Hardware Noutati GSM

Care vor fi primele telefoane cu Android ce vor beneficia de viteza si performanta noului Snapdragon 855?

Conform celor mai recente zvonuri ar fi vorba de OnePlus 7, insa cel mai probabil toate flagship-urile anului 2019 vor avea noul procesor. Dintre modelele ce nu au anuntat oficial adoptarea acestuia, insa cel mai probabil se vor alinia trend-ului putem mentiona Samsung S10 Plus, Sony Xperia XZ4, LG G8, Moto Z4 si viitorul model HTC. Exista speculatii in acest sens si pentru modelul ZTE Axon 10, acum ca producatorul chinez a revenit pe piata GSM.

Dar ce poate sa faca noul Snapgdragon? Practic, va face trecerea catre epoca vitezelor 5G.

Noul chipset a fost prezentat oficial la Summit-ul Snapdragon din Hawaii ca principalul competitor al noului Apple A12 Bionic. Conform celor de la Qualcomm 855-ul ar fi de doua ori mai rapid decat acesta.

Viteza impresionanta a lui Snapdragon 855 va incerca impreuna cu noile telefoane 5G sa le ofere utilizatorilor experiente de navigare cu ajutorul dispozitivelor mobile din ce in ce mai placute. In acest sens, cei de la Qualcomm au prezentat si un prototip de telefon 5G ca referinta pentru producatori, ce insa nu va ajunge in productie si ulterior pe rafturile magazinelor, ci a fost conceput doar in scopul de a le oferi principalilor jucatori de pe piata GSM un model de implementare a tehnologiei. Chiar daca nu se va putea achizitiona, telefonul insa ne permite sa ne imaginam cu va arata viitorul in materie de telefonie si la ce ne-am putea astepta din partea celor de la Samsung, OnePlus si Huawei in viitorul apropiat.

855 promite ceea ce 845 nu a reusit sa ofere: un procesor mai bun decat Apple A12 si A11 Bionic. Cum are de gand sa faca asta? Reducand dimensiunea de la 10 nm la 7 nm precum si optimizand eficienta produsului printr-un CPU Kryo 485 cu 45% mai rapid decat predecesorul sau.

Impreuna cu vitezele 5G via noul modem X50 ar trebui sa faca din telefoanele anului 2019 device-uri mult mai rapide decat generatia precedenta. Ba mai mult, Qualcomm promite ca schimbarea va fi evidenta si pentru utilizatorii de rand, nu doar pentru pasionatii de tehnologie.

Noul procesor va avea de asemenea si antene mai bune ce vor permite viteze de download de pana la 2Gbps LTE si pana la 10 GB via Wi-fi de 60 GHz.

Cu ce ne ajuta concret noul procesor?

In primul rand camera foto va fi mai rapida, astfel ca va procesa mai repede atat materialul foto cat si cel video. Este posibil ca treptat sa se renunte chiar la formatul JPEG in favoarea celui HEIF.

De asemenea, va fi optimizat pentru AR si VR, denumite generic de cei de la Qualcomm XR, astfel ca am putea vedea imbunatatiri si in acest sector in viitorul apropiat.

Compania a dezvoltat odata cu noul produs si un senzor sonic 3D propriu ce urmeaza a fi adoptat de dispozitivele ce folosesc chipset-ul lor. Aceasta noua tehnologie ar fi conform informatiilor oficiale superioara celei optice disponibile la momentul actual, fiind capabila sa functioneze si atunci cand mainile sunt ude sau murdare.

 • 5 star review  Am achizitionat o folie de Apple Watch 5, 44mm de la acasaGSM. A fost aplicata cu profesionalism. Ce pot sa spun, arata PERFECT, colturile raman lipite! (Nu ca in alte locuri)

  thumb Ioan Moldovan
  8/08/2020

  5 star review  Super fast and great service

  thumb Mihai Paraschiv
  7/10/2020

  5 star review  In short: Note 10 experience. The boys moved very very fast and very qualitatively. Very easy to reach. Thank you very much!

  thumb Cosmin Gheorghila
  5/31/2020
 • 5 star review  In 30 minute telefonul meu a fost ca nou. Recomand cu incredere!

  thumb Stefan Costache
  5/29/2020

  5 star review  Nice guy,detail job,second phone done there by adding alien foile protection

  thumb Alexandru Ana
  1/07/2020

  5 star review  Great service repair for iPhone

  thumb Constantin Marin
  1/07/2020