Recenzie: Samsung Galaxy Z Fold 2

Publicat de: Admin, Data: 2021-01-18 18:56:21, Categorie: Articole

Samsung nu a renuntat in urma esecului pe care l-a avut cu Galaxy Fold si a mai lansat inca un telefon pliabil, dar imbunatatit, Galaxy Z Fold 2. Acum, are o balama neteda, un afisaj extern mai mare, fiind unul dintre cele mai mari dispozitive. Acesta, este a treia ganeratie de telefoane pliabile de la Samsung. Daca vrei sa afli mai multe detalii despre Samsung Galaxy Z Fold 2, te invit sa urmaresti randurile de mai jos. 

SpecificatiiSamsung Galaxy Z Fold 2
Ecran7,60 inci, afisaj intern, 1768 x 2208 pixeli, afisaj extern 6, 23 inci, 816 x 2260 pixeli
ChipsetQualcomm SM8250 Snapdragon 865+
Memorie256 GB + 12 GB  RAM, 512 GB + 12 GB RAM
Sistem de operareAndroid 10
Camere de spatePrincipala- 12 MP; telefoto- 12 MP; unghi ultra-larg- 12 MP
Camera frontala10 MP
Baterie4500 mAh, incarcare rapida de 25 W, incarcare wireless rapida de 11 W, incarcare wireless inversa de 4,5 W

Designul este premium, mai premium decat Galaxy Fold 1. Printre imbunatatirile principale se numara noua balama care este neteda si are suport pentur modul Flex. Ecranul secundar este mult mai mare. 

Telefonul vine intr-o cutie mare, iar in cutie se afla un incarcator de 25 W, un cablu USB-C si o pereche de casti. Acestea nu sunt noile Galaxy Buds. In cutie nu se afla nicio husa de protectie. 

Galaxy Z Fold 2 este mai mic atunci cand este pliat. O problema aparea la Fold-ul original este faptul ca atunci cand statea in buzunar, intrau scame, dar acum aceasta problema este remediata. Acum balamaua de la Galaxy Z Fold 2 ofera o miscare liniara, ceea ce a permis ca modul Flex sa functioneze mult mai bine. Asa ca, telefonul poate sa stea semi-deschis pe o suprafata plana, ceea ce era aproape imposibil sau incomod pe Galaxy Fold 1. Cele 2 ecrane se pot folosi in mod independent, adica sa poata sa afiseze continuturi diferite. 

Telefonul vine in 2 versiuni de culori, negru si culoarea bronzului. Samsung permite personalizarea balamalei, adica sa aiba culorile de negru, argintiu, auriu, rosu sau albastru. Dar, daca vrei ca balamaua sa fie personalizata, livrarea va intarzia. 

Galaxy Z Fold 2 are un design destul de robust, este solid, mai ales atunci cand este inchis. Partea stanga, adica afisajul extern nu este atat de grea precum cea dreapta. Ecranul de acoperire de 6,23 inci este protejat de sticla Corning Gorilla Glass Victus, iar in jurul camerei principale se foloseste Gorilla Glass 6. Ecranul interior de 7,6 inci a primit cateva imbunatatiri, iar compania spune ca este mai rezistent decat Fold-ul orginal. 

Butonul de pronire/ cititorul de amprente si butonale de volum sunt amplasate foarte bine. Cititorul de amprente este foarte precis si rapid. Telefonul are un singur slot pentru cartela nano- SIM. 

Ecranul de 7,6 inci are o rata de actualizare de 120 HZ, iar cel extern are de 60 Hz. In modul manual, ecranul interior are i luminozitatea maxima de 641 de nits, iar cel extern de 425 de nits. In modul automat, afisajul interior are 714 nits, iar cel extern 741 nits. Contrastul este foarte bun pe ambele ecrane, avand tehnologia OLED. Afisajul interior are o rezolutie de 1768 x 2208, iar cel extern de 816 x 2260 pixeli, adica un raport de aspect de 25:9. 

Pentru a activata rata de actualizare de 120 Hz, poti sa alegi intre Adaptiv sau Standard. Cea adaptiva ofera rata de catualizare de 120 hZ. Acest mod ajuta ca durata de viata a bateriei sa nu fie atat de scurta. 

Galaxy Z Fold 2 are o baterie de 4.500 mAh, iar aceasta capacitate este impartita in doua baterii. Totusi, cand rata de actualizare este de 120 Hz, durata de viata a bateriei nu va rezista atat de mult. Dar cand se schimba la 60 Hz, rezistenta bateriei creste cu 3 ore. Telefonul se poate incarca prin incarcatorul de 25 W, ajungand pana la 30% de la 0% in doar 30 de minute, apoi pana la 57% tot in 30 de minute, iar incarcarea completa necesita 2 ore. 

Galaxy Z Fold 2 ruleaza Android 10. Functia Always-On functioneaza atat pe ecranul interior, cat si pe cel exterior. Cand telefonul este deschis, afisajul se imparte in 2, inclusiv stilul ceasului, widgetul. Cand telefonul este inchis, tastatura este ca la un telefon bisnuit, dar cand telefonul este deschis, tastatura se imparte in 2. 

Galaxy Z Fold 2 are chipsetul de la Qualcomm Snapdragon 865+. Pentru acest telefon nu exista nicio versiune Exynos. GPU este Adreno 650. Exista 2 versiuni, ambele au memorie RAM de 12 GB, iar spatiul de stocare poate fi de 256 GB sau de 512 GB. Atunci cand este solicitat, telefonul intampina cateva probleme de racire, care reduce performanta telefonului. 

Daca vrei sa ai cele mai bune camere, Galaxy Z Fold 2 nu este o alegere atat de buna. Camerele sunt bune, doar ca nu este dotat cu cele mai noi functii. Camera principala are 12 MP, cea ultra-larga are 12 MP si un telefoto de 12 MP. Cand glisezi de la stanga la dreapta vei observa ca sunt mai multe moduri, iar glisarea de jos in sus comuta camera de spate cu cea frontala. 

Camera principala are performante similare cu S20, realizeaza poze foarte bune, detaliile sunt surprinse. Camera ultra-larga realizeaza poze destul de bune, iar telefoto face poze similare cu camera principala. Telefonul are modul Live Focus, Adica portret, iar pozele sunt bune. Si camera frontala realizeaza poze destul de bune. 

Acestea fiind spuse, Samsung Galaxy Z Fold 2 este un dispozitiv doarte modern, performant, doar ca este foarte scump, iar unele persoane nu se pot obisnui cu un tleeofn pliabil.

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produse



SOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro