Recenzie: Samsung Galaxy S21 Plus si S21 Ultra

Publicat de: Admin, Data: 2021-01-27 11:50:00, Categorie: Articole

Compania Samsung, la fel ca anul trecut, a lansat 3 modele ale seriei S21, fiind vorba despre Galaxy S21, S21 Plus si S21 Ultra. Daca anul trecut intre S20 Plus si S2 Ultra principalele diferente erau referitoare la configurarea camerei, anul acesta diferentele dintre cele 2 telefoane sunt mai multe. Daca vrei sa afli mai multe detalii, care sunt specificatiile celor 2 telefoane de la Samsung, Galaxy S21 Plus si S21 Ultra, te invit sa urmaresti randurile de mai jos. 

Cele 3 telefoane ale seriei au fost anuntat la evenimentul din 14 ianuarie, astfel ca Samsung si-a anuntat viitoarele telefoane mai devreme cu o luna decat de obicei. Samsung Galaxy S21 Plus si S21 Ultra se vor lansa pe 29 ianuarie, iar S21 Plus va incepe de la 999 de dolari pentru versiunea de 128 GB spatiu de stocare si 8 GB memorie RAM. Va exista si o versiune de 256 GB cu 8 GB memorie RAM. Galaxy S21 Ultra va incepe de la 1.199 de dolari pentru versiunea de 128 GB spatiu de stocare si 12 GB memorie RAM. Exista si versiuni cu spatiu de stocare de 256 si 512 GB cu memorie RAM de 16 GB.

Referitor la design, Galaxy S21 Plus nu este foarte diferit fata de S20 Plus, doar ca este mai lat si mai greu, dar este bine echilibrat, ceea ce era de asteptat de la un telefon premium. Designul camerei este cu totul schimbat, se afla in coltul stanga sus, fiind aliniate vertical cele 3 camere. Telefonul va fi disponibil in culori precum negru, argintiu si violet, toate avand un finisaj mat acoperit de sticla, fiind benefici pentru ca amprentele si petele nu vor mai fi al fel de vizibile. Spre deosebire de S21 Plus, S21 Ultra vine doar in 2 culori, negru si alb. Ecranul este curbat, deci nu are niciun cadru, iar camera frontala este intr-o perforare in ecran. Camerele de spate au o configuratie noua. Toate cele 3 telefoane au un cititor de amprente sub ecran, iar Samsung spune ca este foarte rapid si receptiv. Spatele telefoanelor permite incarcarea wireless si wireless inversa.

Butoanele de volum si cel de pornire si de declansare Bixby se afla in partea dreapta, in partea de jos se afla un slot pentru cartela SIM, portul USB-C si un difuzor. Difuzorul suplimentar se afla in partea de sus. 

Samsung Galaxy S21 Plus are un ecran de 6,7 inci, la fel ca Galaxy S20 Plus, doar ca modelul nou nu mai are o rezolutie atat de mare, este Full HD+, nu mai este QHD si nu se stie care este motivul. Alta diferenta intre S21 Plus si Ultra, este acela ca S21 Plus nu accepta S Pen. Se mentine in continuare rata de actualizare de 120 Hz la toate cele 3 telefoane. Ecranul de la Samsung Galaxy S21 Ultra este foarte luminos, atingand o luminozitatea maxima de 1.500 nit, foarte util cand te afli sub razele puternice ale soarelui. Pe langa faptul ca vei dori o husa de protectie, vei dori una care sa aiba si un slot de depozitare a S Pen. Acesta are toate optiunile Air Command ce implica o serie de functii ce se realizeaza fara a atinge ecranul. Din S Pen lipsesc totusi unele caracterisitici, nu exista comenzile rapide Bluetooth pentru camera. Se mai spune ca s-ar putea lansa si un S Pen Pro la sfarsitul acesui an. 

Camera de la Galaxy S21 include o camera de 12 MP, un unghi ultra-larg de 12 MP si un teleobiectiv de 64 MP ce are un zoom hibrid de 3x. Pana acum nu este nimic nou legat de camera fata de S20 Plus. Dar, datorita unui noi procesor si alte capacitati AI, este posibil sa fie imbunatatita calitatea imaginii si posibil si o experienta mai buna de utilizare. In privinta videoclipului, compania a introdus un nou mod de vizualizare ce permite sa realizezi mai multe videoclipuri de la mai multe camere, adica se poate folosi si camera din fata si cea din fata. Camera de la Samsung Galaxy S21 Ultra are 108 MP, alaturi de alta camera de 10 MP ce ofera zoom de 100x si o camera ultra-larga de 12 MP. Camera de 108 MP este imbunatatita fata de cea de la S20 Ultra. Anul trecut, Space Zoom nu era atat de eficient precum ar fi trebuit, dar aceasta functie se regaseste si pe S21 Ultra, iar compania spune ca este imbunatatita. La fel ca S21 Plus si acesta poate sa realizeze videoclip cu mai multe camere. 

Cele 3 telefoane vor fi alimentate de procesorul Samsung Exynos 2100, dar la care inca se lucreaza. . Inca nu se stie care sunt performantele telefoanelor, dar ceea ce este sigur este faptul ca toate cele 3 telefoane sunt 5G. In acest an Samsung nu mai are modele separate de 4G si 5G. Telefoanele vor rula One UI 3.1 si Android 11, deci vor rula cea mai recenta versiune software, dar este posibil ca Android 12 sa nu fie accesibil in acest an pentru S21, chiar daca Google va lansa actualizarea in vara. Daca pana acum in meniu se regasea o sectiune pentru Bixby, acum se regaseste pentru Google Assistant. In loc de Samsung Daily, acum va fi Google Messages, fiind mai eficienta aplicatia de la Google decat cea de la Samsung.

Acestea fiind spuse, Samsung Galaxy S21 Plus si S21 Ultra vor fi unele dintre cele mai bune telefoane ale acestui an, Ultra exceland la toate specificatiile, dar versiunii Plus ii lipsesc cateva specificatii importante, fiind diferente destul de mari intre cele 2 telefoane. S21 Plus nu este telefonul la care multe persoane se asteptau, iar la S21 Ultra va trebui sa renunt la slotul pentru card de memorie.

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produseSOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro