Recenzie: OnePlus 9 Pro

Publicat de: Admin, Data: 2021-04-17 11:26:00, Categorie: Articole

OnePlus si-a lansat recent cele mai noi telefoane ale seriei, unul mai ieftin caruia ii lipsesc doar cateva functii premium si celalalt model, OnePlus 9 Pro care este mai scump si are functii premium foarte bune. Versiunea de baza costa 899 de euro. Compania are o colaborare cu Hasselblad care le-a creat telefoanelor functii foarte bune. Afisajul telefonului are o noua tehnologie care reduce energia cu pana la 50%. Primeste o incarcare foarte rapida. Daca ti-am atras atentia si vrei sa afli mai multe detalii despre unul dintre cele mai noi telefoane de la OnePlus, ramai cu ochii pe descrierea de mai jos.

SpecificatiiOnePlus 9 Pro
Ecran6,7 inci, Fluid Display 2.0 (LTPO AMOLED), 1440 x 3216 pixeli
ProcesorSnapdragon 888, octa-core
Sistem de operareAndroid 11
Memorie RAM8/ 12 GB
Spatiu de stocare128/ 256 GB
Camera de spatePrincipala- 48 MP, ultra-larga/ macro- 50 MP, teleobiectiv- 8 MP, monocrom- 2 MP
Camera frontala16 MP
Baterie4,500 mAh

O diferenta intre cele 2 telefoane ale seriei este camera teleobiectiva care se gaseste pe versiunea Pro. Telefonul vine in cutie cu o husa de protectie din silicon si spre deosebire de Samsung si Apple, OnePlus introduce in cutie si incarcatorul de 65 W, alaturi de un cablu USB-C, doar ca nu are o pereche de casti.

OnePlus 9 Pro nu aduce foarte multe elemente noi de design si seamana destul de mult cu OnePlus 8 Pro. Pentru ca greutatea nu s-a modificat, este mai mic si mai ingust, este mai usor de manevrat cu o singura mana si este confortabil. Ecranul este curbat, dar nu atata de mult ca 8 Pro. Spatele este din sticla si acesta si ecranul sunt protejate de Gorilla Glass 5. Camera de pe spate este o principala diferenta si ea nu iese chiar atat de mult in exterior, deci nu se va clatina foarte tare pe o suprafata plata. Cele 4 camere sunt configurate intr-un dreptunghi. Telefonul se gaseste in 3 culori, un gri deschis cu degrade pana jos unde e gri inchis, fiind singura versiune lucioasa, iar verdele si negrul sunt mate, astfel ca amprentele nu se vor vedea atat de tare pe spatele celor 2 modele, dar pe spatele celui lucios vor fi foarte vizibile. Si acesta este rezistent la apa, are IP68. Are si un senzor de amprenta sub ecran si spre deosebire de 8 Pro, dimensiunea sa este mai mica si s-a schimbat locul in care se afla, dar functioneaza foarte bine. 

In partea dreapta se afla butonul de pornire, iar in partea stanga se afla butoanele de volum. In partea de jos se afla difuzoarele, slotul pentru cartela SIM, dar nu are niciun slot pentru un card de memorie si portul USB-C. In partea de sus se afla difuzorul pentru anulare a zgomotului.

OnePlus 9 Pro are un ecran de 6,7 inci, LTPO AMOLED, cu o rezolutie de 3216 x 1440 pixeli, un raport de aspect de 20,1:9 si are o rata de actualizare de 120 Hz. Ecranul accepta HDR10, HDR10+ si HLG. Telefonul atinge o luminozitate maxima de 871 de nits in modul auto. Ecranul are rata de 60, 90 si 120 Hz, dar accepta si valori intermediare. Cand este setat la 120 Hz, ecranul va regla rata in functie de continutul ecranului. Ecranul prezinta cateva probleme legate de atingerile accidentale, doar ca sunt mai putine decat la modelul anterior.

Telefonul este dotat cu o baterie mare de 4,500 mAh ce este impartita in 2 parti. Durata de viata a bateriei nu este chiar atat de buna, este doar decenta. Astfel ca in testul de redare video a rezistat timp de 13 ore si 34 de minute, in cel de navigare web a rezistat timp de 13 ore si 12 minute, iar in cel de convorbiri 3G a rezistat 33 de ore si 57 de minute, obtinand astfel o medie de anduranta de 86 de ore. OnePlus 9 se incarca putin mai repede decat acest model, pentru ca in 30 de minute ajunge pana la 99% cu incarcatorul de 65 W, deci o incarcare completa necesita 32 de minute. Se poate incarca si wireless cu 50 W.

OnePlus 9 Pro ruleaza Android 11 si aduce mai multe setari rapide in bara de sus a telefonului. Ofera widget-uri ce numara pasii, cu indica starea vremii si multe altele.Exista si o serie de functii ce permit personalizarea afisajului. 

Telefonul este dotat cu procesorul Snapdragon 888, fiind cel mai nou, octa-core, cu un nucle Kryo 680 Prime de 2,84 GHz, 3 nuclee Gold Kryo 680 de 2,42 GHz si 4 nuclee Kryo 680 Silver de 1,8 GHz. Grafica este gestionata ade Adreno 660. Exista 2 versiuni de memorie, de 8 GB RAM si 128 GB spatiu de stocare si 12 GB RAM si 256 GB spatiu de stocare. Performantele telefonului sunt bune.

Calitatea pozelor cu camera principala pe timp de lumina sunt destul de bune, doar ca nu sunt chiar atat de imbunatatite, avand in vedere colaborarea cu Hasselblad. Detaliile sunt suficiente si exista putin zgomot, culorile sunt destul de bune, iar gama medie este decenta. Camera ultra-larga realizeaza poze foarte bune, iar culorile sunt mai bune decat cele pe care le au pozele realizate cu camera principala. Aceasta camera poate sa realizeze si poze macro, care sunt foarte bune. Teleobiectivul de 3,3x functioneaza foarte bine pe timp de lumina. Modul de noapte realizeaza poze foarte bune, reduce zgomotul si ofera performante bune de focalizare. Portretele sunt foarte bune atat cu camera de spate, cat si cu cea frontala. Selfie-urile sunt si ele foarte buna si camera are focalizare fixa.

Asadar, OnePlus 9 Pro este un telefon foarte bun, are o serie de specificatii premium, dar performantele camerei de spate nu este inca atat de buna, iar durata de viata a bateriei nu este chiar atat de stralucitoare, acestea fiind cateva dezavantaje, pe langa avantajele multe pe care le are.

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produse



SOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro