Review-uri

Honor 8X si Huawei P20 Lite, in momentul de fata, au o diferenta de pret de doar 32 dolari americani (in jur de 145 de lei la noi) facand diferenta intre cele doua dispozitive. Insa, diferenta intre caracteristicile ambelor smartphone-uri este una majora. Un mic exemplu: Honor 8X are un design mult mai atractiv, mai ales datorita finisajului pe spate, ce arata uluitor. Pe parcursul ultimilor doi ani, Huawei a lansat dispozitive superbe pentru marca Honor, iar faptul acesta se vede cel mai bine atunci cand ne uitam la Honor 8X.

Specificatii

Honor 8X contine un procesor Kirin 710, productie proprie a Huawei, cu opt nuclee si 2.2 GHz, camera foto duala cu senzor de 20 MP si f/1.8, o camera frontala de 16 MP si f/2.0. Memoria interna se extinde pana la 6 GB RAM si 128 GB spatiu de stocare, avand ca plus suport pentru carduri microSD de pana la 400 GB. Prezinta un ecran LCD, de 6.5 inch, disponibil si la o rezolutie Full HD+. Bateria telefonului are 3750 mAH, o baterie satisfacator de puternica pentru un telefon de buget.

De cealalta parte, mult mai celebrul Huawei P20 Lite contine un procesor Kirin 659, camera foto tripla cu senzor de 40 MP, camera frontala de 24 MP si prezinta un ecran LCD de 5.6 inch. Memoria interna se extinde pana la 4 GB RAM si 64 GB spatiu de stocare, iar modelul are, de asemenea, un suport pentru carduri microSD de pana la 400 GB. Bateria telefonului este de 3000 mAH, mult mai slaba in comparatie cu cea a lui Honor 8X.

Comparatia

Procesorul Kirin 710 ofera modelului Honor 8X un avantaj cand vine vorba despre performanta, iar telefonul ruleaza o noua versiune EMUI. Ambele modele sunt disponibile cu sistemul de operare Android 8.0 Oreo, cu posibilitatea de a trece la cea mai noua versiune, 9.0 Pie. “Upgrade”-ul de la Oreo la Pie va fi mai rapid pe Honor 8X. Din punct de vedere al bateriei, cum am spus si mai sus, Honor 8X are avantajul, detinand o baterie de 3700 mAH. In plus, functia EMUI iti permite sa economisesti bateria la maxim, astfel incat durata de viata sa fie extinsa cat mai mult posibil.

La capitolul camerei foto, intr-adevar, Huawei P20 Lite are un usor avantaj in fata lui Honor 8X, nu doar prin intermediul camerei triple, ci si printr-un plus de megapixeli pentru camerele lui P20 Lite. Calitatea grafica a fotografiilor pe Honor 8X este apropiata de calitatea fotografiilor pe P20 Lite, insa acesta din urma inregistreaza imagini si videoclipuri mult mai clare. Insa, este singurul domeniu in care P20 Lite detine un avantaj clar in fata lui Honor 8X.

Concluzia

Honor 8X este disponibil incepand de la pretul de 1170 de lei, in timp ce Huawei P20 Lite, in urma timpului petrecut pe piata, a scazut la un cost incepand de la 1025 de lei. Astfel, Honor 8X este, intr-adevar, mai scump cu 145 de lei, insa este mult mai performant din toate punctele de vedere.