Comparatie: Iphone 11 vs Iphone XR

Publicat de: Admin, Data: 2020-03-24 17:15:46, Categorie: iPhone XS Max

Seria telefoanelor Iphone 11 (Iphone 11, Iphone 11 Pro, Iphone 11 Pro Max) a fost lansata in septembrie 2019 si multi oameni au fost surprinsi deoarece pretul Iphone-ului 11 incepea de la 699 de dolari pana la 1.199 de dolari, in timp ce Iphone-ul XR care a fost lansat in anul 2018 era mai scump cu 50 de dolari decat Iphone 11, ceea ce a dus la ieftinirea acestuia si se gaseste acum la pretul de 599 de dolari. Avand in vedere ca preturile celor doua modele de telefoane nu difera chiar atat de mult, trebuie sa vedem fiecare ce caracteristici are si in cazul in care ai deja un Iphone XR trebuie sa afli daca se merita sa il schimbi cu noul Iphone 11.  Primele diferente sesizabile dintre cele doua modele sunt legate de camera.

Iphone 11 are o camera frontala de 12 megapixeli, este dotat cu modul de noapte si realizeaza fotografii si videoclipuri mai calitative decat un Iphone XR. Nu se poate spune ca Iphone XR face poze de cea mai proasta calitate, doar ca functiile pe care le are in plus Iphone 11 sunt mai bune ceea ce face ca diferenta dintre cele doua modele sa fie de 100 de dolari. Printre noile functii ale Iphone-ului 11 se numara un cip U1, Wi-Fi 6 si Gigabit LTE. Astfel ca, Iphone 11 se incadreaza in categoria celor mai moderne telefoane si daca esti in cautarea celui mai modern telefon poti sa alegi Iphone-ul 11. Din pacate Wi-Fi 6 si Gigabit LTE nu sunt retele complet incorporate si nu vei vedea niciun avantaj in cel mai scurt timp si acesta poate fi un motiv pentru ca poti opta pentru Iphone XR. Iphone XR are un procesor si caracteristici mai vechi in comparatie cu iPhone 11, dar se spune ca se merita sa economisesti acei 100 de dolari. IOS 13 cu care este dotat XR-ul functioneaza la fel de bine ca Iphone 11 si are un procesor A12. Chiar daca Iphone XR nu are o camera ultrawide, realizeaza niste poze de calitate superioara. Daca ai un buget care nu iti permite achizitionarea unui Iphone 11, Iphone XR este in continuare o alegere foarte buna. Daca preferi sa apelezi la modelul XR de 128 GB vei mai economisi doar 50 de dolari.  Cele doua modele de telefoane arata destul de asemanator, dar cea care face diferenta cel mai bine este camera Iphone-ului 11, care este mai mare decat a XR-ului. In ceea ce privesc culorile, Iphone 11 vine in difere varietati de violet, galben si verde in timp ce XR-ul este disponibil in culori de galben, coral si albastru. Dimensiunea celor doua modele este aceeasi, la fel si numarul de pixeli.

Ambele modele au un ecran LCD de 6,1 inci cu aceeasi rezolutie si densitate de pixeli. Poate ca te intrebi care este cel mai rezistent telefon. In cazul acesta s-au efectuat mai multe teste de rezistenta si ambele modele s-au dovedit a fi destul de solide, de rezistente. Iphone 11 a fost aruncat cu fata in jos, cu spatele in jos pe beton de la 3, 6 si 8 metri. Sticla din spatele telefonului nu s-a spart, deasupra camerei era o zgarietura destul de mica dar nu afecta deloc obiectivul camerei, astfel incat se puteau realiza in continuare poze de calitate superioara. Iphone XR a fost aruncat de la nivelul taliei pe o lungime de 3 metri pe beton, iar sticla camerei s-a spart dar cea de pe spate a ramas intacta. In ceea ce priveste fata, aceasta a fost la fel ca inainte. Cand a fost aruncat de la nivelul ochilor la 5 metri lungime spatele nu a fost deteriorat deloc, dar cand a fost aruncat cu fata  ecranul s-a fisurat in mai multe locuri. Astfel ca, in urma acestor teste de cazaturi modele de telefoane sunt destul de rezistente. Ambele telefoane sunt rezistente la apa, doar ca Iphone 11 are rata IP mai mare, ceea ce inseamna ca poate sta in apa de 2 metri timp de 30 de minute. Iphone XR poate sta doar la un metru de apa tot timp de 30 de minute. S-a realizat un test, iar Iphone XR a fost tinut la apa de 5 metri si dupa 19 minute a fost scos si nu avea nicio problema, ecranul era in continuare functional. Nici Iphone 11 sau 11 Pro nu au prezentat vreo deteriorare sau problema in urma efectuarii testului de rezistenta la apa si au rezistat timp de 30 de minute in 12 metri de apa. Iphone 11 isi depaseste chiar fortele proprii legate de rezistenta la apa.    Privind camerele telefoanelor, ambele au o camera de 12 megapixeli, doar ca la Iphone 11 se mai adauga o camera care are tot 12 megapixeli si o noua functie, modul de noapte, care este foarte eficient pentru efectuarea fotografiilor intr-o incapare cu lumina scazuta. Dar daca se efectueaza poze in conditii de lumina buna, ambele telefoane realizeaza fotografii la fel de bune. Desi Iphone 11 a facut niste fotografii mai clare si detaliile era mai bine conturate.

Camera ultrawide a Iphone-ului 11 este ideala atunci cand vrei sa cuprinzi mai mult continut intr-o poza. Cu Iphone 11 se poze face poze cu portretele animalelor de companie, ceea nu poate face XR-ul pentru ca nu recunoaste decat fetele umane. Iphone 11 mai are o noua functie, Deep Fusion care imbunatateste calitatea pozelor si a detaliilor. Videoclipurile realizate cu Iphone 11 sunt mai dinamice si mai bine luminate astfel incat le face sa arate mai natural. Iphone 11 are o camera frontala de 12 megapixeli, in timp ce XR are de 7 megapixeli. Daca nu esti un asa mare pasionat de selfie-uri XR poate sa iti satisfaca nevoile si dorintele. Asadar, in functie de preferintele tale poti alege Iphone 11 daca vrei neaparat sa ai functiile cele noi, dar daca te hotarasti ca vrei sa economisesti 100 de dolari, sigur vei putea supravietui si fara acele functii noi si poti alege Iphone XR.   

Eticheta: iphone 11, iphone xr

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produseSOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro