Accesorii

Daca preferi sa lucrezi de pe tableta pentru munca mai usoara de birou sau daca preferi sa participi la videoconferinte de pe tableta sau la scoala online de pe tableta, poate ca ai nevoie de o tastatura pentru a fi mai productiv sau pentru a-ti face munca mai usoara. Daca ai o tableta care functioneaza foarte bine, trebuie sa fii foarte atent la ce tastatura vei cumpara, daca vrei sa fie iluminata, daca vrei sa aiba trackpad, daca vrei sa fie comoda pentru a lucra cu tableta pe genunchi si asa departe. Daca nu sti cum sa alegi o tastatura potrivita pentru tine, in randurile de mai jos voi prezenta cele 5 tastaturi bune pentru tablete din 2020, asa ca ramai cu ochii pe descrierile urmatoare. 

Magic Keyboard pentru iPad Pro costa 299 de lire sterline pentru iPad de 11 inci si 349 de lire sterline pentru cel de 12,9 inci. Este o combinatie ideala intre o tastatura foarte buna si un trackpad la fel de bun. Tastatura se fixeaza magnetic pe suport si este usor de montat. Are taste iluminate si sunt ideale pentru a transforma o tastatura intr-un laptop. iPad-ul nu se va misca in timp ce vei tasta. Trackpad-ul este foarte bun, spre deosebire de alte modele, fiind asemanator cu cel de la MacBook-uri. Marginile iPad-ului nu sunt acoperite si lansa descoperit portul USB-C pentru incarcare sau pentru conectare la alte dispozitive. Din pacate, tastatura nu are butoane media, iar comenzile referitoare la lumina se afla in setari. Un alt dezavantaj al tastaturii este pretul prea mare, costa aproape cat un iPad. Dar, este o tastatura premium si este ideala pentru iPad, potrivindu-se mult mai bine decat orice alt rival. 

SpecificatiiMagic Keyboard
CompatibilitateiPad Pro de 11 inci (prima sau a doua generatie), iPad Pro de 12,9 inci (a treia sau a patra generatie)
ConectivitateSmart Connector
Iluminare din spateDa
TrackpadDa
Taste mediaNu
TrackpadDa

Logitech Combo Touch  costa 120 de lire sterline si compania este pregatita sa rivalizeze cu Apple, pentru ca si aceasta este o tastatura foarte bune pentru un iPad, are functii foarte bune ale trackpad-ului. Designul nu este deloc asemanator cu cel Magic Keyboard, ci seamana mai degraba cu Surface Go 2. Tastatura vine in 2 parti, carcasa de protectie ce se fixeaza pe picior si tastatura ce se fixeaza magnetic pe conectorul de la iPad. Tastele sunt bune, experienta de tastare este si ea buna, doar ca nu se simte la fel ca la tastatura de la Apple. Spre deosebire de tastatura de la Apple, aceasta are tastele media, se poate reveni cu usurinta de ecranul de ponire, se poate regla luminozitatea, volumul, se poate regla lumina de la taste. Trackpad-ul este receptiv si mai mare decat cel de la Apple. Carcasa de protectie este robusta si exista si un suport pentru Apple Pencil, doar a este mai grea. 

SpecificatiiLogitech Combo Touch
CompatibilitateiPad (a 7-a generatie), iPad Air ( a 3-a generatie), iPad Pro (10,5 inci)
ConectivitateSmart Connector
Iluminare din spateDa
TrackpadDa
Taste mediaDa

Brydge Pro costa 150 de lire sterline este o alta optiune pentru o tableta de la Apple. Se conecteaza prin Bluetooth si se ataseaza de tableta foarte repede si usoara. Se pot obtine apoi multe unghiuri de vizionare. Are picioare de cauciuc, ceea ce inseamna ca nu se va misca in timp ce tastezi. Tastele sunt receptive si stabile si exista un rand de taste media,  doar ca nu sunt la fel de utile ca cele de la Logitech, nu exista buton pentru mut, cautare, comenzile de iluminare. Din pacate, nu este o tastatura ce este usor de transportat, iar cand se inchide, balamaua este prea rigida. Tastatura necesita incarcare, pentru ca nu ia din energia tabletei ca alte modele.

SpecificatiiBrydge Pro
CompatibilitateiPad Pro 11 inci (prima sau a doua generatie), iPad Pro 12,9 inci (a treia sau a patra generatie)
ConectivitateBluetooth 4.2
Iluminat din spateDa
TrackpadNu
Taste mediaDa

Microsoft Type Cover costa 100 de lire sterline si este potrivit pentru o tableta Surface Go sau Surface Pro si le transforma in laptop-uri foarte bune. Exista o bucata ce are rolul de a proteja capacul tabletei. Tastele sunt iluminate din spate. Exista unele versiuni care au acel capac din piele sintetica. Este rezistent la pete si uzura. Tastatura este destul de rigida, pentru ca se bazeaza pe magneti pentru a se fixa de tableta.

SpecificatiiMicrosoft Type Cover
CompatibilitateTablete Microsoft 
Dimensiuni217 x 295 x 5 mm
Greutate310 de grame
Iluminare din spateDa
TouchpadDa, din sticla

Tastatura Smart Magnetic pentru Huawei MatePad Pro costa 130 de lire sterline, este o tastatura wireless, incarcarea realizandu-se tot wireless, iar magnetii NFC ajuta la asocierea automata. Tastatura se introduce in cele 2 suporturi, se ataseaza rapid si usor. Nu este foarte voluminoasa si protejeaza atat fata, cat si spatele tabletei. Experienta de tastare este foarte placuta, avand in vedere ca este o tastatura mica. Tastele sunt putin distantate. Se poate lucra cu tableta si pe genunchi, pentru ca este o tastatura stabila. Chiar daca este o tastatura wireless, trebuie asociata fizic la tableta pentru a functiona. Nu are iluminare din spate si nici touchpad. 

SpecificatiiSmart Magnetic
CompatibilitateHuawei MatePad Pro
Dimensiuni392,5 x 247,5 x 4,8 mm
Greutate260 de grame
Iluminare din spateNu
TouchpadNu

Acestea fiind spuse, daca ai nevoie de o tastatura pentru tableta ta, fie ca este de la Apple, Huawei sau Microsoft, acestea sunt cele 5 tastaturi bune ale anului 2020 ce iti vor transforma tableta intr-un laptop in cateva secunde.