Duelul telefoanelor

Atat Apple, cat si Samsung au lansat ultime modele de telefoane foarte performante, devenind emblematice. Avand in vedere tehnologia de ultima generatie cu care sunt dotate fiecare, pretul nu este deloc unul mic, din contra costa destul de multe, doar ca intre cele doua marci de telefoane diferenta intre preturi este de 300 de dolari. Pretul la Iphone 11 incepe de la 699 de dolari, iar la Galaxy S20 incepe de la 999 de dolari. In cazul in care esti un fan al IOS, alegerea va fi foarte usoara, la fel si in cazul in care esti fan Android, dar daca iti plac ambele si nu ai o preferinta anume, alegerea va fi destul de dificila. De aceea, mai jos voi face o comparatie intre cele doua modele avand in vedere, camera, design, performanta, software, functii si voi prezenta avantajele si dezavantajele fiecaruia. 

Iphone 11 este mai ieftin decat S20, chiar daca alegi modelul cu 128 GB, pentru ca acesta costa 749 de dolari. Pretul este un factor influentator, dar Iphone 11 are si cateva dezavantaje in comparatie cu S20. Nu are o memorie extensibila si nu este nici 5G si nu are nici un afisaj mai mare. In ciuda acestor dezavantaje, este totusi un telefon bun, elegant, rapid, cu o camera foarte performanta. 

Galaxy S20 este mai scump, dar are si functii mai utile, mai noi, o tehnologie mai performanta. Acesta este compatibil cu noua retea 5G, are afisajul de 120Hz si este capabil sa inregistreze 8K. Are un procesor foarte puternic si rapid, iar camera este performanta. 

Ambele telefoane au camere foarte bune, cu functii performante si ambele iti vor satisface dorintele tale din punct de vedere fotografic. Iphone 11 are doua camere de spate care au un unghi ultra-lat. Acesta iti permite sa realizezi fotografii fie de panorama, fie de la apropiere fara ca imaginea sa fie blurata. Este dotat cu modul de noapte care are rolul de a face fotografii foarte bune, care sa surprinda toate detaliile chiar si in conditii de slaba luminozitate. In plus, are o functie Deep Fusion care are rolul de a imbunatati calitatea pozei, in conditii de lumina medie, precum in interiorul unei camere sau cladiri. Calitatea video este buna, iar camera frontala iti permite sa filmezi slow motion. 

Galaxy S20 are trei camere de spate cu teleobiective. Acestea impreuna cu zoom-ul optic de 30x, iti permite sa mareste mai mult imaginea pentru a fotografia obiectele, iar calitatea ramane neschimbata. Si el are modul de noapte care functioneaza foarte bine si mai are un cronometru care iti indica timpul in care trebuie sa ti telefonul nemiscat pentru inca o poza. Functia Single Take iti permite sa folosesti in acelasi timp mai multe functii ale telefonului. Trebuie sa apesi o singura data pentru a face poza, iar telefonul va filma un videoclip de 10 secunde, iar de acolo iti vei obtine o serie de fotografii diferite cu diferite functii. Telefonul are capacitatea de a filma 8K, doar ca fisierele 8K vor ocupa un spatiu destul de mare, de exemplu un minut de video 8K va ocupa 600 MB. 

La capitolul fotografii, ambele realizeaza poze frumoase, dar alegerea va consta in ce fel de fotograf esti. Daca vrei ca telefonul sa realizeze poze repede, poti opta pentru Iphone 11, dar daca vrei ca telefonul sa aiba o serie de functii, atunci alege S20. 

In ceea ce priveste designul, telefoanele sunt diferite. Iphone 11 are un ecran LCD, iar S20 are un ecran AMOLED. Atunci cand vei vizualiza un videoclip sau fotografii, ambele au o calitate buna, doar ca pe S20 culoriile vor avea un contrast mai puternic, pentru ca S20 are o rezolutie mai mare si o densitate de pixeli mai mare. S20 are in ecran o gaura care este reprezentata de camera, iar Iphone 11 are o crestatura mai mare pentru camera si pentru senzorii faciali. Un avantaj mare pe care il prezinta S20 este afisajul de 120Hz, in timp ce majoritatea telefoanelor au rata de improspatare de 60 de cadre pe secunda. 

Ambele telefoane sunt rezistente la apa, au rata de impermeabilitate IP68, ceea ce inseamna ca rezista sa fie scufundate in 2 metri de apa timp de 30 de minute. 

Iphone 11 are un procesor A13 Bionic, iar S20 are un procesor Qualcomm Snapdragon 864. La utilizarea zilnica ambele sunt la fel de bune, doar ca Iphone 11 pare sa fie putin mai rapid decat S20. 

Legat de baterie, Iphone 11 rezista 13 ore si 52 de minute de redare video continua, iar in mod avion dureaza 15 ore si 24 de minute si o rezistat aproape o zi si jumatate de utilizarea normala. S20 dureaza 13 ore si 45 de minute la redare de videoclipuri, dar cu afisajul setat la 120Hz, iar cu o utilizare normala poate sa reziste 24 de ore cu o singura incarcare. 

In ceea ce priveste software-ul, fiecare are avantajele si dezavantajele sale. IOS este usor de utilizat, dar limitat la utilizatori, iar Android este personalizabil, are multe caracteristici ce se pot modifica. Ambele au asistenti vocali, Siri la Iphone 11, dar S20 are doi asistenti, Bixby si Google Assistant. 

S20 este compatibil cu 5G, doar ca nu in toate tarile, iar cele 4G sunt mai ieftine. Desi viteza este mai mare decat 4G, nu va atinge viteze foarte mari. Daca Iphone 11 nu este 5G nu trebuie sa fie o piedica in cumpararea telefonului. 

S20 are o memorie extensibila de pana la 1TB printr-un microSD, iar pentru unii utilizatori poate sa conteze. S20 mai are si incarcare wireless inversa, ceea ce inseamna ca poate sa incarce alte dispozitive. 

Prin urmare, trebuie sa iti stabilesti preferintele, dorintele si nevoile pentru a putea lua o decizie, pentru ca ambele telefoane au atat avantaje, cat si dezavantaje.

Leave a comment