Recenzie: Realme 8 Pro

Publicat de: Admin, Data: 2021-04-10 08:51:00, Categorie: Articole

Realme este o companie care realizeaza telefoane de gama medie, dar care totusi incearca sa arate de top, specificatiile pe care le primesc tind sa fie de top. Modelul Realme 8 Pro a primit unele actualizari, unele caracteristici mult mai bune decat modelul anterior. Modelul se gaseste la un pret de aproximativ 249 de dolari. Acesta primeste o camera mai bune si mai mare, un afisaj mai bun, doar ca procesorul si capacitatea bateriei ramane la fel. Daca vrei sa afli mai multe detalii despre acest model, te invit sa urmaresti randurile de mai jos.

SpecificatiiRealme 8 Pro
Ecran6,40 inci, Super AMOLED, 1080 x 2400 pixeli
ProcesorSnapdragon 720G, octa-core
Memorie RAM6/ 8 GB
Spatiu de stocare128 GB
Sistem de operareAndroid 11
Camera de spatePrincipala- 108 MP, unghi ultra-larg- 8 MP, macro- 2 MP, de adancime- 2 MP
Camera frontala16 MP
Baterie4,500 mAh, incarcare rapida 50 W

Chiar daca este o generatie noua de telefoane, nu aduce chiar atat de multe modificari fata de Realme 7 sau 6 Pro. Telefonul vine in cutie cu un incarcator de 65 W, un cablu USB-C si o husa transparenta din silicon. Cu toate acestea, incarcatorul pe care il primeste este prea puternic pentru el, avand in vedere ca accepta incarcare de 50 W.

Realme 8 Pro are un design interesant si atractiv, doar ca nu vine cu nimic nou. Pastreaza designul clasic, logo-ul pe spate, iar el este din plastic. La fel si cadrul este din plastic si are un finisaj mat. Camerele sunt configurate intr-un dreptunghi, sunt bine echilibrate, sunt simetrice, dar ies foarte putin in afara, ceea ce va face ca telefonul sa se clatine pe suprafete plate. Avand in vedere ca pana acum telefoanele de la Realme nu avea rezistenta la apa, nici acesta nu are, doar ca celelalte modele aveau componentele protejate de un strat ce rezista la apa, doar ca acesta nu mai primeste aceasta protectie a componentelor. Este mai subtire si mai usor decat modelele anterioare, dar se simte mai robust si mai compact. Pe ecran se observa perforarea mica pentru camera frontala. Ramele sunt subtiri, dar marginea de jos este putin mai groasa. Deasupra ecranului se afla o grila foarte subtire unde se ascunde microfonul. Nu are nicio lumina LED pentru notificari. Datorita afisajului, telefonul are un senzor de amprenta sub ecran care functioneaza foarte bine si este precis.

In partea stanga se afla un slot pentru 2 cartele SIM si un card de memorie. Butonul de pornire si cele de volum sunt in partea dreapta. In partea inferioara se afla o mufa pentru casti, difuzorul, portul USB-C, in timp ce partea din sus are microfonul.

Realme 8 Pro are un ecran de 6,40 inci, afisajul Super AMOLED, o rezolutie de 1080 x 2400 pixeli, raportul de aspect este de 20:9 si rata de actualizare este de 60 Hz. Ecranul este protejat de Gorilla Glass, doar ca nu se stie concret ce versiune. Ecranul accepta HDR10, doar ca la Netflix si Amazon Prime poate reda doar Full HD. Luminozitatea maxima in modul manual este de 454 nits, iar in modul automat poate atinge pana la 627 de nits. Cea minima este de 2,0 nits.

Telefonul are o baterie de 4,500 mAh, iar pentru ca nu are o rata de actualizare prea mare, durata de viata a bateriei nu va fi afectata. Telefonul a rezistat in testul de redare video pana la 21 de ore si 33 de minute, in cel de navigare web a rezistat timp de 16 ore si 43 de minute, iar in cel de convorbiri 3G a rezistat timp de 35 de ore si 4 minute, astfel ca a obtinut o medie de anduranta de 116 ore. Telefonul accepta incarcarea rapida de 50 W, dar cu incarcatorul cu care vine in cutie de 65 W s-a incarcat in 30 de minute 88%, ceea ce face ca o incarcare completa sa dureze 38 de minute.

Realme 8 Pro ruleaza Android 11 cu cea mai recenta versiune de Realme UI 2.0. Aduce mai multe optiuni de personalizare. Accepta si deblocarea faciala doar ca nu este atat de sigura, dar functioneaza bine si este rapida. Are functia Always on Display si are o serie de teme care se pot alege. Are si modul intunecat, dar are 3 niveluri, negru, gri inchis si gri deschis. O aplicatie se poate minimiza pentru a lucra in acelasi timp si la altceva.

Telefonul este dotat cu procesor Snapdragon 720G, octa-core, iar grafica este gestionata de Adreno 618. Exista 2 optiuni de memorie, RAM de 6 GB cu spatiu de stocare de 128 GB si 8 GB RAM cu 128 GB spatiu de stocare. Performantele telefonului sunt decente raportandu-ne la concurenta.

Calitatea pozelor cu camera principala sunt bune, detaliile sunt destule, nu au zgomot prea mare, contrastul este foarte bun, culorile sunt vii, iar gama dinamica este potrivita. Cu AI, telefonul va putea detecta Blue Sky sau Greenery, unde culori vor fi mai saturate. Camera ultra-larga ofera poze decente, nu cuprinde suficiente detalii, culorile sunt mai sterse, iar gama dinamica nu este atat de buna. Camera macro are focalizare fixa si pozele sunt clare. Se descurca bine si la portretele cu camera de spate, dar si cu cea frontala. Subiectul este clar, iar fundalul este suficient de estompat. Cu modul de noapte pozele sunt mai bune pe timp de intuneric, cu detalii, doar ca timpul de procesare este prea lung. Camera frontala realizeaza selfie-uri bune, sunt detaliate.

Prin urmare, Realme 8 Pro este un telefon de gama medie care este destul de bun, are un ecran foarte bun, o buna durata de viata a bateriei, calitatea pozelor destul de buna, doar ca nu are rezistenta la apa.

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produse



SOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro