Review-uri

Galaxy Note 9 este cel mai mare telefon Samsung din punct de vedere al dimensiunilor ecranului, si continua traditia recenta a imitatiei in folosul progresului. Gigantul Sud – Corean a inceput sa urmeze o traiectorie previzibila in ceea ce priveste simbioza dintre Galaxy S si Galaxy Note. Chiar daca cele doua sunt prezentate ca fiind linii dinstincte, intre ele exista o legatura stransa. Nici camera nu face exceptie de la aceasta regula. Majoritatea caracteristicilor acesteia de pe S9 si S9 Plus se regasesc pe modelul Note 9.

Exista o serie de modificari si adaugari ce au un impact la nivel practic, cea mai importanta dintre ele fiind folosirea S Pen-ului. In afara de acest aspect insa, experienta folosirii camerei de filmat pe Note 9 nu va aduce nicio surpriza celor ce sunt deja familiari cu S9 si/sau S9 Plus.

Dupa cum am mentionat deja caracteristicile camerei sunt aproape identice cu cele ale seriei S, si anume: 12 MP, f/1.5 – 2.4 si zoom optic 2x. Functia Live Focus ce permite ajustarea adancimii de camp nu prezinta modificari semnificative, iar videoclipurile slow – motion se filmeaza in continuare in 720p (desi ar arata mult mai bine la 1080p). Si AR Emoji sunt disponibile pe ambele device-uri. Acestea permit utilizatorului sa isi creeze un avatar din versiuni animate ale fetei sale. Din punct de vedere tehnic, Note 9 nu este foarte diferit nici de Note 8. Exista insa anumite imbunatatiri ale soft-ului ce ar putea permite utilizatorului sa obtina rezultate mai bune cu aceeasi tehnologie.

S Pen-ul ar putea ajuta si el in acest sens, pentru cei dornici sa il foloseasca pe post de shutter, pentru a face poze de la distanta. De asemenea, apasand de doua ori pe el utilizatorii pot comuta intre camera frontala si cea de pe spate, sau trece de la modul foto la cel video. Aceste functii vor permite utilizatorilor cu siguranta sa castige timp atunci cand au nevoie sa faca aceste schimbari la distanta. Probabil cel mai des utilizat va fi in cazul pozelor de grup, deoarece elimina nevoia unuia dintre subiecti de a apasa pe buton, astfel ca poza va fi mai bine incadrata. Bineinteles, Pen-ul trebuie incarcat, astfel ca nu poate fi folosit non – stop in acest sens, insa tot permite utilizatorilor aproximativ 200 de click-uri (aproximativ 30 de minute) inainte de a avea nevoie de incarcare. Iar la incarcat trebuie sa stea doar 40 de secunde. De asemenea, cei de la Samsung au avut grija sa optimizeze Pen-ul astfel incat sa functioneze si cu aplicatiile din play store, nu doar cele proprii.

Este deci camera lui Note 9 una buna? Fara indoiala. Este inovatoare? Nu neaparat, daca treci la Note 9 de la Note 9 sau de la S9 sau S9 Plus. Da, daca vechiul tau telefon a fost lansat in 2016 sau mai inainte. In concluzie, problema nu este camera in sine care poate fi descrisa ca fiind excelenta, ci faptul ca daca nici Samsung nu lanseaza produse inovatoare de la o editie la alta, atunci ce asteptari am putea avea de la competitie?

 • 5 star review  Am achizitionat o folie de Apple Watch 5, 44mm de la acasaGSM. A fost aplicata cu profesionalism. Ce pot sa spun, arata PERFECT, colturile raman lipite! (Nu ca in alte locuri)

  thumb Ioan Moldovan
  8/08/2020

  5 star review  Super fast and great service

  thumb Mihai Paraschiv
  7/10/2020

  5 star review  In short: Note 10 experience. The boys moved very very fast and very qualitatively. Very easy to reach. Thank you very much!

  thumb Cosmin Gheorghila
  5/31/2020
 • 5 star review  In 30 minute telefonul meu a fost ca nou. Recomand cu incredere!

  thumb Stefan Costache
  5/29/2020

  5 star review  Nice guy,detail job,second phone done there by adding alien foile protection

  thumb Alexandru Ana
  1/07/2020

  5 star review  Great service repair for iPhone

  thumb Constantin Marin
  1/07/2020