Smart speaker

Cu o varietate mare de optiuni de aspect, noul Amazon Echo, arata si mai bine decat originalul, dar este la fel de destept si ieftin. Alexa este cea mai buna optiune pentru o platforma de voce, avand in vedere si pretul mic, care variaza in jurul a 100$.

Daca detii un Amazon Echo probabil te gandesti la modalitati in care acesta poate fi util cu ocazia sarbatorilor de iarna: redarea muzicii favorite de Craciun, efectuarea cumparaturilor si in general modalitati de a mentine distractia de sarbatori. Poti folosi skill-urile tale in manuirea Alexei pentru a-ti impresina familia de Craciun. Aceste trucuri sunt foarte usor de setat si sunt distractive.

Comanzi de pe Amazon? Alexa iti poate zice unde se afla pachetele tale.

Daca esti curios cand va sosi coletul pe care l-ai comandat de pe Amazon, poti sa o intrebi pe Alexa unde se afla ele. Trebuie doar sa zici: “Alexa, where are my packages?” si iti va raspunde cu data estimata de livrare. Banda de lumina in forma de cerc de pe dispozitivul Echo se va aprinde cu lumina galbena cand exista o notificare legata de un colet care a ajuns sau este pe drum.

Controleaza luminile smart de sarbatoriEste prea frig afara ca sa iesi si sa opresti toate luminile care sunt instalate in exterior? Este un lucru pe care il poti automatiza folosind aplicatia Alexa. Se poate seta sa opreasca si sa porneasca luminile la ore diferite ale zilei. De exemplu se poate seta sa porneasca luminile cand se face intuneric afara, si sa le opreasca in momentul in care apare lumina, sau poate la ora la care va culcati si nu mai doriti sa va deranjeze. Tot prin aplicatie se pot controla si luminile din interior si cele de pe pomul de Craciun.

Atentie! Pentru functionalitatea descrisa mai sus trebuie sa detii o priza smart (priza inteligenta) pentru Alexa. Gasesti astfel de prize pe Amazon.

 1. Deschide aplicatia Alexa si alege meniul Routines din meniu
 2. Apasa pe iconita Plus pentru adaugarea unei noi rutine
 3. Alege When this happens
 4. Apasa pe Schedule
 5. Alege Sunrise (rasarit) sau Sunset (apus) pentru activarea acestei rutine.
 6. Apasa pe Next
 7. Alege Smart Home si apasa pe All Devices
 8. Din acesta lista trebuie sa alegi priza inteligenta la care sunt conectate luminile tale. Alege ca ele sa fir pornite sau oprite, in functie de preferintele tale, iar dupa aceea apasa Next si dupa aceea Save.

Alexa poate sa trimita felicitari de Craciun


Asistentul vocal al Alexei poate sa trimita felicitari de Craciun digitale catre alte dispozitive Alexa. Va trebui sa te duci la pagina Alexa Skill Blueprints si sa alegi optiunea Hallmark Holiday Greeting. De aici trebuie sa alegi o felicitare care ti se potriveste cel mai mult si sa o personalizezi cu un mesaj sau cu o inregistrare. Urmareste instructiunile de pe ecran pentru finalizarea felicitarii.

 

Alte comenzi utile pentru Alexa de Craciun:

 1. Redarea de muzica de sarbatori:
  “Alexa, play holiday music.”
 2. Numarul de zile pana la Craciun:
  “Alexa, how many days until Christmas?”
 3. Redarea de sunete de Craciun:
  “Alexa, play Christmas sounds.”
 4. Pornirea luminilor de pe pomul de Craciun:
  “Alexa, Christmas tree.”
 5. Citeste The Night Before Christmas:
  “Alexa, read The Night Before Christmas.”
 6. Adauga prajitura cu mere in lista de cumparaturi:
  “Alexa, add apple pie to my shopping list.”