Noutati GSM

In cazul in care esti in cautarea unei solutii pentru a verifica sau a te informa in legatura cu rezistenta si durabilitatea telefonului tau mobil, s-ar putea sa fii vizionat unul dintre videoclipurile lui JerryRigEverything. Acest vlogger a devenit, cu timpul, un standard pentru verificarea durabilitatii unui smartphone in randul utilizatorilor de dispozitive mobile, datorita abordarii sale profesionale in legatura cu acest proces. Testele sale spun multe despre acest subiect al reparabilitatii telefoanelor, care din pacate este un aspect din ce in ce mai neglijat de catre producatorii de smartphone.

Acest fapt se datoreaza in mare parte faptului ca an de an aceste companii lanseaza noi modele de smartphone-uri, care nu prezinta atat de multe imbunatatiri in comparatie cu modelele lansate in anul precedent, prin urmare nu ar exista atat de multe motive pentru a trece la cea mai noua versiune a unui telefon mobil, in afara, poate, a nevoi unor utilizatori de a folosi intodeauna cele mai noi gadget-uri disponibile pe piata. Producatorii de telefoane mobile nu au aratat prea mult interes legat de acest aspect intrucat, cu cat un utilizator isi mentine mai mult telefonul, cu atat mai mult va avea de asteptat o companie pana acesta isi comanda un nou telefon, ceea ce inseamna ca producatorul pierde o gramada de bani ca rezultat al faptului ca un utilizator isi poate repara telefonul.

Toate acestea fiind spuse, l-am vazut distrugand o multime de modele in decursul anului trecut, iar acum a venit timpul sa verifice durabilitatea fiecarui smartphone major al anului, motiv pentru care a lansat, la 2 ianuarie, editia 2018 a evenimentului sau, “Smartphone Durability Awards”. Potrivit lui JerryRigEverything, cel mai durabil telefon al anului 2018 a fost Kyocera Duraforce Pro 2, lucru deloc surprinzator avand in vedere faptul ca a fost proiectat pentru a fi un model robust. Pentru smartphone-ul cel mai durabil la cel mai mare buget, premiul merge la Nokia 7 Plus; iar telefoanele Nokia se dovedesc a fi, din nou, cele mai reparabile telefoane ale anului.

https://www.youtube.com/watch?v=QkuAvC3zHEc

In ceea ce priveste performantele cele mai slabe ale anului, iPhone XS Max a fost telefonul cel mai putin reparabil din 2018. Carcasa de sticla a acestuia, si a telefoanelor Apple in general, este imposibil de inlocuit pe cont propriu, iar compania americana cere 599 de dolari, adica in jur de 2511 lei, pentru a inlocui carcasa sparta a telefonului. La iPhone XR, acelasi proces costa 399 de dolari (aproximativ 1672 de lei), iar vloggerul compara acest proces cu reparatia pentru carcasa lui Samsung Galaxy S9, care costa 17 dolari (~71 de lei) pe Amazon, in timp ce pentru LG G7 ajunge la 25 de dolari (~104 lei), iar pentru Google Pixel 3 costa 100 de dolari (~419 lei), astfel remarcand atitudinea Apple cu privire la acest subiect. Cat despre cel mai putin durabil telefon, premiul a fost acordat modelelor Huawei Mate 20 Pro si P20 Pro, intrucat ambele s-au crapat cel mai usor in timpul testelor. Iti recomand sa vizualizezi acest videoclip, intrucat acest vlogger multe lucruri de spus in legatura cu aceste telefoane.