Epson EcoTank ET-M2140

Publicat de: Admin, Data: 2020-04-03 11:48:30, Categorie: Articole

Imprimantele sunt din ce in ce mai cautate, pentru ca sunt utile acasa la fiecare si cand ai nevoie sa scoti ceva la xerox nu mai este nevoie sa te deplasezi ca sa iti indeplinesti scopul. Este destul de folositoare o multifunctionala, atunci cand vrei sa scanezi ceva, sa copiezi si sa xeroxezi. Daca ai un birou de acasa si obisnuiesti sa lucrezi de acasa este destul de necesara o multifunctionala. Daca vrei sa iti cumperi una, dar totusi nu vrei sa cheltuiesti atat de mult, Epson EcoTank ET-M2140 este alegerea potrivita, este de calitate si se gaseste la un pret destul de mic. 

 Modelul Epson EcoTank ET-M2140 este special destinata birourilor mici, de acasa (SOHO). Este o multifunctionala, adica include un scaner, poate sa xeroxeze si sa copieze si este disponibila la un pret de doar 300 de lire sterline si este una dintre modelele de top. Este un dispozitiv care este usor de utilizat si vine la pachet cu doua cartusuri mari de cerneala alb-negru. Are o viteza de imprimare de 20 de pagini pe minut si este la fel de calitativa si rapida ca o imprimanta laser. Un dezavantaj destul de insemnat este lipsa Wi-Fi-ului si a portului Ethernet. Dar in ciuda acestor doua lipsuri este in continuare o imprimanta de calitate. Un aspect destul de important si cautat de majoritatea doritorilor de imprimanta, este acela legat de numarul de coli de hartie care incape in tava. Epson EcoTank are o tava in care incap 250 de coli de hartie, care este un lucru destul de bun avand in vedere ca nu este o imprimanta atat de performanta. Un lucru destul de neobisnuit la imprimante este acela ca Epson EcoTank trage hartia inainte si se rostogoleste de la tine inspre tava. Epson a castigat chiar un premiu de design Red Dot pentru imprimantele sale monochrome. Ecranul care este colorat este montat in partea de sus a imprimantei si este mai usor de accesat, dar din pacate este mai greu de urmarit, pentru ca ecranul este reflectorizant si are dimensiunea unei stampile. In partea din spate se afla un port pentru un cablu USB. Cartusul in care se afla cerneala este pozitionat in partea din fata a imprimantei si deasupra sa este o clapa care ascunde duza in care se toarna cerneala. Acesta este un mecanism foarte bine proiectat.

Astfel ca, Epson EcoTank ET-M2140 este atat scaner, cat si copiator si xerox. Are cerneala alb si negru, nu dispune si de cerneala color. Este capabil sa imprime si fata-verso si poate sa imprime pe toate dimensiunile de hartii. Cea mai grea hartie pe care poate sa imprime are 256g/m2. Daca tava de intrare are capacitatea suficienta pentru 350 de coli de hartie, cea de iesire are o capacitate de doar 100 de coli de hartie. Printre specificatiile impresionante se incadreaza imprimare a 20 de pagini pe minut, iar prima pagina se imprima in 6 secunde. Un alt aspect care este destul de cautat cand se doreste sa se achizitioneze o noua imprimanta este randamentul de imprimare. Epson EcoTank ET-M2140 este capabil sa imprime cu un singur cartus de cerneala 11.000 de pagini, iar un nou cartus poate sa coste 13 lire sterline, fiind pretul cel mai mic al unui cartus. Daca pana acum am enumerat avantajele, haideti sa vedem si dezavantajele. Dupa cum am mentionat anterior, imprimanta nu are conectivitate wireless si nici Ethernet, asa ca se poate conecta doar printr-un cablu USB, iar aici se intalneste un alt dezavantaj. Imprimanta nu vine la pachet cu un cablu USB, asa ca va trebui tu sa cumperi sau sa gasesti unul ca sa poti sa folosesti imprimanta ta noua. De asemenea, nu are nici ecran tactil, nici functia de fax, nici conectare prin NFC. Astfel ca, daca esti in cautarea unei imprimante care vrei sa aiba mai multe functii decat sa imprime alb si negru si sa scaneze, atunci ar fi indicat sa iti indrepti atentia catre un alt model care este mult mai performant. Imprimanta se utilizeaza foarte usor, iar in lipsa functiei Wi-Fi, tot ce trebuie sa faci este sa astepti aproximativ 10 minute pana cand imprimanta isi va umple cartusele cu cearneala dintr-o sticla in alta. Acest demers este valabil doar pentru prima pornire a imprimantei, adica dupa instalarea ei. La fel ca cele mai multe imprimante cu jet, aceasta va imprima 5 pagini de testare pentru inceput. Dupa care va trebui sa cumperi un cablu USB de la tip A la tip B, in caz contrar imprimanta nu va functiona. Aceasta imprimanta este usor de utilizat, chiar daca are un afisaj destul de mic. Reactioneaza destul de repede la apasarea pe butoane, iar tiparirea se face destul de repede, ceea ce este mai neplacut este faptul ca face un zgomot destul de mare la imprimare. Atata timp cat nu are functia Wi-Fi, nu este posibila conectarea cu Android sau Apple daca vrei sa printezi ceva de pe telefonul mobil.

Cand a fost supusa unor teste, imprimanta nu a prezentat niciun blocaj. Textul este foarte clar, fapt care reprezinta o calitate mare a imprimarii. Imprimarea este la fel de rapida ca a unei imprimante de tip laser. 20 de pagini pe minut este o viteza destul de buna si se pot imprima 9 pagini pe minut in cazul in care setezi modul fin. Cerneala pe care o foloseste Epson EcoTank este mai degraba durabila, decat pigmentata. Acestea fiind spuse, multifunctionala monocrom Epson EcoTank ET-M2140 este avantajoasa atat din punct de vedere al vitezei, cat si din punct de vedere economic. Lipsa Wi-Fi-ului si a Ethernetului este oricum o problema destul de serioasa, dar asta nu inseamna ca imprimanta nu este calitativa.

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produseSOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro