Huawei Mate 30 Pro este disponibil si in Europa

Publicat de: Admin, Data: 2019-12-18 12:45:34, Categorie: Articole

In septembrie, cei de la Huawei si-au lansat cel mai asteptat dispozitiv al anului, Mate 30 Pro. Acesta fusese lansat doar in China, ca sa nu mai mentionez ca vine fara majoritatea aplicatiilor Google. Avand in vedere faptul ca erau la un pas sa nu mai aiba deloc acces la noile versiuni de Android, tind sa cred ca acest lucru a fost unul cat se poate de benefic pentru compania chinezeasca. Insa, razboiul comercial dintre Statele Unite si China l-a afectat mult pe cel de-al doilea producator de smartphone-uri din lume. Astfel incat compania chinezeasca avea motive destul de intemeiate sa pastreze telefonul doar pentru China si alte cateva pieti asiatice, pana in momentul de fata. Asta in ciuda faptului ca fusese anuntata o lansare in Europa chiar si in aceste conditii, insa data acesteia nu a fost determinata. Realistic vorbind, avand in vedere tot conflictul iscat intre cele doua mari puteri economice ale lumii, era doar o chestiune de timp pana ce Huawei sa fie fortata sa lanseze smartphone-uri de top doar în China. Era un parcurs evident incepand cu momentul in care i-a fost interzisa colaborarea cu gigantii tehnologici din SUA, iar pana acum consecintele au intarziat sa apara.

 

Chiar si asa, dupa acordul preliminar incheiat intre presedintele SUA, Donald Trump, si reprezentantii guvernului de la Beijing, Huawei a avut o perioada de pace. In urma careia a decis ca ar putea profita si ca este timpul pentru o lansare in Europa. Astfel, noul Huawei Mate 30 Pro a fost anuntat oficial pe piata de telefoane a batranului continent. Nu in intreaga Europa, ci doar in Spania, pentru moment. Din nou, nu este un lucru care rezolva misterul in privinta lansarii telefonului si in alte colturi ale lumii. Insa, pentru ca a ajuns in Spania, este dispionibil cu servicii Google in ciuda absentei acestora de pe noul model intr-o prima faza. Nu se stie exact daca Huawei Mate 30 sau versiunea Porsche Design vor fi lansate si ele in afara Chinei, insa aceasta lansare prezinta vesti excelente pentru fanii Huawei din intreaga lume (mai putin pentru cei din Statele Unite, acolo unde nu mai e disponibil nici un dispozitiv mobil al companiei chinezesti).

In orice caz, pe piata de telefoane mobile din Spania, un Huawei Mate 30 Pro cu o memorie interna de 8GB RAM si spatiu de stocare de 256GB, in varianta Space Silver, poate fi achizitionat la pretul de 1100 de euro. Cu toate ca este disponibil la o promotie in valoare de 299 de euro pana in 9 decembrie, sub forma unui cupon care poate fi utilizat la achizitia altor produse ale celor de la Huawei. Avand in vedere tot ce s-a intamplat cu Huawei in ultimul timp, performanta modelului in Spania va fi un subiect extrem de interesant. De aceste vanzari ar putea depinde viitorul celor de la Huawei in calitatea de al doilea producator de smartphone-uri din lume. Capitol la care inca ii intrece pe cei de la Apple, in ciuda faptului ca acestia domina piata din Statele Unite.

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produseSOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro