Recenzie: Poco X3 Pro

Publicat de: Admin, Data: 2021-04-12 13:57:00, Categorie: Articole

Compania Poco realizeaza telefoane de gama medie care sunt foarte bune, unele specificatii fiind asemanatoare cu cele ale telefoanelor de top. Compania tocmai si-a lansat 2 telefoane, Poco X3 Pro si Poco F3.  Dar, chiar daca sunt de gama medie sunt dotate cu un procesor puternic, cu baterii mari, difuzoare stereo. Versiunea Poco X3 Pro are un hardware imbunatatit, o versiune mai buna a procesorului, are 4 camere de spate si multe alte specificatii foarte bune. Daca ti-am atras atentia si vrei sa afli mai multe detalii despre Poco X3 Pro, te invit sa urmaresti randurile de mai jos.

SpecificatiiPoco X3 Pro
Ecran6,67 inci, LCD, 1080 x 2400 pixeli
ProcesorSnapdragon 860, octa-core
Memorie RAM6/ 8 GB
Spatiu de stocare128/ 256 GB
Sistem de operareAndroid 11
Camera de spatePrincipala- 48 MP, unghi ultra-larg- 8 MP, macro- 2 MP, de adancime- 2 MP
Camera frontala20 MP
Baterie5,160 mAh, incarcare rapida de 33 W

Telefonul vine intr-o cutie alaturi de un cablu USB-C, un incarcator de 33W, o husa transparenta de silicon ce are si un capac pentru portul USB-C si autocolante ce se pot lipi pe orice suprafata.

Poco X3 NFC a fost primul telefon de la Poco care a venit cu un design cu totul nou si inovativ, astfel ca Poco X3 Pro continua cu acest design. Spatele este din plastic si este putin curbat, iar ecranul este protejat de Gorilla Glass 6. Spatele primeste un design foarte interesant, astfel ca este impartiti in 3 parti verticale, iar cea din mijloc are o nuanta diferita fata de cele 2 din margine. Camera este pozitionata in centru si este configurata in forma de dreptunghi care se afla apoi intr-un cerc, fiind un concept pentru a se deosebi de Redmi. Camere iese putin in afara si fara husa va face ca telefonul sa se clatine putin pe o suprafata plata. Telefonul este rezistent la apa si la praf, are IP53, doar ca rezista la stropi de apa, nu rezista la scufundari in apa. Ecranul are o perforare centrala unde se afla camera frontala. Rama de jos este mai groase decat celelalte, dar cu toate acestea, compania a reusit sa mentina ramele destul de subtiri. Deasupra camerei, in partea superioara se afla o grila pentru difuzoarele stereo si un LED alb pentru notificari. Pentru ca ecranul este LCD, nu are senzor de amprenta sub ecran, astfel ca el se gaseste incorporat in butonul de pornire. Dar, este posibil sa se deblocheze din greseala atunci cand il atingi accidental, de aceea este mai bine sa schimbi ca deblocarea ecranului se se declanseze la apasarea butonului, nu la atingerea sa.

In partea dreapta se afla tastele de volum alaturi de butonul de pornire. In partea opusa se afla slotul pentru cartele SIM si pentru cardul microSD. In partea de jos se afla un microfon, al doilea difuzor, o mufa pentru casti si un port USB-C.

Telefonul nu este atat de elegant si nu este nici usor, are o greutate de 215 grame, dar are o constructie solida, compacta si o aderenta buna datorita plasticului de pe spate.

Poco X3 Pro are un ecran LCD de 6,67 inci ce are o rezolutie de 1080 x 2400 pixeli si are o rata de actualizare de 120 Hz. Ecranul accepta HDR10, doar ca Netflix si Amazon Prime nu il accepta. Nu exista un mod adaptiv pentru rata de actualizare, poti sa alegi fie intre 120 Hz, fie intre 60 Hz. Ecranul atinge o luminozitate maxima de 458 nits in modul manual, iar in cel automat ajunge si pana la 534 de nits, iar luminozitatea minima este de 0,9 nits, fiind fantastica.

Telefonul este dotat cu o baterie mare de 5.160 mAh, iar durata de viata a bateriei nu va fi atat de mult afectat de rata de 120 Hz, ca la alte telefoane. Astfel ca, telefonul a rezistat in testul de redare video timp de 11 ore si 49 de minute, in cel de navigare web a rezistat timp de 17 ore si 30 de minute, iar in cel de convorbiri 3G a rezistat timp de 32 de ore si 44 de minute. Telefonul a obtinut o medie de rezistenta de 112 ore, fiind un rezultat foarte bun. Cu incarcatorul de 33 W, telefonul ajunge la 55% in 30 de minute, astfel ca o incarcare completa dureaza 1 ora si 15 minute.

Poco X3 Pro ruleaza Android 11, doar ca nu primeste cea mai noua versiune de MIUI. Desi exista deblocarea faciala, cea prin amprenta este mai sigura si functioneaza mult mai bine. Ecranul are comenzi rapid, exista widget-uri si foldere pentru aplicatii. Telefonul nu aduce prea multe schimbari.

Telefonul este dotat cu Snapdragon 860, octa-core, doar ca nu exista nicio versiune 5G, doar 4G. Grafica este gestionata de Adreno 640, iar memoria RAM este fie de 6, fie de 8 GB, iar spatiul de stocare este de 128 sau 256 GB. Telefonul ofera performante foarte bune.

Camera principala realizeaza poze destul de bune, detaliile sunt suficiente, gama dinamica este buna, culorile sunt naturale. Are si un zoom digital de 2x. Si camera cu unghi ultra-larg realizeaza poze reusite, iar HDR poate sa le imbunatateasca. Camera macro are focalizare fixa si pozele sunt bune. Portretele sunt si ele foarte bune, exista contrast potrivit. Din pacate, pe timp de intuneric pozele nu mai sunt bune, iar modul de noapte nu imbunatateste calitatea. Camera frontala se descurca si ea bine atat la selfie-urile normale, cat si la portrete.

Prin urmare, Poco X3 Pro este un telefon foarte bun si costa 199 de euro. Are performante foarte bune, camera buna, un ecran mare, dar nu are o calitatea chiar atat de buna, dar avantajele sunt mai multe decat dezavantajele.

Eticheta: poco x3, poco x3 pro

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produse



SOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro