Despre Samsung QLED 8K, un televizor fara margini

Publicat de: Admin, Data: 2020-01-22 18:03:22, Categorie: Articole

Samsung tocmai a lansat linia QLED 8K, o noua serie de televizoare premium cu o tehnologie next-level, care probabil ca te vor face sa te gandesti sa schimbi televizorul pe care il ai acum. Dintre toate televizoarele din serie care au fost prezentate in cadrul CES 2020, acest model este, fara indoiala, cel mai interesant. Televizorul impresioneaza atat din punct de vedere al specificatiilor, cat si al design-ului. Un design cat se poate de unic in aceasta industrie. Cu alte cuvinte, producatorul sud-coreean a reusit sa elimine aproape complet marginile dispozitivului.

Efectiv, acest televizor iti da impresia ca ar avea un ecran care nu se mai termina. Ceea ce inseamna ca tu poti sa te bucuri in cel mai frumos mod posibil de videoclipurile la care te uiti. Ecranul acopera in jur de 99% din suprafata televizorului, un lucru inedit chiar si pentru un smart TV.

Mai mult, televizorul celor de la Samsung este extrem de subtire, avand doar 15 milimetri. Partea din spate nu prezinta absolut nici o denivelare, fiind complet dreapta. Astfel, il poti alinia perfect cu peretele din spatele sau, exact asa cum ai proceda si cu un tablou. De asemenea, linia QLED 8K ar fi una dintre primele serii de televizoare din industrie care suporta redarea unui continut nativ 8K. Ceea ce reprezinta un adevarat progres facut de compania sud-coreeana si pe piata de televizoare. Pentru ca Samsung deja este foarte puternica pe piata de smartphone-uri, fiind cel mai mare producator de telefoane mobile din lume. Si sunt o multime de alte tehnologii pe care coreeni le-au pregatit pentru cei care sunt interesati sa cumpere televizorul. Dispune chiar si de un „majordom digital”, despre care compania sud-coreeana spune ca are o optiune prin care va controla alte dispozitive hardware, si ca va fi compatibila cu o multime de dispozitive. Controlul dispozitivelor va fi posibil printr-o multime de mijloace: de la Bluetooth la WiFi, si chiar si o varianta pentru dispozitive mai vechi, care nu sunt conectate la internet. De asemenea, televizorul Q950 poate reda continut de pe dispozitive mobile cu o simpla atingere folosind optiunea „Tap View”.

Noul Samsung QLED 8K ar urma sa prezinte o oportunitate, pentru utilizatorii care isi permit sa plateasca pretul acestuia, de a experimenta puterea unei rezolutii la calitate 8K. Chiar si in momentele in care acestia urmaresc un continut filmat special pentru a fi la o rezolutie mai mica. Este alimentat de catre un procesor de ultima generatie, numit Quantum Processor 8K. Acesta vine dotat cu inteligenta artificiala care utilizeaza invatarea automata cu scopul de a analiza si a identifica caracteristicile fiecarui pixel. Senzorii traditionali pot regla in mod automat luminozitatea ecranului in functie de lumina ambientala din camera prin intermediul functiei Adaptive Picture. Functie care are rolul de a ajusta lumina si in functie de scena de la televizor pentru ca tu sa poti viziona un videoclip sau un film la cea mai buna calitate video. Cu alte cuvinte, prezinta modalitatile necesare pentru a se asigura ca televizorul poate mentine o imagine clara in incaperile luminoase in timp ce pastreaza contrastul.

 

Eticheta: qled 8k, samsung 8k

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produseSOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro