Diverse Noutati GSM

Cei de la Huawei nu par convinsi ca ar putea utiliza Android si pentru telefoanele pe care le vor dezvolta in viitor, in ciuda faptului ca presedintele SUA, Donald Trump, a ajuns la un acord cu omologul sau chinez, Xi Jinping, in privinta unei relaxari a sanctiunilor impuse companiei de catre presedintele american prin intermediul unui ordin executiv, emis in mai. Cu precizarea ca nu este o amnistie generala, insa, fiind nevoie de un pas pentru a continua discutiile cu China in ceea ce priveste prevenirea izbucnirii unui razboi comercial, Trump a fost de acord sa permita celor de la Huawei sa incheie anumite afaceri cu companiile americane, atat timp cat aceste tranzactii nu sunt considerate a prezenta un risc pentru securitatea nationala a Statelor Unite. Mai ales avand in vedere faptul ca motivul pentru care Huawei a fost inclusa pe o lista de companii interzise in SUA este pentru ca se confrunta cu acuzatii ca ar spiona tari si companii pentru guvernul chinez. Faptul ca nu au fost mentionate exact care sunt sanctiunile reduse companiei, se pare ca au avut un rol in a creste incertitudinile companiei in privinta utilizarii sistemul de operare Android pentru viitoarele sale dispozitive mobile.

„Vom lucra cu China din punctul in care ne-am oprit pentru a vedea exact daca putem ajunge la un numitor comun”, a spus Trump, in timpul unei conferinte de presa. Presedintele a declarat ca va fi rezervat in privinta cazului Huawei pana la sfarsitul negocierilor, au spus cei de la The Journal. 

 

Variante de rezerva

Iar pentru ca cei de la Huawei nu sunt siguri in privinta nici unei alte alternative, compania chinezeasca are in vedere mai multe sisteme de operare, inclusiv unul propriu. La un moment dat, se vorbea despre alternativa AuroraOS. AuroraOS este un sistem de operare bazat pe Sailfish, care este dezvoltat de compania finlandeza Jolla. Companie care a incercat sa dezvolte sisteme de operare care sa prezinte alternative reale pentru Android si iOS, insa fara a inregistra un succes semnificativ in aceasta directie. Acest sistem de operare este folosit cel mai mult in Rusia, in special de catre guvern sau de companiile  detinute de stat.

La inceput, se vehicula ideea ca Huawei sa-si creeze propriul sistem de operare, insa, potrivit unor speculatii, aceasta varianta ar fi picat, iar compania a incercat sa se re-orienteze spre mai multe sisteme de operare minore de pe piata de telefoane mobile.Ei bine, acum se pare ca aceasta este, din nou, solutia pe care compania chinezeasca o va adopta in cazul in care nu se va mai putea baza pe Android, potrivit rapoartelor recente in acest sens. Noul sistem de operare al Huawei are numele de cod Hongmeng, iar chinezii au invitat dezvoltatorii magazinului Google Play sa publice aplicatii pe propriul magazin digital, AppGallery. Ceea ce inseamna ca acest AppGallery ar urma sa fie magazinul de aplicatii al noului sistem de operare dezvoltat de Huawei. Vom vedea cum va evolua proiectul companiei pe viitor, insa exista o sansa suficient de mare ca viitoarele telefoane Huawei sa ruleze un sistem de operare diferit de Android.