Recenzie: OnePlus 9

Publicat de: Admin, Data: 2021-04-11 11:54:00, Categorie: Articole

OnePlus tocmai si-a lansat cele mai noi modele de telefoane. Compania are o colaborare cu Hasselblad, astfel ca arele camerele mult mai bune. Modelul mai ieftin este OnePlus 9 si ii lipsesc cateva specificatii pe care le are modelul Pro, precum alte functii ale camerei, ecran mai premium, incarcarea wireless. Dar, este la fel de bun, pentru ca are acelasi procesor, are un ecran cu o rata de actualizare mare, are conectivitate 5G si capacitatea bateriei este mai mare decat cea a modelului anterior. Daca vrei sa afli mai multe detalii despre noul telefon de la OnePlus, ramai cu ochii pe descrierea urmatoare.

SpecificatiiOnePlus 9
Ecran6,55 inci, AMOLED, 1080 x 1400 pixeli
ProcesorSnapdragon 888, octa-core
Memorie RAM8/ 12 GB
Spatiu de stocare128/ 256 GB
Sistem de operareAndroid 11
Camera de spatePrincipala- 48 MP, unghi ultra-larg- 50 MP, senzor de adancime- 2 MP
Camera frontala16 MP
Baterie4,500 mAh, incarcare rapida de 65 W, incarcare wireless de 15 W

OnePlus 9 are baterie configurata in 2 celule, ceea ce inseamna ca accepta si incarcarea Warp 65T. Telefonul vine in cutie cu incarcatorul de 65 W, cu un cablu rosu USB-C si o husa transparenta din silicon. Nu exista nicio pereche de casti in cutie.

OnePlus 9 are un design similar cu 8T, dar principala diferenta este configuratia camerei de spate. Ecranul este la fel la ambele telefoane, in coltul stanga sus se afla o perforare destul de mare, unde se afla camera frontala. Ecranul este protejat de Gorilla Glass 5. Cadrul telefonului este din plastic, nu mai este din aluminiu, dar la prima vedere este posibil sa nu iti dai seama ca este din plastic. Spatele cuprinde cele 3 camere asezate una sub alta, iar langa ele se afla blitul. Spatele este din sticla, iar la fel ca si ecranul, este protejat de Gorilla glass 5 si se gaseste in culori de violet, albastru deschis si negru. La fiecare model, camera are culoarea de pe spate a telefonului. Telefonul, din pacate, nu este rezistent la apa, doar versiunea Pro are IP68. Pentru unele persoane acest dezavantaj nu este chiar atat de mare. Ecranul are si un senzor de amprenta sub ecran care functioneaza destul de bine, doar ca uneori s-ar putea sa apara cateva probleme.

In partea dreapta se afla butonul de pornire, care este destul de sus amplasat, fiind mai greu de accesat, iar sub acesta se afla cele 2 butoane de volum. In partea stanga se afla slotul pentru o cartela SIM si un card de memorie. In partea de sus se afla doar microfonul, in timp ce partea de jos cuprinde mufa pentru casti, portul USB-C, difuzorul si un slot pentru cea de-a doua cartela SIM. 

OnePlus 9 are un ecran de 6,55 inci, un afisaj AMOLED cu o rezolutie de 2400 x 1800 pixeli, iar rata de actualizare este de 120 Hz. Ecranul accepta HDR. Youtube si Netflix accepta si HDR10 si functioneaza foarte bine. Telefonul are si un mod adaptiv, care poate sa schimbe de la rata de 120 Hz la cea de 60 Hz, daca va detecta faptul ca nu mai exista un continut aferent ratei de 120 Hz, fiind benefic pentru economisirea duratei de viata a bateriei. Modelul Pro are mai multe rate, cu exceptia a celor de 120, 90 si 60 Hz. 

Telefonul este dotat cu o baterie de 4,500 mAh, dar este impartita in doua parti egale de 2,250 mAh. Chiar daca are aceeasi baterie ca 8T, procesorul nou ii ofera o performanta mai buna a bateriei. Astfel ca, in testul de redare video a rezistat timp de 15 ore si 18 minute, in cel de navigare web a rezistat 13 ore si 10 minute, iar in cel de convorbiri 3G a rezistat timp de 28 ore si 7 minute. A reusit sa obtina o medie de anduranta de 87 de ore. Cu incarcatorul de 65 W, telefonul resuseste sa se incarce complet in 30 de minute, si se incarca putin mai repede decat modelul Pro.

OnePlus 9 ruleaza Android 11. Cititorul de amprente este amplasat mai jos ca pana acum si este posibil sa dureze cateva zile pana cand te vei obisnui cu el. Are cateva optiuni ce permite personalizarea interfetei ecranului. Are cateva functii mai bune ca modelul anterior si in acelasi timp a reusit sa pastreze navigarea la fel de simpla.

Telefonul are incorporat procesorul Snapdragon 888, octa-core, astfel ca are 3 nuclee Kryo 680 Gold de 2,42 GHz si inca 4 nuclee Kryo 680 Silver de 1,8 GHz. De grafica se ocupa Adreno 660 si se spune ca ofera cu 50% performante mai bune decat modelul anterior. Optiunile de memorie sunt de 128 GB si 8 GB RAM si 256 GB si 12 GB RAM. Performantele telefonului sunt destul de bune in comparatie cu rivalii sai.

Camera principala realizeaza poze foarte bune pe timp de lumina, cu suficiente detalii, clare, dar zgomotul este destul de mare, iar culorile sunt decente. Camera macro se poate folosi de pe lentila ultra-larga si realizeaza poze foarte bune. Camera ultra-larga realizeaza poze foarte bune cu multe detalii, fiind o camera foarte mare. Cu modul de noapte activat poate sa ajung la nivelul pozelor facute cu versiunea Pro. Portretele se pot realiza doar cu camera principala si sunt foarte bune. Camera frontala re focalizare fixa si face poze bune, clare.

Acestea fiind spuse, OnePlus 9 este un telefon destul de bun si chiar daca are cateva lipsuri, isi merita banii, mai ales ca nu este un telefon scump. Are un ecran bun, difuzoare puternice, performantele camerelor sunt bune si se incarca foarte repede. Este potrivit daca nu vrei neaparat sa ai cele mai bune specificatii, pentru asta este modelul Pro.

Eticheta: oneplus 9, oneplus

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produse



SOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro