Iphone SE 2020 VS Iphone X

Publicat de: Admin, Data: 2020-05-27 19:39:30, Categorie: iPhone XS Max

Compania de top, Apple, are unele dintre cele mai bune telefoane din toate punctele de vedere. Fiind o companie de top, automat si preturile telefoanelor sunt mai scumpe decat altele de la alte companii, dar in ciuda preturilor mai mari, compania a avut, are si continua sa aiba un succes uluitor. Anul acesta urmeaza a se lansa noul Iphone SE, care este o varianta mai accesibila, avand in vedere ca se vor lansa si modelele Iphone 12 care vor avea un pret destul de mare. Dar daca ai deja un Iphone X, poate ca nu s-ar merita sa il schimbi, dar daca nu ai si vrei sa iti cumperi, s-ar merita. De aceea, daca ai dubii cu privire la ce alegere sa faci intre a cumpara in Iphone X sau noul Iphone SE, in randurile de mai jos voi face o comparatie intre cele doua telefoane. 

Iphone X s-a lansat in anul 2017 si a fost primul telefon care are Face ID, care are un ecran OLED si care are o crestatura pe ecran. Apple a oprit fabricarea Iphone X la 10 luni dupa lansare si vinde modele reconditionate cu 599 de dolari pentru 64 GB si 699 de dolari pentru 256 GB. Iphone SE este o varianta foarte accesibila pentru cei care nu vor sa cheltuiasca asa de mult pentru un telefon si costa 399 de dolari. Acesta este o combinatie intre Iphone 8, de la care a preluat designul si intre Iphone 11, avand o serie de specificatii similare pe care le are si acesta. Chiar daca nu are un al doilea obiectiv si ecranul nu este chiar atat de performanta ca al Iphone X, Iphone SE, care este mai mic, are in plus alte caracteristici care il fac sa isi merita in totalitate banii. SE este dotat cu un procesor Bionic A13, este dual-sim si are o serie de caracteristici ale camerei pe care Iphone X nu le are. Dar niciunul dintre cele doua nu are un jack pentru casti. Asa ca, daca vrei un Iphone performant, nou si ieftin, SE poate fi o varianta foarte buna.

Daca deja ai un Iphone X care functioneaza foarte bine, atunci nu s-ar merita sa il schimbi pentru un Iphone SE, dar daca te gandesti sa cumperi un Iphone X reconditionat la pretul de 599 de dolari sau 699 de dolari, poate ar trebui sa te mai gandesti pana sa iei o decizie. Exista posibilitatea ca software-ul sa nu fie la fel de bun si daca vrei sa ai mai multe functii si un ecran mai mare, atunci ar fi bine sa apelezi la un Iphone 11 care costa la fel ca un Iphone X reconditionat. In ceea ce priveste designul, Iphone X arata mai bine, are un design mai modern, este din otel inoxidabil, in ciuda aluminiului din care este Iphone SE. Ecranul Iphone-ului X este mai mare, are o rezolutie si o densitate mai mare de pixeli. Are si un ecran OLED in comparatie cu cel LCD al Iphone-ului SE. Se spune ca ecranul OLED este mai bun, ca are o calitate mai buna a imaginii, iar contrastul culorilor este mai mare, dar este si mai sensibil si poate suferi cateva defectiuni. Iphone Se este singurul telefon nou lansat care are un buton Home. Unele persoane prefera butonul Home, decat sa gliseze pentru a debloca ecranul. Acest buton permite deblocarea prin amprenta. Pentru securitate, Iphone X are deblocare de tip Face ID sau senzori de mapare faciala pe camera fronatala. Iphone X are 3D Touch, care este o functie ce permite accesarea rapida a optiunilor suplimentare, atunci cand apesi mai tare pe ecran. Dar aceasta functie a fost treptat eliminata, iar acum la telefoanele noi lipseste. Dar a fost inlocuita cu Haptic Touch, care face acelasi lucru doar ca trebuie sa apesi mai lung pe ecran. Atat Iphone X, cat si Iphone SE sunt rezistente la apa si vin in culori precum, negru, alb, dar SE are si o culoare in plus, si anume, rosu. Iphone X are un teleobiectiv care poate sa blureze fundalul, are zoom cu 2 teleobiective, care cuprinde detaliile, un zoom optic de 10x. Camera frontala iti permite sa utilizezi filtre diferite si amuzante. SE are functia portret si datorita cipului Bionic A13 poate realiza fotografii foarte bune folosind camera de 12 megapixeli. Printre functiile camere se numara: functia Deep Control pentru fundal blurat si modul portret; Smart HDR pentru imbunatatirea umbrei si a contrastului; corecteaza ochii rosii; inregistreaza video 4K; camera frontala are si ea functia Deep Control.

Iphone SE este dotat cu procesor Bionic A13 care s-a ridicat la nivelul Samsung Galaxy S20, Pixel 4, OnePlus 8 Pro. La testele referitoare la rezistenta bateriei, Iphone SE a durat mai mult cu 4 ore in modul avion decat Iphone X. SE este dual-sim, permite un nano-sim si un e-sim, ideale pentru cei care calatoresc des. Ambele telefoane au doua optiuni de memorie, de 64 GB si 256 GB, dar Iphone SE are si de 128 GB. Ultima optiune de memorie este ideala, avand in vedere ca cea de 64 GB poate sa fie prea mica pentru videoclipurile de 4K, iar cea de 256 GB este prea mare.  

 

Specificatii Iphone SE 2020 Iphone X
Display 4.7-inch Retina HD LCD; 1,334x750 pixels 5.8-inch Super Retina HD OLED; 2,436x1,125 pixels
Densitate pixeli 326 458
Dimensiuni 5.45x 2.56x 0.29 5.7x 2.79x 0.30
Software IOS13 IOS11
Camera 12 megapixeli 12 megapixeli (standard), 12 megapixeli (telefoto)
Camera frontala 7 megapixeli 7 megapixeli
Procesor A13 Bionic A11 Bionic
Video 4K 4K
Amprenta Da Nu

Asadar, daca ai un Iphone X nu se merita sa il schimbi, dar daca vrei sa iti cumperi un Iphone X reconditionat, mai bine te mai gandesti, pentru ca SE este mai ieftin, mai nou, mai performant decat X.

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produseSOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro