Noutati GSM

Atunci cand Samsung lanseaza telefoane din gama Galaxy S, precum Galaxy S10, suntem obisnuiti ca acestia sa dezvolte diverse variante de diferite dimensiuni, insa acest lucru nu se intampla in mod obisnuit si pentru telefoanele Galaxy Note, ca si Galaxy Note 9, care apar, in mod obisnuit intr-o singura marime. Desi, s-ar putea ca acest lucru sa se schimbe odata cu aparitia Galaxy Note 10. Potrivit unor surse apropiate site-ului coreean Bell, Samsung furnizeaza componente pentru doua telefoane de dimensiuni diferite Note 10, dintre care unul va avea un ecran cu diagonala de 6.7 inchi, precum Galaxy S10 5G, si altul va avea un display mai mic. Interesanta strategie de marketing a celor de la Samsung, insa, avand in vedere succesul pe care l-a avut, si il are in continuare dupa un an de la lansare, modelul Galaxy Note 9, era de anticipat o astfel de mutare din partea companiei sud-coreene. In orice caz, ar fi momentul oportun pentru Samsung sa profite de pe urma acestui rezultat.

Am auzit zvonuri anterioare in ceea ce priveste un al doilea dispozitiv Note 10, despre care se spunea ca ar putea fi un model cu conexiune 5G, similar cu telefonul Galaxy S10 5G – care sa fie probabil mai mare decat Galaxy Note 10, deoarece si S10 5G este mai mare in comparatie cu modelul standard S10. Este posibil ca telefonul cu ecranul de 6.7 inci sa fie Note 10 5G, iar modelul standard Note 10 va avea un ecran cu o diagonala similara ecranului Note 9, una de 6.4 inch.

Cu toate acestea, exista posibilitatea ca sursele Bell sa se fi putut referi si la o versiunea „lite” a Note 10, similar cu modul in care Galaxy S10e este o versiune mai mica a modelului S10, deoarece popularitatea unei alternative mai mici pentru modelul pilot arata ca există un loc pe piata pentru modelele „lite”. Tot potrivit celor de la The Bell, telefonul mai mic va fi lansat doar pe pietele din Europa – iar acesta este un factor care ar cam face improbabil faptul ca ar fi vorba despre Note 10, intrucat telefoanele anterioare ale Galaxy Note au aparut in toata lumea si nu ar avea absolut nici un sens ca Samsung sa-si limiteze audienta doar pentru Europa atunci cand lanseaza o versiune “lite” al uneia dintre noile modele ale celor mai populare game ale companiei sud-coreene.

Ne asteptam ca aceste telefoane sa apara prin luna august 2019, astfel incat mai avem ceva timp de asteptat pana cand vom afla cu siguranta daca vreunul dintre aceste modele va fi exclusiv pentru Europa sau daca informatiile furnizate de catre publicatia sud-coreeana sunt complet eronate. Cel mai probabil a doua varianta, pentru ca, intr-adevar, Europa este una dintre pietele care isi permit mai mult modelul, insa nu este tipul de piata care poate sustine singura un model de tip flagship, astfel incat va fi nevoie si de piata din America de Nord (mai ales de cea din Statele Unite) pentru ca modelul sa aiba succes.