Recenzie: Poco M3

Publicat de: Admin, Data: 2021-02-04 11:23:00, Categorie: Articole

Atunci cand vine vorba de a-ti cumpara un telefon, de cele mai multe ori te gandesti la modelele companiilor de top, Apple, Samsung, Huawei, dar sunt si alte telefoane care sunt foarte bune, chiar daca nu sunt de top. Acum vreau sa iti prezint noul model, Poco M3, care este un telefon de laudat. Este un brand independent de Xiaomi, dar Xiaomi inca fabrica ce proiecteaza Poco. Versiunea de baza costa 169 de euro. Are o baterie mare, un procesor bun, incarcare rapida, camera tripla de spate. Pentru a afla mai multe detalii despre acest telefon, te invit sa urmaresti randurile de mai jos.

SpecificatiiPoco M3
Ecran6,53 inci, IPS LCD, 1080 x 2340 pixeli
ProcesorQualcomm Snapdragon 662, octa-core
Memorie RAM4 GB
Spatiu de stocare64/ 128 GB
Sistem de operareAndroid 10
Camera de spatePrincipala- 48 MP, macro- 2 MP, de adancime- 2 MP
Camera frontala8 MP
Baterie6,000 mAh, incarcare rapida de 18 W

Telefonul vine in cutie cu un cablu USB-C, incarcatorul de 22,5 W, o husa transparenta de silicon si 3 bratari. Avand in vedere ca telefonul accepta incarcare de 18 W, incarcatorul din cutie este putin prea solicitant. 

Poco M3 este un telefon ce are un design unic. Nu se simte ca un telefon ieftin, pentru ca alege cu mare atentie materialele. Spatele este din plastic si s-a axat sa ii ofere un aspect foarte placut si a reusit. Pe ecran se remarca un decupaj in forma de picatura si este acoperit de Gorilla Glass 3. Spatele este putin curbat spre margini si incearca sa imite pielea artificiala, atat in versiunea de gri, negru, albastru sau galben. Pe deasupra, este rezistent la amprente si este mult mai aderent. Pe spate se observa camera mare tripla si sigla companiei. Camera iese putin in afara, dar nu face ca telefonul sa se clatine prea tare pe o suprafata plana. Cadrul este mai gros, din plastic, dar are un finisaj mat. Rama de jos este mai groasa decat celelalte. Deasupra camerei frontale se afla o grila pentru difuzoare. Nu are nicio lumina LED ce indica notificarile. 

In partea stanga se afla un slot pentru 2 cartele SIM si un card de memorie. In partea opusa se afla cele 2 butoane de volum si cel de pornire, care are incorporat si un cititor de amprente. In partea de sus exista o mufa pentru casti, un difuzor stereo, IR si un microfon. In partea de jos se afla portul USB-C, al doilea difuzor stereo. 

Telefonul are o greutate de 198 de grame, nu este foarte usor, dar avand in vedere dotarea cu bateria de 6,000 mAh, este o greutate decenta. Are dimensiuni de 162, 3 x 77,3 x 9,6 mm. Din pacate, nu este rezistent la apa, dar nu poti sa ai asteptari prea mari la un pret atat de mic. 

Poco M3 are un ecran de 6,53 inci LCD IPS, cu o rezolutie de 1080 x 2340 pixeli. Este un ecran destul de luminos, in modul manual atinge o luminozitate maxima de 395 de nits, iar in modul automat atinge pana la 440 de nits, deci continutul ecranului va putea fi citit cu usurinta in lumina soarelui. Luminozitatea minima este de 1,4 nits, suficient de mica pentru a citi in intuneric fara sa iti oboseasca ochii.

Telefonul este dotat cu o baterie mare de 6,000 mAh. Durata de viata a bateriei este foarte buna, a rezistat timp de 17 ore si 3 minute in testul de redare video, 21 de ore si 57 de minute in testul de navigare web si in cel de convorbiri 3G a rezistat 46 de ore si 4 minute, astfel ca a obtinut o medie de rezistenta de 154 de ore. Cu incarcatorul de 18 W, bateria ajunge pana la 25% in doar 30 de minute, la 46% in o ora, astfel ca o incarcare completa are nevoie de 2 ore si 59 de minute. 

Poco M3 ruleaza Android 10, interfata este simpla, are noi optiuni de confidentialitate, foldere de aplicatii si are cea mai recenta versiune de MIUI 12. Cititorul de amprente functioneaza foarte bine, este rapid si precis si mai are si deblocarea faciala 2D, doar ca nu este atat de sigura precum cititorul de amprente. Se poate face multitasking. Atunci cand partajezi poze, fisiere sau altele, poti sa alegi optiunea de a nu se vedea locatia sau informatii despre dispozitiv. 

Poco M3 este alimentat de procesorul Snapdragon 662, are 4 nuclee Kryo 260 Gold de 2,0 GHz si 4 nuclee Kryo 260 Silver de 1,8 GHz. Grafica este gestionata de Adreno 610. Exista o singura optiune de memorie RAM, de 4 GB si spatiu de stocare de 64 sau de 128 GB. Performantele telefonului sunt decente. 

Camera de spate are un senzor principal de 48 MP, o camera macro de 2 MP si un senzor de adancime de 2 MP, nu are nicio camera ultra-larga. Camera frontala este de 8 MP.

Pozele realizate cu camera principala pe timp de zi sunt destul de bune pentru un telefon atat de ieftin. Detaliile sunt surprinse, sunt clare, contrastul este ridicat, culorile sunt putin prea calde. Portretele sunt si ele foarte bune. Insa camera macro nu este atat de buna, ai nevoie de cateva incercari pentru ca poza sa iasa clara. Modul de noapte imbunatateste calitatea pozelor, reduce zgomotul, dar se pierd unele detalii.

Camera frontala realizeaza poze decente. 

Acestea fiind spuse, Poco M3 este un telefon destul de bun si la un pret mic. Chiar daca nu are o camera ultra-larga, NFC si rezistenta la apa, are o rezolutie buna, durata de viata a bateriei mare, difuzoare stereo si performante decente.

Eticheta: poco m3, poco

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produse



SOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro