Deodata cu Samsung Galaxy A32, s-a lansat si un alt model, care este mai bun, are cateva specificatii mai premium, este un telefon de gama medie spre cele de top. Pentru ca s-a ocupat de lansarea modelelor de top, compania trebuie sa se axeze si pe cealalta categorie de cumparatori. Pentru versiunea de baza telefonul se gaseste la un pret de 349 de euro. Aceasta este versiunea 4G si spre deosebire de Galaxy A32 care are o versiune 4G mai buna decat cea 5G, aici este invers, cea 5G primeste un procesor mai rapid si mai puternic, o rata de actualizare mai mare si o memorie RAM mai mare. Daca vrei sa afli mai multe detalii despre acest telefon, te invit sa urmaresti randurile de mai jos.
Specificatii | Samsung Galaxy A52 |
Ecran | 6,50 inci, Super AMOLED, 1080 x 2400 pixeli |
Procesor | Snapdragon 720G, octa-core |
Memorie RAM | 4/ 6/ 8 GB |
Spatiu de stocare | 128/ 256 GB |
Sistem de operare | Android 11 |
Camera de spate | Principala- 64 MP, unghi ultra-larg- 12 MP, macro- 5 MP, adancime- 5 MP |
Camera frontala | 32 MP |
Baterie | 4,500 mAh, incarcare rapida de 25 W |
Telefonul vine in cutie cu un incarcator de 15 W, un cablu USB-C, deci nu contine nicio pereche de casti si nicio husa de protectie.
Samsung munceste din greu pentru a oferi telefoanelor sale un design cat mai creativ, cat mai nou, mai modern, sa nu fie acelasi design clasic si plictisitor. De aceea, Samsung Galaxy A52 primeste un design atractiv, se gaseste in alb, negru, violet si albastru. Camerele de spate sunt asezate la fel ca si la Samsung Galaxy A32, doar ca acestea au si o configuratie care le inconjoara, astfel ca nu lentilele ies in exterior, ci intreaga camera. Atat spatele, cat si cadrul sunt din plastic, asa ca ecranul este singurul care este protejat de Gorilla Glass 5. El primeste si rezistenta la apa si la praf, avand o rata de impermeabilitate de IP67. Marginile sunt subtiri, iar ecranul are o perforare mica, astfel ca nu ocupa mult spatiu din ecran. Are si un cititor de amprente sub ecran, nu este cel mai bun, uneori este destul de lent, dar functioneaza decent. Ar fi fost util si un LED pentru notificari.
Telefonul are in partea de jos o mufa pentru casti, alaturi de portul USB-C, microfonul si un difuzor stereo. In partea de sus se afla microfonul secundar ce anuleaza zgomotul si un slot pentru o cartela si mai exista un slot care poate depozita inca o cartela SIM, dar si un card de memorie. In partea stanga nu se mai afla nimic, pentru ca butoanele de volum au fost mutate in partea dreapta alaturi de butonul de pornire.
Samsung Galaxy A52 primeste un ecran de 6,5 inci, cu un panou Super AMOLED, o rezolutie 1080 x 2400 pixeli, un raport de aspect de 20:9 si o rata de actualizare de 90 Hz. Ecranul este luminos, astfel ca atinge o luminozitate maxima de 800 nits in modul automat, astfel ca este usor de utilizat sub razele soarelui. Ecranul nu accepta HDR. Nu exista un mod adaptiv care sa activez rata de actualizare de 90 sau 60 Hz, in functie de continutul ecranului, ceea ce inseamna ca tu va trebui sa le setezi in functie de continut, daca te uiti la film, daca te joci, daca dai scroll pe social media si altele.
Telefonul are incorporata o baterie de 4,500 mAh, ceea ce inseaman ca durata de viata a bateriei este buna. Cu rata de 90 Hz activata, telefonul a rezistat timp de 14 ore in testul de redare video, in cel de navigare web a rezistat timp de 14 ore si 37 de minute, iar in cel de convorbiri 3G a rezistat timp de 36 de ore si 40 de minute, astfel ca a obtinut o medie de anduranta de 105 ore, fiind un rezultat bun. Cu rata de 60 Hz, telefonul a reusit sa reziste putin mai mult, astfel ca a obtinut o medie de rezistenta de 108 ore. Asta inseamna, ca rata de 90 Hz poate fi folosita fara nicio grija, pentru ca telefonul va rezista cu siguranta la cel putin o zi de utilizare. Se incarca cu 25 W, astfel ca in 30 de minute ajunge pana la 52% cu incarcatorul de 25 W si pana la 34% cu incarcatorul de 15 W din cutie. O incarcare completa dureaza o ora si 30 de minute cu 25 W si cu 15 W dureaza 2 ore.
Samsung Galaxy A52 ruleaza Android 11 cu cea mai recenta versiune de One UI 3.1. Are aceleasi modificari de software ca si Galaxy A32. Desi exista posibilitatea de deblocare faciala, cea mai sigura metoda este deblocarea prin amprenta.
Telefonul este dotat cu procesorul Snapdragon 720G octa-core, iar grafica este asigurata de Adreno 618. Memoria RAM este de 4, 6 si 8 GB, iar spatiul de stocare este de 128 sau 256 GB. Performantele telefonului sunt decente, raportandu-ne la rivalii sai.
Camera principala realizeaza poze decente, nu sunt chiar atat de stralucite, dar gama dinamica este potrivta, culorile sunt vii, detaliile sunt suficiente, doar ca zgomotul este destul de mare. Chiar daca nu are un teleobiectiv, are un zoom de pana la 10x, doar ca nu mai sunt pozele atat de clare. Camera ultra-larga realizeaza poze bune. Pe timp de intuneric, modul de noapte ofera o calitate mai buna. Camera macro este foarte buna, nu trebuie sa te apropi chiar atat de mult de subiect. Portretele sunt bune cu ambele camera, de spate si frontala, se detecteaza destul de bine subiectul. Si selfie-urile sunt calitative.
Asadar, Samsung Galaxy A52 este un telefon de gama medie foarte bun, are un ecran foarte bun, performante decente, camere decente, o buna durata de viata a bateriei, doar ca vine in cutie cu un incarcator de 15 W, nu de 25 W.