Noutati GSM

Companiei BBK Electronics Corporation nu-i sunt straine experientele noi. De fapt, aruncand o privire asupra gamei largi de modele ale corporatiei din China, putem observa faptul ca serii de smartphone-uri precum OnePlus, Oppo, Vivo si mult mai recenta serie Realme, prezinta alternative reale, la un pret mai redus, dispozitivelor mult mai scumpe, dezvoltate de catre companii mult mai solide pe piata de telefoane mobile. Astfel, BBK Electronics a putut deveni al doilea cel mai mare producator de smartphone-uri in 2017, devansand Huawei si Apple, dar si compania cea mai populara pe piata din India, devansandu-i pe sud-coreenii de la Samsung in optiunile indienilor. Dintre toate gamele companiei, insa, Vivo are o istorie aparte la capitolul experiente noi, mai ales prin prisma ultimelor doua modele dezvoltate si lansate de catre compania chinezeasca, NEX si NEX Dual Display.

Vivo NEX Dual Display nu reprezinta neaparat un concept original, cel putin din punct de vedere hardware, insa in mod surprinzator, are o interfata simpla, ce le permite utilizatorilor sa se adapteze intr-un timp scurt functiilor telefonului. Intr-un fel, NEX Dual Display este suma tuturor eforturilor Vivo de a proiecta un design mobil nou, mai practic si mai functional. Unul care se datoreaza, in mod clar, dorintei de a conferi ecranului mai multe proprietati, dar si de a rezolva problemele cu aparatul foto si senzorul intr-o maniera mai eleganta. Nu este intocmai primul model dezvoltat cu ecran dublu, insa este unul dintre singurele telefoane de acest fel comercializate in momentul de fata. Are un ecran principal AMOLED, de 6.39 inch, si unul de spate, de 5.49 inch, dar si o carcasa de sticla. Un lucru remarcabil este faptul ca reuseste sa aiba un ecran mare fara a folosi un design de tip notch, contestat de catre o mare parte din utilizatorii de smartphone.

Utilizeaza un procesor Snapdragon 845, cu o baterie de 3500 mAH din litium-ion. Conform unor teste, bateria lui Vivo NEX Dual Display poate rezista pana la 81 de ore in repaus, 20 de ore de convorbire 3G, 10 ore si 50 de minute de navigat pe internet, si 14 ore si 53 de minute de vizionat clipuri video, iar o reincarcare a bateriei de la 0 la 100% dureaza mai putin de 2 ore. Are o camera de 12 MP, prezentand imbunatatiri semnificative la capitolul calitate grafica a unei imagini in comparatie cu camera foto a predecesorului sau, Vivo NEX, insa camera ecranului de pe spate este una de 2MP. Este disponibil la 128GB spatiu de stocare, si 10GB RAM. Foloseste sistemul de operare Android 9.0 Pie, insa cu FunctouchOS inclus, ceea ce reprezinta o diferenta semnificativa intre Vivo NEX Dual Display si modelele altor producatori de telefoane mobile care folosesc Android. Aceasta combinatie intre Android si iOS pe un singur dispozitiv mobil este un lucru cu adevarat ingenios, pentru care, intr-adevar, telefonul merita atentie din partea publicului amator de telefoane mobile. Pretul telefonului se ridica la suma de 725 de dolari americani (aproximativ 2996 de lei). Nu este o investitie ieftina, insa este un dispozitiv ce poate concura la capitolul calitate cu cele ale marilor producatori.