Iphone 9 sau iPhone SE 2020 - caracteristicii, design, pret

Publicat de: Admin, Data: 2020-04-07 11:17:24, Categorie: Articole

Daca te incanta modelul Iphone 9 (numit si Iphone SE 2020), dar inca nu esti convins ca vrei sa il cumperi, in randurile de mai jos voi dezvalui caracteristicile telefonul, designul si pretul. Iphone 9 este potrivit pentru cei care nu vor un telefonul atat de mare, dar totusi sa nu fie asa de vechi, iar acest model, are in principiu designul folosit la Iphone 6 si exista un zvon ca s-ar putea lansa si Iphone 9 Plus. Pana atunci, Iphone 9 va fi popular in foarte multe tari si chiar si pretul va intampina scaderi semnificative. Telefonul ar fi trebuit sa se lanseze in martie, dar nu s-a putut, la fel ca in cazul MacBook Air si iPad Pro 2020. Avand in vedere intarzierea lansarii, au inceput sa apara tot felul de zvonuri cu privire la data lansarii, dar cel mai probabil se va lansa in luna urmatoare sau cel tarziu in luna mai. Lansarea trebuia sa aiba loc in 31 martie, dar din cauza virusului corona a fost anulata, plus ca fabricile din China au fost oprite si ele se ocupau de fabricarea telefoanelor iPhone. Tim Cook a spus ca in China se incepe treptat munca, doar ca nu vor fi toate telefoanele gata la timp, va exista o mica intarziere. Dar s-a anuntat ca Iphone 9 se pregateste pentru etapa ingineriei si ca a intrat in produtia de masa, ceea ce inseamna ca nu mai dureaza foarte mult pana se va lansa. 

 Iphone a anuntat ca vanzarile nu vor mai fi la fel ca altadata din cauza coronavirusului si unele stiri au in vedere trimiterea telefonului la retaileri si nu au voie sa il comercializeze pana in data de 5 aprilie, ceea ce inseamna ca telefonul ar trebui sa se lanseze inainte de 5 aprilie. De asemenea, trebuie luat in considerare ca multi angajati Apple lucreaza de acasa si compania inca planifica lansarea noului telefonul. In ceea ce priveste pretul, Iphone SE 2020 incepe de la 300 de dolari. Avand in vedere, faptul ca in 2016 pretul telefoanelor era jumate cat este acum, Samsung Galaxy S20 Ultra costa 1.400 de dolari si sa vezi ca Iphone 9 va cota sub 400 de dolari este surprinzator. Exista dubii in ceea ce priveste numele telefonul, existand sanse sa se numeasca SE 2, ceea ce ar fi ciudat pentru ca ultimul model SE a aparut in urma cu 4 ani. O alta posibilitate ar fi ca Apple sa numeasca telefonul doar Iphone, la fel cum gama sa de baza a iPad-urilor se numeste doar iPad, dar este doar o presupunere. Iphone 9 va fi continuarea liniei a Iphone-ului 8 si va avea butonul Touch ID. Avand in vedere faptul ca de la Iphone 9 la X este o diferenta destul de mare a dimensiunii, exista dubii si se crede ca nu va avea acelasi succes ca toate telefoanele Apple, pentru ca este prea mic. Se mai preconizeaza ca anul acesta ultimele telefoane lansate de Apple ar putea sa prezinte sufixe, precum Iphone 11R sau Iphone 11SE, dar in continuare Iphone 9 este o alegere buna indiferent de ce nume va avea. 

 La fel cum am mentionat anterior, Iphone 9 are designul similar cu Iphone 6, 7 si chiar 8. De cand au lansat modelul X care are ecranul infinity, vanzarile la Iphone 8 nu au scazut, de aceea au decis sa lanseze si iPhone 9, care sa aiba un design asemanator. Iphone SE 2020 a fost vazut in ultimul timp ca un hibrid intre SE-ul original (cu laturi metalice) si intre Iphone 6-8 (cu unghiuri mai rotunjite). Iphone 9 este posibil sa aiba un ecran de 4,7 inci impreuna cu butonul Touch ID, ceea ce inseamna ca nu va avea functia de Face ID. Iphone 9 Plus se presupune ca va fi putin mai mare decat acesta, dar inca nu se stie cu exactitate cat de mare. In ceea ce privesc functiile, Iphone 9 va avea urmatoarele functii: 3GB RAM, chipsetul A13, ecran LCD 4.7 inci, buton Touch ID, o singura camera, 32-64 GB spatiu de memorie. RAM-ul acestui telefon este mai mic cu 25% decat cel al Iphone 11, este destul de mic, ceea ce inseamna ca unele aplicatii ar putea sa functioneze mai greu. De asemenea, spatiul de 32 GB este destul de mic pentru telefoanele Iphone, dar daca nu vrei sa ai un telefon cu o capacitate mare de stocare, atunci este o alegere buna. Exista zvonuri care spun ca de fapt 64GB e memoria telefonului, dar inca nu se stie sigur, dar in acest caz, este telefonul perfect la un pret perfect. Ecranul LCD de 4,7 inci nu va avea aceeasi rezolutie mare ca la Iphone 8 si nici claritatea pe care o are Iphone 11, dar e de o calitate decenta. Butonul Touch ID va ramane la fel ca cel de la  Iphone 8, cu un senzor de amprenta, nu va avea recunoastere faciala. Un dezavantaj il reprezinta faptul ca Iphone 9 nu va avea un port pentru casti.

 Bateria telefonului tine si o zi intreaga, deci se claseaza in topul celor mai bune telefoane din punctul acesta de vedere. Bateria a durat mai mult decat la modele 7 sau 6. Asadar, Iphone 9 este potivit pentru cei care ii doresc un telefonul mai mic si un avantaj foarte mare este pretul de pornire de doar 300 de dolari. Daca te tenteaza sa il cumperi, trebuie sa fii pregatit si sa iti pui bani deoparte.

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produseSOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro