Ceasuri inteligente

Cu totii ne-am saturat de acea alarma enervanta de dimineata, cand somnul tau odihnitor este intrerupt de un sunet enervant. Totusi, ele isi fac treaba de te a trezi la timp pentru a nu intarzia la munca sau la scoala. Dar acum nu mai trebuie sa suporti sunetul acela enervant in fiecare dimineata care te face sa te trezesti cu o dispozitie proasta, ci poti sa alegi dintr-o serie de ceasuri cu alarma care ti se potriveste cel mai bune pentru ca de dimineata sa ai o dispozitie foarte buna. Sunt persoana care nu au un ceas de alarma, ci isi folosesc telefonul sau difuzorul inteligent pe post de alarma, dar sunt persoane care prefera ceasul cu alarma ca atunci cand se trezesc noaptea sa verifice ora mai usor. Daca vrei sa iti cumperi un ceas cu alarma pentru a scapa de dispozitia proasta de dimineata, in randurile de mai jos voi prezenta cateva modele. 

Travelwey Home LED este un ceas cu alarma simplu si ieftin, costa doar 14 dolari. Are cateva butoane al caror rol se intelege foarte usor. Ora este afisata cu LED-uri mari si rosii, iar butonul de amanare se poate gasi foarte usor. Luminozitatea numerelor se poate regla cu glisorul de pe spate. Chiar daca preferi o luminozitate mai mica, numerele sunt in continuare mari si vizibile, doar ca nu stralucesc atat de tare ca sa te deranjeze. Ceasul are si o functie de lumina de noapte daca nu iti lace sa dormi in intuneric. Timpul de amanare nu se poate regla si este de 9 minute. Se poate seta o singura alarma, nu mai multe. Volumul alarmei se poate regla, mai tare sau mai incet, dar nu se poate schimba melodia. Are o baterie de rezerva. Ora se verifica apasand un buton, iar alarma se opreste apasand alt buton, dar pentru a ramane setat pentru urmatoarea zi, este bine sa nu apasati acel buton. 

Amazon Echo Show 5 are mai multe functii. Se pot seta alarme diferite si se pot repeta in zile diferite, alarma se poate personaliza, volum alarmei poate sa creasca din ce in ce mai tare pentru a te trezi, ecranul poate deveni mai luminos cu 15 minute inainte de a te trezi. Ecranul tactil se poate folosi pentru efectuarea apelurilor, pentru verificarea prognozei meteo si altele. Timpul de amanare din pacate nu se poate modifica, in schimb multe alte setari legate de alarma de pot efectua. Ceasul se gaseste la un pret de 60 de dolari. 

Sony ICFC-1 costa 18 dolari, are radio incorporat, ceea ce inseamna ca alarma poate fi setata pe postul de radio preferat sau poate fi un sunet clasic de alarma. Butonul de amanre se gaseste foarte usor. Este recomandat ca inainte de a seta alarma si ora, sa citesti manualul de configurare, pentru ca la inceput poate fi putin mai dificil. Ceasul este in fomr ade cub, iar ora nu este atat de vizibile din orice colt al camerei, pentru ca are numere mai mici. Luminozitatea poate fi reglata, are 3 niveluri. Are un buton care opreste alarma, dar ramane setat pentru restul saptamanii. 

Philips HF3500 costa 45 de dolari si poate imita rasaritul. Numerele sunt portocalii care sunt inconjurate de cateva butoane si un inel luminos. Lumina va incepe sa creasca treptat cu 30 de minute inainte de trezire. Lumina se poate utiliza si pe post de lampa si are 10 niveluri de setari ale luminozitatii. Amanarea alarmei nu este atat de usoara pentru ca nu exista un buton, ci trebuie sa schimbi partea superioara a luminii. 

RCA RCD30 are cateva butoane, un ecran mare cu numere rosii, 2 niveluri de luminozitate, butonul de amanare se gaseste foarte usor, doar ca setarea alarmei nu este atat de simpla. Nu are o lumina de noapte si costa 13 dolari. 

Sonic Alert Sonic Bomb este potrivit pentru cei care se trezesc foarte greu. Costa 32 de dolari, are un zgomot foarte puternic si un dispozitiv care vibreaza si se poate aseza pe pat daca alarma nu este suficienta. Ofera multe functii de personalizare. 

Lenovo Smart Clock costa 50 de dolari, este incorporat cu Google Assistant si se poate utiliza si pe post de difuzor inteligent. Are un ecran tactil de 4 inci si se poate verifica prognoza meteo, calendarul, dar nu se pot viziona videoclipuri, este potrivit pentru noptiera. Daca se foloseste pe post de alarma este foarte eficient. Se poate seta durata amanarii, se pot personaliza alarmele, se pot repeta in aceeasi zi. Si aceasta poate imita rasaritul, lumina devenind din ce in ce mai puternic inainte cu 30 de minute inainte de ora de trezire. Se poate folosi si pentru a controla alte gadget-uri din casa ta. Nu este incorporat cu radio si alarma nu se poate seta sa fie o melodie din telefon. 

Amazon Echo Dot with Clock costa 40 de dolari, afiseaza ora si vremea. Luminozitatea afisajului se adapteaza in functie de lumina din camera. Numerele sunt albe si nu se poate schimba culoarea pentru a fi mai vizibile in intuneric, dar sunt destul de vizibile. Poate raspunde la comenzi pentru ca este dotat cu Alexa si arata un indicator cand este setata alarma. Alarma nu se poate modifica si timpul de amanare este de 9 minute.

American Lifetime Day Clock costa 41 de dolari, afiseaza data si ora si se pot programa memento-uri. Din pacate nu este atat de bun pe post de alarma, pentru ca nu exista functia de amanare, luminozitatea numerelor este puternica chiar si la cea mai slaba intensitate, iar alarmele se seteaza dificil. Acesta este mai bun doar la capitolul de memento-uri. 

Asadar, daca ai nevoie de un ceas cu alarma pentru ca te-ai saturat de sunetul enervant al alarmei tale, in functie de cat de adanc ai somnul poti sa alegi unul dintre modelele descrise anterior.

Leave a comment