iPhone 11 vs iPhone XR: camera, design si viteza

Publicat de: Admin, Data: 2019-12-06 15:27:54, Categorie: Articole

Cand Apple a introdus noile sale modele iPhone11, iPhone11 Pro si iPhone 11 Pro Max in septembrie i-a suprins pe clienti cu pretul modelului de baza iPhone 11, care incepea de la 700$. Acest pret este cu 50$ mai mic decat pretul modelului de baza de anul trecut: iPhone XR. Din cauza noilor modele Apple a redus si pretul modelului iPhone XR la 600$. Avand in vedere noile preturi vom compara in continuare iPhone 11 cu iPhone XR, ca sa vedem care dintre ele este mai rentabila. 

 Avand camere duale in spate, mod de fotografiere de noapte si o camera de 12MP frontala, iPhone11 nu este foarte bun doar la capitolul fotografie. In comparatie cu iPhone XR, totusi, avantajele sunt foarte mici fata de diferenta de 100$ pe care trebuie sa ii scoti din buzunar. Iphone11 vine dotat cu noul chip U1, wireless Wi-Fi 6 si Gigabit LTE (tehnologie care permite viteze de pana 1.2Gbps). Aceste tehnologii vor fi din ce in se mai comune la telefoanele noi, deci daca iti doresti un telefon care sa fie la curent cu noile tehnologii si pe care sa il folosesti mai multi ani de acum incolo, iPhone 11 este telefonul potrivit pentru tine. Din cauza ca Wi-Fi6 si Gigabit LTE inca nu sunt suportate de retele pe care le folosim in acest moment nu vei sesiza nici un avantaj.

 Chiar daca iPhone XR are procesorul anului trecut de la Apple, vei economisi 100$ daca te hotarasti sa achizitionezi acest telefon. Ruleaza sistemul de operare iOS 13 la fel de bine ca iPhone 11, care este dotat cu chipset-ul A12. Desi nu are camera ultra-wide si tehnologiile nou incororate in camera iPhone 11, camera iPhone XR functioneaza foarte bine pentru realizarea de poze si postarea lor pe retelele de socializare. Daca ai un buget mai redus iPhone XR este o optiune buna. Cele doua telefoane Apple sunt aproape identice din punct de vedere al aspectului. Cel mai usor mod de a face diferenta intre ele este sa observam ca iPhone 11 are o camera in plus si o denivelare in forma de patrat in jurul camerelor. In afara optiunilor de culoare cele doua telefoane nu au diferente foarte vizibile. Iphone 11 se poate achizitiona in culorile: lavanda, verde menta si galben pastel, iar iPhone XS se poate cumpara in culorile: galben, coral si albastru. Au aceleasi dimensiuni si au acelasi ecran LCD de 6.1 inci cu aceasi densitate de pixeli si aceasi rezolutie. Ambele telefoane au camere de 12MP, dar iPhone 11 are o camera secundara de 12MP ultra-wide si are o optiune de fotografie de noapte pentru fotografii realizate cu o luminozitate redusa. In general pozele realizate in exterior, cu multa lumina arata bine pe ambele dispozitive, cu culori la fel de pline si vibrate, cu o colorare la fel de consistenta pe ambele. In testele noastre pozele realizate cu iPhone 11 au realizat poze cu detalii mai fine si cu o claritate mai mare, mai ales cand le-am vizionat pe un calculator. S-a descurcat mai bine si la realizarea de poze pe timp de noapte sau in situatii cand am avut mai putina lumina la dispozitie. Cea de a 2-a camera, ultra-wide este foarte utila cand vrei sa adaugi mai mult continut intr-o poza sau cand fotografiezi scene mai mari. Flash-ul este un pic mai luminos decat cel de la iPhone XR. Iphone 11 mai are si o noua caracteristica numita Deep Fusion, care imbunatateste detaliile unei fotografii si reduce nivelul de “zgomot” din imagine. Cele doua telefoane sunt rezistent la apa, dar versiunea iPhone 11 are un rating IP mai ridicat: IP68. Acesta poate rezista in apa pana la o adancime de 2 metri pentru o durata de 30 de minute. IPhone XR are un rating de IP67 si poate rezista in apa doar la o adancime de 1 metru pentru 30 de minute, cel putin in specificatii. In cazuri din viata reala s-ar putea ca aceste telefoane sa reziste mai mult timp si la adancimi mai mari decat cele prevazute in specificatii.

 Modelul iPhone 11 de la Apple ruleaza pe un procesor A13 Bionic, cat timp iPhone XR ruleaza pe versiunea de anul trecut: A12. In marea majoritate a cazurilor ambele telefoane ruleaza iOS 13 bine, fara intreruperi sau sacadari. In uzul de zi cu zi, cum ar fi deschiderea navigatorului de internet, a camerei sau a diferitelor aplicatii nu am sesizat nici o diferenta la capitolul viteza. Totusi, in specificatii Iphone 11 este mult mai rapid. Acest plus se vad observa doar la aplicatii care folosesc procesorul intensiv si in cazuri extreme.

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produseSOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro