Recenzie: Samsung Galaxy A21s

Publicat de: Admin, Data: 2020-12-05 10:19:34, Categorie: Articole

Anul acesta nu a fost atat de bun pentru producatorii de telefoane mobile, pentru ca multe persoane au fost afectat de criza provocata de virus si incercau pe cat posibil sa nu cumpere telefoane atat de scumpe daca aveau mare nevoie de un nou telefon. De aceea, seria A de la Samsung, are si a avut si pana acum un mare succes, pentru ca sunt telefoane destul de bune, sunt de gama medie, sunt accesibile. Samsung Galaxy A21s are un pret de inceput de 150 de euro. Daca vrei sa afli mai multe detalii despre acest telefon, te invit sa urmaresti randurile de mai jos. 

SpecificatiiSamsung Galaxy A21s
Ecran6,5 inci, PLS TFT, 720 x 1600 pixeli
ProcesorExynos 850, octa-core
Memorie RAM3/ 4/ 6 GB 
Spatiu de stocare32/ 64 GB
Sistem de operareAndroid 10
Camera de spatePrincipala- 48 MP, ultra-larga- 8 MP, macro- 2 MP, de adancime- 2 MP
Camera frontala13 MP
Baterie5,000 mAh, incarcare rapida de 15 W

Telefonul nu este rezistent la apa, nu are protectie nici macar in jurul porturilor sau a componentelor din interior, ceea ce este dezamagitor pentru ca sunt alte telefoane de gama medie care au o protectie. Telefonul vine in cutie cu incarcatorul de 15 W, un cablu USB-C si o pereche de casti. 

Ramele si spatele sunt realizate din plastic, ecranul fiind singurul element acoperit de sticla. Are colturi rotunjite, iar marginea de jos este singura care este mai groasa, in comparatie cu celelalte margini. Camera frontala este adapostita intr-o mica perforare in coltul din stanga. Nu exista niciun LED pentru notificari. Rama este mai curbata si are un finisaj mat. In partea inferioara se va observa portul USB-C, o mufa pentru casti, difuzorul, iar in lateral se afla 3 sloturi pentru 2 cartele SIM si pentru un card de memorie. Spatele, chiar daca este din plastic, are un design destul de atragator, fiind un gradient cu albastru, verde si violet. Fiind lucios, amprentele si petele vor fi destul de vizibile. Camera de spate are o configurare in forma de dreptunghi si iese doar putin in afara, deci telefonul nu se va clatine pe o suprafata plata. Cititorul de amprente se afla tot pe spatele, pentru ca lipsa unui panou OLED, face imposibila existenta unui cititor de amprente in ecran. Acesta functioneaza destul de bine, este rapid si receptiv. Telefonul este usor de folosit cu o singura mana, pentru ca este mic. 

Samsung Galaxy A21s are un ecran de 6,5 inci TFT, cu o rezolutie de 720 x 1600 pixeli si un raport de aspecte de 20:9. Ecranul nu este foarte clar, continutul se va vedea pixelat, dar pentru pretul pe care il are telefon, nu sunt prea multe de criticat. Lumina de fundal nu este impartita uniforma in jurul perforarii camerei frontale. Telefonul atinge o luminozitate maxima in modul manual de 408 nits, iar in modul automat ajunge pana la 491 nits, care nu este un rezultat foarte bun, este unul mediu pentru un ecran LCD, dar este acceptabil pentru un telefon de gama medie. Luminozitatea minima este de 4,8 nits, este potrivita pentru utilizarea ecranului pe intuneric, dar nu este prea bun rezultatul. 

Samsung Galaxy A21s este dotat cu o baterie de 5,000 mAh si accepta incarcarea rapida de 15W, doar ca incarcarea nu este atat de rapida, pentru ca va ajunge pana la 26% in 30 de minute. Durata de viata a bateriei este buna, in testul de redare video a rezistat 17 ore si 29 de minute, in cel de navigare web a rezistat 18 ore si in cel de convorbiri 3G a rezistat 39 de ore si 38 de minute, astfel ca are o medie de rezistenta de 119 ore. 

Telefonul ruleaza Android 10, are interfete care sunt foarte usor de personalizat. Telefonul nu are functia Always on Display, dar are navigarea prin gesturi, dar daca esti un fan al butoanelor clasice, poti sa optezi pentru aceasta metoda. Accepta si modul Dark pe aplicatiile care il suporta. Exista si recunoastere faciala si iti permite sa alegi sa deschizi ochii pentru ca telefonul se sa deblocheze. 

Samsung Galaxy A21s este dotat cu un procesor Exynos 850 si este octa-core, adica are Cortex-A55 si toate nucleele au viteze de 2,0 GHz. Grafica este gestionata de Mali-G52 MP1. Telefonul este disponibil in mai multe versiuni de memorie, adica de 3 GB RAM + 32 GB spatiu de stocare, 4 GB RAM + 64 GB spatiu de stocare si 6 GB RAM + 64 GB spatiu de stocare. Cu toate acestea, exista si un slot unde se poate adauga un card de memorie. Totusi, performantele telefonului nu sunt atat de bune, are performante destul de slabe. 

Samsung Galaxy A21s are 4 camere de spate, una principala de 48 MP, una ultra-larga de 8 MP, una macro de 2 MP si un senzor de adancime de 2 MP, util pentru pozele de tip portret. Camera frontala este de 13 MP. 

Aplicatia camerei este la fel ca si la alte telefoane Samsung, dar din pacate, acest model nu are modul de noapte. 

Pozele realizate pe timp de lumina cu camera principala sunt foarte bune, sunt detaliate, claritatea este buna, culorile sunt naturale, contastrul este suficient de mare, iar zgomotul este scazut. Si pozele realizate cu celelalte camere sunt foarte bune, iar portretele au fundalul suficient de blurat. Pozele pe timp de intuneric nu sunt chiar atat de bune. 

Camera frontala realizeaza poze destul de bune, doar ca detaliile nu sunt atat de multe, culorile sunt mai sterse, iar contrastul nu este prea bun. 

Asadar, Samsung Galaxy A21s este un telefon bun de gama medie, dar punctul cel mai slab al telefonului este reprezentat de performantele care nu sunt atat de satisfacatoare.

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produse



SOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro