Recenzie: Samsung Galaxy A32

Publicat de: Admin, Data: 2021-04-09 10:48:00, Categorie: Articole

Samsung a inceput sa se ocupe si de cealalta categorie de utilizatori si lanseaza cateva dintre telefoanele sale de gama medie, Este vorba despre Samsung Galaxy A32, din pacate nu este o versiune 5G, ci doar 4G, dar, cu toate acestea primeste un afisaj mai bun, camere mai bune, procesor mai puternic, o rata de actualizare mai mare. Telefonul se gaseste la un pret de 284 de euro, pentru versiunea de 128 GB si 4 GB RAM. Daca vrei sa afli mai multe detalii despre acest model, te invit sa urmaresti randurile de mai jos.

SpecificatiiSamsung Galaxy A32
Ecran6,40 inci, Super AMOLED, 1080 x 2400 pixeli
Procesor Mediatek Helio G80, octa-core
Memorie RAM4/ 8 GB
Spatiu de stocare64/ 128 GB
Sistem de operareAndroid 11
Camera de spatePrincipala- 64 MP, unghi ultra-larg- 8 MP, macro- 5 MP, de adancime- 5 MP
Camera frontala20 MP
Baterie5,000 mAh, incarcare rapida de 15 W

Exista si o versiune 5G, doar ca au destul de multe diferente. Acesta vine la pachet cu un incarcator, un cablu USB-C, dar nu se gaseste o pereche de casti in cutie.

Samsung Galaxy A32 primeste un design nemaintalnit, designul camerei este diferit de alte telefoane ale companiei. Cele 3 lentile nu sunt configurate intr-un sistem, sunt separate si ies destul de mult in afara. Telefonul se gaseste in culori de negru, alb, violet si albastru, culori pe care si Galaxy S20 Ultra le are. Spatele este din plastic, deci este mai greu de spart, este mai usor, doar ca nu este atat de premium. Cu toate acestea, amprentele vor fi vizibile. Si cadrul este din plastic si are un finisaj lucios. Ecranul prezinta un decupaj in formade picatura unde se afla camera frontala. Marginile nu sunt chiar atat de subtiri, sunt destul de groase , mai ales cea de jos, doar ca nu ne putem plange, pentru ca este un telefon de gama medie. Datorita afisajului, telefonul primeste un cititor de amprente sub ecran, dar nu este cu ultrasunete ca cel al telefoanelor de top al companiei. Este destul de bun, doar ca uneori pare ca nu este atat de receptiv. Telefonul are o greutate de 184 de grame.

In partea dreapta se afla butonul de pornire, iar deasupra sa cele de volum, tinand cont ca pana cum butonul de volum erau in partea stanga. In partea stanga se afla un slot pentru un card de memorie si 2 cartele SIM. In partea de jos se afla un port USB-C, o mufa pentru casti, microfonul si difuzorul principal, iar in partea de sus se afla microfonul secundar.

Samsung Galaxy A32 are un ecran de 6,4 inci, un afisaj Super AMOLED cu o rezolutie de 1080 x 2400 pixeli, iar rata de actualizare este de 90 Hz. Raportul de aspect este de 20:9. Versiunea 5G primeste un afisaj LCD de 720 pixeli si o rata de actualizare de 60 Hz. In modul manual, telefonul atinge o luminozitate maxima de 400 nits, iar in cel automat ajunge pana la 814 nits. Luminozitatea minima atinge 1,8 nits. Ecranul nu accepta HDR si nicio aplicatie de streaming nu a recunoscut ecranul ca si cand ar avea HDR. Se poate alege fie rata de actualizare de 60, fie de 90 Hz. Nu exista un mod adaptiv ce va comuta automat ratele in functie de continut.

Telefonul primeste o capacitate a bateriei de 5,000 mAh, fiind o baterie mare, ceea ce inseamna ca si durata de viata a bateriei este mare. Cu rata de 90 Hz activata, telefonul a rezistat timp de aproape 18 ore in testul de redare video, in cel de navigare web a rezistat timp de 16 ore si 12 minute, iar in cel de convorbiri 3G a rezistat timp de 33 de ore si 26 de minute, astfel a obtinut o medie de anduranta de 119 ore. Rata de 60 Hz aduce alte rezultate, doar ca nu este o diferenta uriasa, astfel ca se va obtine o medie de rezistenta de 124 de ore. Telefonul primeste un incarcator destul de lent, de 15 W, iar in 30 de minute de incarcare ajunge abia la 25%, astfel ca o incarcare completa dureaza 2 ore si 19 minute. 

Samsung Galaxy A32 ruleaza Android 11 si are cea mai recenta versiune de One UI 3.1 si telefonul ar trebui sa primeasca 4 ani de actualizare de securitate. Comenzile rapide de pe ecran sunt diferite, iar widget-urile primesc o functie noua, astfel ca vei putea vedea cat timp ai petrecut fara a debloca telefonul. 

Telefonul este dotat cu un procesor mai bun decat alte modele anterioare, dar care in comparatie cu rivalii, nu este atat de puternic. Este vorba despre Mediatek Helio G80, octa-core, grafica este gestionata de Mali-G52 MC2. Memoria RAM este fie de 4, fie de 8 GB si spatiul de stocare este de 64 sau 128 GB. Performantele telefonului sunt destul de slabe in comparatie cu competitia.

Camera principala realizeaza poze bune, sunt clare, detaliate, zgomotul este redus, gama dinamica este potrivita, dar culorile sunt putin mai sterse decat ar fi normal. Camera ultra-larga ofera poze decente, putin zgomot, detalii suficiente. Modul de noapte nu functioneaza chiar atat de bine, uneori nu se activeaza si va trebui sa inchizi si sa deschizi aplicatia. Dar calitatea pozelor este mai buna cu el activat pe timp de intuneric.Portretele sunt bune atat cu camera de spate, dar si cu cea frontala, se detecteaza foarte bine subiectul. Camera macro realizeaza si ea poze bune, dar nu are focalizare automata. Camera frontala face selfie-uri bune, cu suficiente detalii, tonurile pielii sunt calde, culorile sunt bine saturate.

Asadar, Samsung Galaxy A32 este un telefon bun de gama medie, daca vrei un telefon potrivit pentru activitatile zilnice, pentru o lunga durata de viata a bateriei si cea mai recenta versiune de software, este alegerea potrivita.

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produse



SOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro