Noutati GSM

De o vreme, circula zvonuri prin publicatiile despre tehnologie, ca Honor 20 va fi disponibil inca de la sfarsitul lunii aprilie si se pare ca nu va fi lansat de unul singur, daca un raport  care se sustine ca furnizeaza informatii aprofundate despre Honor 20 Lite este o sursa de incredere in acest sens. Raportul, realizat de cei de la WinFuture, pare a fi un flux continuu de informatii in legatura cu “fratele mai mic” al lui Honor 20, incluzand detalii despre dimensiunea ecranului si configurarea camerei. Potrivit WinFuture, telefonul ar putea avea o configuratie cu trei camere pe spate, compusa din camere principale de 24MP, 8MP si 2MP, carora li se va alatura o camera frontala de de 32MP. Aceste specificatii par similare cu cele ale lui Huawei P30, cu camerele sale principale de 40MP, 16MP si 8MP camerele  din spate si cu camera frontala de 32MP, ceea ce are sens, deoarece atat modelele Honor, cat si smartphone-urile principale ale companiei Huawei utilizeaza aceeasi tehnologie Leica pentru camera foto.

O specificatie mai ciudata a telefonului, daca raportul in ceea ce priveste acest model furnizeaza informatii corecte, este faptul ca ar avea un port microUSB pentru incarcarea bateriei sale de 3400 mAh si conectarea telefonului la alte dispozitive – lucru care este cu atat mai neobisnuit cu cat aceasta nu este o tehnologie utilizata prea mult in anul 2019, ceea ce ar face viitorul model usor invechit din acest punct de vedere.

WinFuture sustine si ca telefonul va fi alimentat de un procesor Kirin 710, pe care ne asteptam sa-l vedem, de asemenea, in componenta lui Huawei P30 Lite si care ruleaza cu o memorie RAM de 4 GB, ceea ce reprezinta un numar suficient de normal pentru standardele pietii de telefoane mobile, insa memoria interna de 128 GB ar trebui sa reprezinte o cantitate foarte mare pentru majoritatea utilizatorilor, mai ales avand in vedere ca Honor 20 Lite va fi versiunea mai mica a unui model mid-range, urmand sa fie, disponibil, prin urmare, la un pret mult mai accesibil in comparatie cu multe dintre modelele dezvoltate de catre Huawei. De asemenea, telefonul va avea si un jack audio de 3.5 mm. Modelul ar putea fi disponibil in mai multe optiuni de culoare, dintre care se stiu doar doua: Black si Aurora Blue, restul urmand a fi dezvaluite in cadrul evenimentului de lansare. Cat despre pret, acesta ar putea costa in jur de 280 de euro in Europa, adica in jur de 1333 de lei la noi.

Desi nu putem spune cu certitudine ca raportul este relevant in totalitate in ceea ce priveste specificatiile acestui model, aceste caracteristici si functii sunt exact lucruri la care ne-am fi asteptat sa le vedem in componenta noului dispozitiv, avand in vedere faptul ca telefoanele Honor utilizeaza, de obicei, aceleasi specificatii preluate de la modelele de top ale celor de la Huawei. Deocamdata, compania chinezeasca nu se arata interesata de a anunta o data la care vor aparea Honor 20, Honor 20 Pro si Honor 20 Lite, insa, din nou, in cazul in care raportul scris de cei de la WinFuture este relevant, atunci modelul ar trebui lansat in curand.