MacBook Air VS MacBook Pro

Publicat de: Admin, Data: 2021-01-28 20:01:57, Categorie: Articole

In curand scoala va reincepe, doar ca inca nu se stie sub ce forma, online sau offline. In orice caz, copilul tau trebuie sa fie pregatit pentru scoala, indiferent de locul in care se vor desfasura cursurile. Aceasta pregatire presupune si un laptop potrivit. Bineinteles, ca poti opta si pentru laptopuri mai ieftine, precum Chromebook-uri sau laptopuri Windows mai ieftine. Dar, poti sa optezi si pentru un MacBook, doar ca este mai scump, dar este foarte bun si este un laptop preferat de catre studenti. Dar, acum Apple pune la dispozitia noastra cateva reduceri la MacBook-uri. Totusi, MacBook-urile sunt mai mult si au preturi de la 999 de dolari pana la 3.000 de dolari. In randurile de mai jos voi face o comparatie intre MacBook Air si MacBook Pro pentru a afla care este mai bun. 

Toate MacBook-urile noi nu mai au tastatura aceea de tip fluture, ci o au pe cea imbunatatita. Primul model la care s-a atasat noua tastatura a fost MacBook Pro de 16 inci, dar Apple a adaugat noua tastatura si la modelele de MacBook Air 2020 si la MAcBook Pro de 13 inci. Acum, Apple ofera reduceri de 159 de dolari pentru casti, la achizitionarea unui Mac sau iPad. Acest lucru inseamna ca poti sa primesti AirPods gratuit sau AirPods Pro cu o reducere de 159 de dolari. Aceasta reducere se aplica peste reducere de 100 de dolari pentru elevi, studenti, parinti sau profesori. 

Toate Macbook-urile vor avea in curand cipuri Arm de la Apple, nu vor mai avea cipuri de la Intel. Trecerea la un cip de la Arm are atat avantaje, cat si dezavantaje. Durata de viata poate sa fie imbunatatita, aplicatiile Mac vor fi in stransa legatura cu aplicatiile iPad sau Iphone, programe software de editare foto ar putea sa functioneze mult mai bine. Dar, poate sa intervina o problema in ceea ce priveste compatibilitatea cu alte aplicatii.

Exista MacBook Air de 13 inci, iar MacBook Pro este de 13 inci si de 16 inci. 

SpecificatiiMacBook AirMacBook Pro- 13 inciMacBook Pro- 16 inci
Pret999 de dolari1,299 de dolari2,399 de dolari
CPU1.1 GHz dual-core, a 10-a generatie a procesorului Intel Core i3 1.4 GHz quad-core, a 8-a generatie a procesorului Intel Core i5 2.6 GHz sase-core a 9-a generatie a procesorului Intel Core i7 (plus AMD Radeon Pro 5300M)
RAM8 GB8 GB16 GB
Spatiu de stocare256 GB256 GB512 GB
Porturi2x Thunderbolt 32x Thunderbolt 34x Thunderbolt 3

MacBook Air a fost mult timp preferat de foarte multe persoane, pentru ca este subtire, usor si ieftin. Pretul de 999 de dolari nu este foarte mare si este potrivit pentru elevi sau studenti. Dar designul sau este deja mai vechi, rama groasa din jurul ecranului nu mai exista nici la multe laptopuri Windows de gama medie. Dar, acest laptop a primi o uriasa imbunatatire in urma cu cativa ani, ceea ce il face ca acum sa se simta mai mult ca un MacBook Pro. Pretul de 999 de dolari este pentru un Intel Core i3, iar daca vrei un Intel Core i5 va trebui sa cheltuiesti in plus inca 100 de dolari. Si modelul de baza are un spatiu de stocare de 256 GB. Totusi, daca vrei sa alegi un Air in loc de Pro, sunt cateva aspecte ca lipsesc. CPU nu este la fel de puternic, ai doar 2 porturi USB-C, nu 4 si nu ai touch bar, iar pentru unele persoane aceasta lipsa este un adevarat dezavantaj. Totusi, daca aceste lipsuri nu iti afecteaza activitatile, MacBook Air este un laptop foarte bun. 

MacBook Pro de 13 inci versiunea din 2020 are un procesor Intel Core de 10-a generatie. Are un spatiu de stocare de 256 GB si beneficiaza de tastatura imbunatatita. Acum are si acest laptop Touch Bar, daca vrei neaparat sa ai aceasta functie, desi nu este chiar atat de esentiala. Cu ajutorul lui poti sa controlezi luminozitatea, volumul si alte butoane. Daca folosesti aplicatii precum Photoshop sau Premiere, trebuie sa te gandesti bine ce MacBook vrei pentru ca Air foloseste cipuri Intel din seria Y, iar Pro foloseste mai multe cipuri din seria U, care este mai puternica, mai buna. La navigare web, streaming, social media, diferenta CPU nu se va simti, dar la alte cu intensitate mare se va simti. Ideea este ca pentru a avea procesoare Intel de-a 10-a generatie si 4 porturi USB-C, trebuie sa cheltuiesti putin mai mult, adica 1,299 de dolari. 

MacBook Pro de 16 inci este mare, iar diferenta intre cel de 13 inci si aceasta de 16 inci este destul de mare, dar nu este atat de greu de transportat ca alte laptopuri Windows de 15 inci. Este totusi un laptop scump, are un pret de 2.399 de dolari, dar daca il vei folosi zi de zi, poate ca si-ar merita banii. Alt avantaj este ca are mai multe optiuni AMD Radeon, ceea ce inseamna ca te va ajuta daca editezi videoclipuri 4K sau poze 3D. Celelalte MacBook-uri au grafica Intel Iris care este putin mai slaba decat aceasta. 

Deci, daca ai nevoie de un MacBook pentru scoala, navigare web, filme, editare foto in programe simple, nu complexe, poti sa optezi pentru un MacBook Air, versiunea Core i5 de 1.099 de dolari. Dar, daca ai nevoie de un CPU puternic, de porturi USB-C si nu ai nevoie de Touch Bar, poti sa optezi pentru MacBook Pro de 13 inci, dar versiunile cu procesoare de-a 10-a generatie se gasesc doar la preturi mai mari. Daca ti-ai dori un iMac, doar ca vrei sa fie mai usor de transportat, ai nevoie de un CPU discret, opteaza pentru MacBook de 16 inci. Este scump, dar este foarte placut de utilizat.

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produseSOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro