Recenzie: Poco F3

Publicat de: Admin, Data: 2021-04-22 12:50:00, Categorie: Articole

Seria Poco se poate asocia cu ideea de telefoane ieftine, dar cu performante bune, cu specificatii foarte bune, care se apropie de cele premium. Are un ecran mare, AMOLED, o rata mare de actualizare, un procesor puternic, o baterie mare cu incarcare rapida, 3 camere de spate, difuzoare stereo. Nu aduce foarte multe modificari fata de F2 Pro de anul trecut. Poco F3 costa 349 de euro pentru versiunea de baza. Daca ai nevoie de un telefon mai ieftin, nou si bun, poate ca iti va place acest nou model, deci ramai cu ochii pe descrierea de mai jos.

SpecificatiiPoco F3
Ecran6,67 inci, AMOLED, 1080 x 2400 pixeli
ProcesorSnapdragon 870 5G, octa-core, Adreno 650
Sistem de operareAndroid 11
Memorie RAM6/8 GB
Spatiu de stocare128/ 256 GB
Camera de spatePrincipala- 48 MP, unghi ultra-larg- 8 MP, macro- 5 MP
Camera frontala20 MP
Baterie4.520 mAh, incarcare rapida de 33 W

Telefonul vine in cutie cu incarcatorul de 33 W, un cablu USB-C si o husa transparenta din silicon, ce are un capac pentru portul USB-C, pentru nu patrunde praful. Telefonul nu are nicio mufa pentru casti, tocmai de aceea ofera un dongle de la 3,5 mm la USB-C. Mai contine si cateva abtibilduri, iar pe ecran se afla o folie subtire de protectie.

Poco F3 seama destul de mult cu Mi 11, noul telefon de top al companiei Xiaomi. Poco F3 are atat ecranul, cat si spatele din sticla, fiind protejate de Gorilla Glass 5, iar cadrul este din aluminiu, este lucios si curbat. Camera de spate primeste designul similar cu cel al Mi 11, astfel ca va iesi destul de mult in evidenta. La fel ca telefoanele din seria Mi 11, camera de spate este impartita in 2, unde se afla sticla mai subtire este blitul, iar unde este sticla dubla se afla cele 3 camere. Ea iese putin in afara, dar nu foarte mult. Nu se mentioneaza nimic despre rezistenta la apa, dar se presupune ca are protectie impotriva stropilor de apa. Se gaseste in 3 culori, alb, ngru si albastru. Ecranul are rame subtiri si are o perforare mica in centru unde se afla camera frontala. Telefonul nu are senzor de amprenta sub ecran, chiar daca panoul este AMOLED. Deasupra ecranului se afla grila pentru difuzoare. Telefonul ofera o aderenta destul de buna, chiar daca are un cadru curbat si este usor de utilizat cu o singura mana. 

In partea stanga nu se afla niciun buton, iar in partea dreapta se afla butoanele de volum si butonul de pornire, care are incorporat si un senzor de amprenta, ce functioneaza foarte bine. In partea de sus se afla difuzorul, microfonul si un blaster IR. Partea de jos adaposteste portul USB-C, slotul pentru cartela SIM, microfonul principal si alt difuzor stereo. 

Poco F3 are un ecran de 6,67 inci, AMOLED, cu o rezolutie de 1080 x 2400 pixeli, o densitate de pixeli de 395 si are o rata de actualizare de 120 Hz. Daca vei seta rata de 120 Hz, ea se va schimba in functie de continutul ecranului la 60 sau 90 Hz, astfel se va economisi durata de viata a bateriei. Rata de 120 Hz este accepta de jocuri si cateva aplicatii, dar Netflix, Youtube, Prime Video accepta rata de 60 Hz. Ecranul accepta HDR10+, pentru a beneficia de o calitatea maxima a serviciilor de streaming. Atinge o luminozitate maxima de 711 nits in modul automat, iar cea minima este de 2,1 nits. 

Telefonul este dotat cu o baterie de 4,520 mAh, putin mai mica decat cea de la F2 Pro, dar cu toate acestea ofera o lunga durata de viata a bateriei. Cu rata de actualizare de 60 Hz, telefonul a rezistat in testul de redare video timp de 19 ore si 2 minute, in cel de navigare web a rezistat timp de 15 ore si 58 de minute, iar in cel de convorbiri 3G a rezistat timp de 23 de ore si 40 de minute, obtinand astfel o medie de rezistenta de 114 ore. Cu incarcatorul de 33 W, telefonul ajunge in 30 de minute pana la 67%, astfel ca o incarcare completa dureaza 56 de minute.

Poco F3 ruleaza Android 11, doar ca nu foloseste cea mai recenta versiune de MIUI 12. Accepta Always on Display, are o serie de interfere si teme. Ecranul se poate debloca prin amprenta sau prin deblocare faciala, doar ca nu este chiar atat de sigura. Ecranul are widget-uri, comenzi rapide, foldere de aplicatii.

Telefonul este dotat cu un procesor Snapdragon 870 5G, octa-core, iar grafica este asigurata de Adreno 650. Vine cu 2 optiuni de memorie, 6 GB + 128 GB sau 8 GB + 256 GB. Performantele sunt foarte bune, raportandu-ne la rivalii sai.

Camera principala realizeaza poze bune pe timp de lumina, potrivita pentru un telefon de gama medie. Detaliile sunt multe, imaginile sunt clare, contrast bun, gama dinamica este nasturala. Are un zoom optic de 2x, chiar daca nu are un teleobiectiv, doar ca nu poate realiza poze fara pierderi. Camera ultra-larga realizeaza poze bune, cu zgomot redus, culori naturale. Camera macro are focalizare automata si pozele sunt bune, dar nu chiar atat de bune. Pentru ca nu are un senzor de adancime, nu realizeaza portrete chiar atat de bune, nu se separa prea bine subiectul de fundalul estompat. Cu modul de noapte pozele sunt mai bune. Camera frontala realizeaza poze destul de bune, cu un contrast bun, culori naturale. Nici ea nu separa atat de bine subiectul de fundal in modul portret.

Prin urmare, Poco F3 este un telefon ieftin si bun, are foarte putine dezavantaje, care pentru unele persoane nici nu vor conta, precum lipsa rezistenta la apa, fara mufa pentru casti si card de memorie, iar camera ultra-larga nu face poze chiar atat de bune.

Eticheta: poco, poco f3

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produse



SOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro