Comparatie: Iphone X Vs Iphone 11

Publicat de: Admin, Data: 2020-12-07 09:38:03, Categorie: Articole

Cand s-a lansat Iphone X in 2017, s-a considerat a fi cel mai mare progres facut de Apple. S-a spus acest lucru pentru ca el era cel mai mare telefon al companiei de pana atunci, cu un design special, modificat fata de modelele anterior. Nu mai are marginile groase si nu mai are butonul Home. Are deblocare faciala, un afisaj aproape pana la margini si a avut un pret initial de 1000 de dolari. Iphone 11 s-a lansat anul trecut ca o continuare pentru Iphone XR. Daca vrei sa afli care este cel mai bun telefon dintre cele 2, te invit sa fii cu ochii pe ceea ce va urma, pentru ca le voi compara. 

Iphone 11 are o camera mai buna, o baterie mai mare si o durabilitate mai mare fata de Iphone X. Dar, compania a facut cateva sacrificii, printre care, i-a oferit Iphone-ului 11 un ecran LCD in locul celui OLED, pentru a reduce din costuri, astfel incat telefonul sa aiba un pret inital de 699 de dolari. Acesta nu are niciun teleobiectiv ca la Iphone X, Iphone 11 Pro si Iphone 11 Pro Max. Dar, chiar daca s-a renuntat la aceste aspecte pentru a avea un pret mai mic, Iphone 11 este in continuare un telefon bune, pentru ca are o durata de viata a bateriei mai mare, camera foto este in continuare buna, chiar si cu lipsa teleobiectivului si este mai rezistent, mai durabil. 

Iphone X a fost telefonul de top al anului 2017. Are un ecran OLED, camere foarte bune, este dotat cu procesorul A11, dar din pacate nu este durabil, pentru ca se poate sparge chiar si de la o cazatura de 1 metru. Compania a renuntat la producerea acestor telefoane, dar se mai pot cumpara reconditionate la un pret de 599 de dolari. 

Iphone X este un telefon elegant, are un design aparte si chiar daca este mai vechi decat Iphone 11, este mai elegant decat acesta. Poate ca are o tenta de eleganta mai mare si pentru ca este mai subtire si mai usor. Constructia sa este din otel inoxidabil, fiind un aspect important pentru telefoanele premium, de top, dar ar trebui folosit neaparat cu husa, pentru ca nu este durabil. Are IP67. Iphone 11 are rama din aluminiu, iar fata si spatele din sticla si rata de impermeabilitate este de IP68. Iphone 11 este mai durabil pentru ca are o sticla mai rezistenta de la Gorilla Glass. 

Iphone X castiga cand vine vorba de ecran, pentru ca are un ecran OLED, in comparatie cu cel LCD de la Iphone 11 si are o rezolutie mai mare, 2436 x 1125 pixeli, iar Iphone 11 are 1792 x 828 pixeli. Panourile OLED sunt mai bune pentru ca ofera o claritate mai mare, culori mai bogate si contrast mai puternic. Dar, daca le vei compara ambele telefoane, unul langa altul, nu vei observa o diferenta atat de notabila. 

Ambele telefoane au camere duble de spate de 12 MP. Iphone 11 are o camera larga si una una ultra-larga, iar Iphone X are una standard si un teleobiectiv. In avantaj este Iphone X pentru ca teleobiectivul nu pierde din calitate. Cu toate acestea, chiar daca ii lipseste teleobiectivul, Iphone 11 are zoom digital de 2x, care il ajuta sa nu piarda atat de multe detalii. Iphone 11 pentru ca este mai nou, este dotat cu un chipset mai puternic, ci anume A13 Bionic, care ii ofera functii avansate ale camerei, precum Deep Fusion, care presupune realizarea pozelor mai clare si are focalizare automata.Camera ultra-larga de pe Iphone 11 este una foarte utila, mai ales atunci cand vrei sa surprinzi peisaje, pentru ca are un camp vizual mult mai mare, doar ca este un avantaj pe care nu il vei folosi chiar in fiecare zi. Iphone 11 primeste si modul de noapte, care lipseste de la Iphone X, ceea ce inseamna ca acesta din urma va realiza poze mai slab in conditii de iluminare scazuta. Camera selfie este si ea mai buna la Iphone 11 si poate filma 4K. Acesta mai are modul portret care functioneaza si la animalele de companie, are un contrast HDR mai inalt si un blit mai luminos, mai puternic.

Iphone X este dotat cu un chipset A11 Bionic. Acesta era cel mai avansat in 2017, dar acum nu mai este cel mai avansat, are IOS 13.5, dar tot functioneaza foarte bine si este rapid. Iphone 11 are A13 Bionic, este mai bun din punct de vedere energetic. Compania spune ca a imbunatatit performanta la Iphone 11 cu cel putin 20% fata de Iphone XS Max si XR, care au A12. Deci, Iphone 11 are performante mai bune, dar nici Iphone X nu este ata de slab.

Bineinteles, ca Apple nu dezvaluie capacitatea bateriei telefoanelor sale, dar s-a aflat ca Iphone X are o baterie de 2.716 mAh, iar Iphone 11 de 3.110 mAh. Iphone X a durat 15 ore si 24 de minute in test cu mod avion activat si cand se redau videoclipuri. Iphone X a rezistat 11 ore si 45 de minute la acelasi test. 

Iphone 11 are un spatiu de stocare de 64 GB pentru 699 de dolari. Dar exista si versiuni de 128 GB si 256 GB, dar costa 749 de dolari, respectiv 859 de dolari. Iphone X are de 64 GB si 256 GB. 

SpecificatiiIphone XIphone 11
Ecran5,8 inci, OLED, 2436 x 1125 pixeli6,1 inci, LCD, 1792 x 828 pixeli
Sistem de operareIOS 11 (se poate actualiza la 13)Ios 13
Camera de spate12 MP- standard, 12 MP- teleobiectiv12 MP- larga, 12 MP- ultra-larga
Camera frontala7 MP- Face ID12 MP- Face ID
ProcesorA11 BionicA13 Bionic

Asadar, Iphone X este un telefon mai vechi, dar este in continuare bun, doar ca nu este durabil, dar are un ecran foarte bun, dar Iphone 11 are functii mai avansate, tehnologie mai noua.

Eticheta: iphone x, iphone 11

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produseSOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro