv, insa o scurgere de informatii a dezvaluit ceea ce pare a fi design-ul noului model, prin urmare putem avea presupuneri in legatura cu anumite detalii, incluzand data la care ar putea aparea pe piata noul model, dar si ce asteptari ar putea fi luate in considerare pentru acest nou proiect al companiei japoneze.

Sunt sanse mari ca Sony Xperia XZ4 sa fie lansat la conventia MWC 2019, care va avea loc intre 25 si 28 februarie. In aceasta presupunere, ne bazam pe faptul ca Sony a scos pe piata modelul Xperia XZ2 acum un an la MWC 2018, dar si faptul ca o eventuala lansare la conventia de anul acesta ar veni la aproximativ 6 luni dupa aparitia lui Xperia XZ3. Bineinteles, vom avea ocazia de a ne convinge de acest fapt la MWC 2019, dar, deocamdata, aceasta este cea mai probabila varianta la care ne-am putut gandi. Cat despre pret, uitandu-ne la Xperia XZ3, care costa 900 de dolari americani (in jur de 3650 de lei), banuim ca Xperia XZ4 ar putea fi disponibil la acelasi pret, daca nu va fi putin mai scump decat predecesorul sau.

Cele mai detaliate amanunte pe care le avem in legatura cu Sonia Xperia XZ4 sunt cateva imagini ale acestuia, infatisand aspectul pe care il va avea telefonul. Se poate observa introducerea camerei triple, un fapt neobisnuit pentru Sony (luand in considerare faptul ca modelele precedente ale companiei japoneze au avut doar o singura camera pe spate, cu exceptia lui Sony Xperia XZ2, care a avut doua), dar e unul credibil cand ne gandim la cum Huawei a surprins industria smartphone anul trecut, cand a introdus aceasta camera tripla la cel mai recent model al sau, P20 Pro. Alte detalii includ un ecran plat, de 6.5 inchi, o aparenta lipsa a jack-ului audio de 3.5 mm (caz in care Sony ar copia Apple cu modelele lansate de la iPhone 7 pana in prezent), dar si a senzorului de amprente (care ar putea fi situat in interiorul butonului “power”). Bineinteles, tratam aceste imagini cu o urma de indoiala, din moment ce exista o sansa considerabila ca aceste fotografii sa se dovedeasca irelevante in momentul in care dispozitivul este lansat pe piata.

Printre asteptarile legate de acest model se pot numara: un senzor de amprenta intern, considerand nu doar faptul ca telefoane precum Huawei Mate 20 Pro au deja aceasta optiune, dar si faptul ca senzorul de amprenta al lui Xperia XZ3 este extrem de incomod; o camera foto mai buna, intrucat camera lui Xperia XZ3 a fost decenta, necesitand insa unele imbunatatiri la capitolele interval dinamic si fotografii la lumina slaba; margini mai largi, o baterie mai durabila, un spatiu de stocare mai mare si un software mai dinamic.