Duelul telefoanelor: Iphone SE VS Iphone X

Publicat de: Admin, Data: 2021-01-22 18:21:00, Categorie: Articole

Apple este compania care creeaza unele dintre cele mai bune telefoane de pe piata si se alatura topului celor mai bune companii alaturi de Samsung si Huawei. Iphone X a fost lansat in anul 2017 si a avut un mare succes. A fost primul telefon care a avut ecran OLED, deblocare cu FaceID si o crestatura pe ecran. La vremea respectiva era un telefon de top, acum este la fel de bun, doar ca Apple a oprit productia lor si se mai pot gasi doar modele reconditionate, ceea ce inseamna ca au un pret mai mic, adica 599 de dolari pentru 64 GB, 699 de dolari pentru 256 GB. Dar acum Iphone X are un rival care este mai ieftin decat acesta, ci anume Iphone SE care a fost lansat anul acesta si costa 399 de dolari si este o combinatie intre designul Iphone 8 si specificatiile Iphone 11. Asa ca, daca vrei sa iti cumperi unul dintre cele doua telefoane, dar nu sti care, in randurile de mai jos le voi descrie pe fiecare.

Iphone SE are designul clasic, iar designul, corpul si lentilele sunt similare cu cele ale Iphone 8. Dar este, chiar mai bun decat Iphone 8, pentru ca este dotat cu procesorul Bionic A13 care este incorporat si in Iphone 11, 11 Pro si Pro Max. Acest aspect depaseste chiar si imbunatirea duratei de viata a bateriei si functiile camerei. Doar ca nu are o camera tripla ca Iphone 11 Pro, are o singura camera de spate, nu are deblocare FaceID, nu are functiile precum, modul de noapte sau Deep Fusion. Si camera frontala este buna doar ca nu este la fel ca la Iphone 11 Pro sau Pro Max. Dar pentru pretul de 399 de dolari este un telefon foarte bun, are o durata lunga de viata a bateriei, chiar daca nu are cateva functii ale camerei, tot realizeaza poze foarte bune, are procesor A13, este rezistent la apa si suportul pentru incarcare wireless.

Referitor la design, spatele si fata sunt din sticla, iar laturile sunt din aluminiu. Apple de vreo 2 ani a tot introdus tehnologia FaceID, doar ca la Iphone SE aceasta functie lipseste. Exista un buton fizic de pornire, care face ca deblocarea sa fie mai usoara si este favorabil pentru persoanele care prefera butonul de pornire decat glisarea. Iphone SE are un ecran LCD de 4,7 inci, iar calitatea si rezolutia ecranului sunt similare cu Iphone 11. Textul arata clar, culorile sunt precise si este luminos in lumina soarelui. Este rezistent la apa, are IP67, ceea ce inseamna ca poate sa fie scufundat timp de 30 de minute in apa de 1 metru. Iphone SE vine in 3 culori: alb, negru si rosu. 

In ceea ce priveste performanta, Iphone SE a avut rezultate mai bune decat Iphone 8, pentru ca are un procesor mai bun si mai puternic, avand rezultate similare cu seria Iphone 11. 

Camera de spate are totusi o serie de specificatii mai bune decat camera de la Iphone 8, precum Smart HDR, filmare rapida, modul portret. 

Desi Iphone X este un telefon bun in continuare, nu este acel model pentru care sa te grabesti sa il cumperi, poate ai prefera mai bine un Iphone 11, care este mai scump sau un Iphone SE, care este mai ieftin. O functie foarte buna pe care o are este aceea de FaceID. Avand in vedere ca este primul telefon care are aceasta functie, este putin mai dificil pana cand te vei obisnui. FaceID-ul la inceput se va descurca foarte bun, doar ca pe parcurs pot aparea cateva intarzieri ale raspunsului, poate sa se miste mai incet. Dezavantajul pe care il prezinta este faptul ca nu este atat de rezistent. In testul de aruncare de la 3 metri, s-a spart complet, de aceea este foarte important sa iti cumperi o husa imediat dupa ce l-ai cumparat. Iphone X este rezistent la apa, la fel ca si Iphone 7 sau 8. A rezistat timp de 30 de minute scufundat in apa. Are doua camere de spate care sunt mai bune decat la Iphone 8 Plus, un procesor Bionic A11, dar nu are un jack pentru casti. 

Chiar daca Iphone X este mai vechi cu 3 ani, arata mai modern decat SE, are un ecran OLED, densitate de pixeli este mai mare, la fel si calitatea afisajului si a rezolutiei, in comparatie cu ecranul LCD al SE. Iphone SE are un cititor de amprente, functia Touch ID, iar ambele sunt rezistente ala apa, au IP67. Iphone X are o camera cu teleobiective, poate blura fundalul pozelor, are un zoom cu 2 teleobiective fara a pierde detaliile, iar zoom-ul optic ajunge la 10x pentru poze si 6x pentru videoclipuri, in comparatie cu zoom-ul optic al SE de 5x pentru poze si 3x pentru videoclipuri. Dar SE poate face poze portret si cu ajutorul procesorului Bionic A13 poate face poze mai bune decat X.

In testele de redare audio, bateria la Iphone X a durat 40 de ore, iar la SE doar 40. Dar la testul in care modul avion a fost activat, SE a durat cu 4 ore mai mult decat X. Ambele telefoane au spatiu de stocare de 64 GB si 256 GB, dar SE vine si cu versiunea de 128GB, care este varianta cea mai potrivita.

SpecificatiiIphone SE 2020Iphone X
Display4.7-inch Retina HD LCD; 1,334x750 pixeli5.8-inch Super Retina HD OLED; 2,436x1,125 pixeli
Dimensiune138.4x67.3x7.3 mm143.6x70.9x7.7 mm
SoftwareIOS13IOS11
Camera de spate12 megapixeli12-megapixeli (standard), 12-megapixeli (telefoto)
Camera frontala7 megapixeli7 megapixeli
Video4K4K
ProcesorBionic A13Bionic A11
Spatiu de stocare64GB, 128GB, 256GB64GB, 256GB

Asadar, Iphone SE ar fi un model mai bun, mai ales ca Iphone X nu se mai gaseste decat reconditionat.

Eticheta: iphone x, iphone se

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produseSOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro