Review-uri

2018 a fost anul telefoanelor ieftine, in care atat jucatorii vechi de pe piata precum Motorola au lansat modele noi dar au si aparut device-uri noi precum Honor sau Pocophone adresate bugetelor mici sau medii. Galaxy S9, Huawei P20 Pro sau iPhone X sunt toate niste telefoane excelente dar nu toti cei care au nevoie de un telefon bun, pe care se pot baza, trebuie sa scoata din buzunar 3000 – 4000 de lei sau chiar mai mult. Au existat chiar zvonuri ca Apple va lansa un telefon cu pret redus, adresat celor cu buget mic sau mediu insa iPhone XR costa la lansare 749 de dolari, ceea ce depaseste cu mult un altfel de buget. Astfel ca am alcatuit o lista cu telefoane sub 1500 de RON adresate cu adevarat celor cu bugete limitate pentru achizitia unui telefon.

1. Motorola Moto G6
Moto G6 are un pret de aproximativ de 1000 de RON dar in stilul deja consacrat Motorola poate rivaliza cu smartphone-urile cu preturi mult mai piperate prin performanta si aspectul sau.

Plusuri
Experienta de utilizare placuta datorita software-ului
Ecran de calitate
Constitutie solida

Minusuri:
Camera lasa de dorit la capitolul performanta

2. Honor 10
Desi pretul lui Honor 10 de aproximativ 2000 de RON depaseste usor pragul pe care l-am anuntat la inceputul articolului, am decis totusi sa-l includem in lista deoarece raportul calitate pret este unul excelent in cazul acestui telefon. Practic este o replica aproape identica a lui Huawei P20, cu exceptia unor mici compromisuri.

Plusuri
Design elegant si subtire
Hardware performant
Raport calitate-pret excelent

Minusuri
Interfata android incarcata
Software-ul prezinta cateva bug-uri

3. Xiaomi Mi A2
Xiaomi Mi A2 este cel mai nou smartphone chinezesc produs de Xiaomi si vine cu un ecran de 5.99 inch, un procesor Snapdragon 660 si 4GB de RAM, precum si o camera duala de 12 respectiv 20 MP. Memoria interna este de 64 GB dar poate fi extinsa prin adaugarea unui card Micro SD. Pentru pretul de 1000 de RON este deci un telefon performant, mai ales ca nu lasa de dorit nici la capitolul software, acesta venind cu un Android “in stare pura” fara multe elemente personalizate.

Plusuri
Android in stare pura
Camera duala
Performanta ridicata in raport cu pretul

Minusuri
Disponibilitate limitata

4. Pocophone F1
Pocophone, in caz ca nu ati auzit de el pana acum este un start-up afiliat cu Xiaomi iar F1 este modelul lor de debut. Vine cu un ecran Full HD+ de 6.2 inch cu o camera de 12 MP identica cu cea a lui Xiaomi, o baterie de 4000 mAh si un procesor Snapdragon 845. Daca ne uitam deci la configuratie, poate rivaliza cu orice telefon de top al anului, cu mentiunea ca in materie de pret diferenta este una considerabila, Pocophone putand fi achizitionat pentru doar 1700 de RON.

Plusuri
Raport calitate – pret excelent
Performanta
Autonomia bateriei
Camera foto

Minusuri
Interfata diferita de tot ceea ce exista pe piata – necesita acomodare
Design masiv
Carcasa din plastic