Nu oricine isi poate permite telefoanele de top ale companiei
Samsung, precum Samsung Galaxy S20 Ultra sau Note 20 Ultra, sunt foarte scumpe. De aceea, cei care au nevoie de un telefon si nu isi permit sa cheltuiasca sume atat de mari, se indreapta spre seriile de gama medie, precum seria A sau seria M care este putin mai slaba decat seria A. Samsung Galaxy
M10 costa 145 de dolari, are un afisaj LCD, un procesor putin mai slab, octa-core, o bateria mare, obiectiv ultra-larg si un ecran mare. Daca vrei sa afli mai multe detalii despre acest telefon, te invit sa urmaresti prezentarea de mai jos.
Specificatii |
Samsung Galaxy M10 |
Ecran |
6,22 inci, PLS TFT, 720 x 1520 pixeli |
Procesor |
Exynos 7870, octa-core |
Memorie RAM |
2 GB, 3 GB |
Spatiu de stocare |
16 GB, 32 GB |
Camera de spate |
Principala- 13 MP, ultra-larga- 5 MP |
Camera frontala |
5 MP |
Baterie |
3,400 mAh |
Telefonul vine la pachet cu un incarcator de perete si un cablu microUSB cu incarcare de 5 W.
Tinand cont de pretul pe are Samsung
Galaxy M10 il are, ma gandesc ca nu ar trebui sa ai asteptari prea mari in ceea ce priveste materialele din care este fabricat. In afara de ecran, toate elementele sale sunt din plastic, dar cu toate acestea se simte destul de compact. Fiind din plastic, nu se va zgaria sau sparge atat de repede, iar daca se va intampla, cheltuielile vor fi mai mici decat in cazul unui telefon complet din sticla. Spatele are un finisaj lucios, deci amprentele si petele sunt foarte vizibile. Referitor la design, telefonul nu are nimic special, in spate se afla camera, alaturi de un blit. Ecranul are un decupaj in forma de lacrima unde se adaposteste camera frontala. Marginea de jos este putin mai groasa decat celelalte. In partea de sus se afla senzorul de proximitate, dar nu este usor de vazut. Are o grosime de 7,7 mm, deci nu este un telefon gros. Spatele este putin curbat, dar ecranul nu este deloc curbat. Ecranul sau este destul de mare, deci va fi mai complicat de utilizat cu o singura mana, cu exceptia persoanelor care au mainile mai mari. In stanga se afla slotul pentru cartela SIM si card de memorie. In partea dreapta se afla butonul de pornire si cele de volum. Chiar daca a fost lansat in urma cu un an, un port USB-C era mai eficient decat cel microUSB pe care il are.
Samsung Galaxy M10 are un ecran LCD de 6,22 inci cu o rezolutie de 720 x 1520 pixeli, adica o rezolutie HD+. Are un raport de aspect de 19:9. In jurul camerei frontale se poate observa o rezolutie mai slaba, dar pana la urma nu este un telefon de top. Luminozitatea maxima pe care o atinge nu este foarte buna, este de doar 402 nits, deci sub razele soarelui va fi mai dificil de privit ecranul, pentru ca nu va fi foarte vizibil.
Telefonul este dotat cu o baterie de 3,400 mAh si cu un procesor Exynos 7870, care nu este foarte performant. Durata de viata a bateriei nu este foarte deosebita, telefonul reusind sa atinga o medie de rezistenta de 89 de ore. In testul de redare video a rezistat doar 10 ore si 21 de minute, in testul de navigare web a rezistat doar 12 ore si 16 minute, iar in cel de convorbiri 3G a rezistat 23 de ore si 4 minute. Chiar daca unele telefoane de gama medie au si functia de incarcare rapida, acest telefon face o exceptie, pentru ca viteza de incarcare este de doar 5 W, iar de la 0% pana la 18% au fost necesare 30 de minute, deci o incarcare completa va dura destul de mult.
Samsung Galaxy M10 ruleaza Android 8.1 Oreo, chiar daca in acea perioada majoritatea rivalilor avea deja Android 9 Pie. Cu toate acestea, telefonul are si navigarea prin gesturi, pe langa cea clasica, adica prin intermediul butoanelor. In comparatie cu celelalte telefoane de top de la Samsung, acesta nu are foarte multe functii, are sub meniul Afisare cateva optiuni de personalizare, printre care dimensiunea fontului, a elementelor UI, se pot personaliza pictogramele. Mai exista o optiune ce iti permite sa folosesti telefonul cu o singura mana. Exista si o alerta care se va activa in momentul in care nu vei folosit elefonul pentru o perioada mai lunga de timp, iar cand il vei atinge va vibra pentru a te informa ca ai cel putin o notificare. Economisirea bateriei are 3 optiuni, dezactivat, mediu si maxim. Un alt dezavantaj al acestui telefon este lipsa cititorului de amprente, dar se poate seta deblocarea faciala.
Telefonul este dotat cu procesorul Exynos 7870, octa-core, cu 8 nuclee Cortex-A53 de 1,6 GHz si de grafica se ocupa Mali-T830 MP1. Exista 2 versiuni de memorie, cu 2 GB memorie RAM si 16 GB spatiu de stocare sau 3 GB RAM si 32 GB spatiu de stocare. Performantele telefonului sunt destul de slabe.
Telefonul are 2 camere de spate, una principala de 13 MP si una cu unghi ultra-larg de 5 MP, iar camera frontala este tot de 5 MP. Calitatea pozelor nu este prea buna, iar pe timp de intuneric nu exista niciun mod de noapte care sa imbunatateasca pozele. Portretele sunt destul de bune, cuprind suficiente detalii, doar ca nu detecteaza foarte bine marginile.
Acestea fiind spuse, Samsung Galaxy M10 este un telefon ieftin, dar slab, performantele sale nu sunt foarte bune, calitatea pozelor este mediocra, durata de viata a bateriei nu este prea buna, dar este potrivit pentru o persoana care nu solicita atat de mult telefonul, ci il foloseste pentru cateva activitati de baza.