Recenzie: Google Pixel 4

Publicat de: Admin, Data: 2021-02-10 11:07:00, Categorie: Articole

Compania Google nu demult si-a dezvoltat o alta nisa, cea a telefoanelor mobile si are 4 modele diferite de telefoane. La sfarsitul anului 2019 a lansat Google Pixel 4, de 5,7 inci si 4 XL, de 6,3 inci si vine in alb, negru si portocaliu. Exista 2 optiuni de stocare, de 64 GB sau de 128 GB. Pixel 4 are un pret care incepe de la 669 de lire sterline, iar la 4 XL pretul incepe de la 829 lire sterline pana la 929 lire sterline. Daca vrei sa afli mai multe detalii despre Google Pixel 4, te invit sa urmaresti randurile de mai jos. 

In ceea ce priveste designul, Google Pixel 4 vine cu cateva schimbari. Prima schimbare este senzorul de amprenta, care nu se mai gaseste pe spatele telefonului, astfel ca pe spatele telefonului se afla doar camera. Compania a introdus deblocarea faciala. Dupa ce parcurgi toate procedurile de setare a acestui tip de deblocarea, sistemul va functiona foarte repede. Pentru a-l debloca trebuie sa ti telefonul in fata (ceea ce la Iphone nu trebuie neaparat), daca ai fata putin in lateral sau in alt unghi, deblocarea nu va functiona, dar imediat cum telefonul a fost in fata, se va debloca. Aceasta functie de deblocare faciala difera destul de mult fata de cea de la Iphone, pentru ca nu exista nicio alarma care sa te anunte ca  se va activa sistemul cand te uiti la camera. Dar, sistemul va functiona chiar daca ai ochii inchisi. Totusi, oricine iti priveste telefonul are o sansa sa il deblocheze, deci compania nu s-a ocupat atat de mult de confidentialitate si securitate, dar spune ca va remedia acest lucru prin actualizarile ce vor fi in lunile urmatoare. In partea din fata se afla un decupaj, destul de mare, unde se afla camera frontala de 8 MP. 

Cel mai mare plus al telefonului este functia Motion Sense, care se afla deasupra afisajului telefonului si care are rolul de a detecta miscarile mainilor si va raspunde la acele gesturi. Cand asculti muzica, daca faci cu mana de la dreapta la stanga, telefonul va intelege ca va trebui sa treaca mai departe la cealalta melodie. Telefonul nu are nicio mufa pentru casti. Alarma o poti opri cu acelasi gest prin care poti si sa apelezi. Totusi, aceasta functie nu este o necesitate pentru toata lumea. 

Compania a adaugat un al doilea obiectiv la camera, avand o camera principala de 16 MP cu o diafragma de f/ 2.4 si al doilea teleobiectiv care are 12,2 MP cu o diafragma de f/ 1.7. Imaginile realizate cu aceasta camera sunt foarte clare, iar teleobiectivul permite un zoom mai mare decat orice alt telefon din gama Google Pixel. Modul de noapte este si el foarte bun, reusind sa realizeze poze in conditii de lumina slaba foarte clare. Totusi, pentru a realiza poze mai clare si mai bune, Google a uitat sa adauge un element, adica un obiectiv cu un unghi larg, pentru a putea sa concureze cu Iphone 11 si 11 Pro. Se considera ca telefonul ar fi putut beneficia si de o a treia camera, nu doar de 2.  Camera frontala nu mai are un unghi larg, cum avea Google Pixel 3, dar pozele au iesit destul de bine. 

Google a recunoscut ca telefoanele sale au nevoie de niste specificatii interne mai bune. De aceea, a trecut de la o memorie RAM de 4 GB la una de 6 GB. Dar problema cea mai mare este bateria telefonului care este destul de mica, are doar 2.800 mAh, iar Google Pixel 4 XL are 3.700 mAh, fiind o diferenta destul de mare intele telefoane la acest capitol. Totusi, bateria poate rezista destul de mult. La utilizare intensa, la ora 19:00, telefonul mai avea 30%. Chiar daca este o baterie mica, poate sa reziste, depinde cat de intens il folosesti si la ce il folosesti. 

Fiecare telefon beneficiaza de un sistem de operare, fie ca este Android, fie ca este IOS. Doar ca Android-ul de la Google Pixel 4 are cateva elemente care difera, care sunt schimbate fata de alte telefoane Android. In fiecare an se lanseaza telefoane cu cea mai recenta versiune de Android, in acest caz este Android 10. Google Pixel 4 beneficiaza de cateva aplicatii care sunt deja instalate pe telefon, precum Google Recorder, care poate sa inregistreze conversatiile, iar in acelasi timp sa le si scrie. Este o functie AI. Aceasta detectare a cuvintelor este realizata cu ajutorul cipului Neural Core. Aceasta functie este foarte utila pentru jurnalisti sau pentru cei care au nevoie sa inregistreze conversatiile la diverse sedinte. Alt beneficiu pe care il au telefoanele de la Google, este acela ca vor obtine actualizarile de securitate mai repede decat alte telefoane Android. Acest lucru este foarte avantajos, pentru ca atunci cand s-a lansat Android Pie, doar 22% dintre utilizatorii de android putea sa beneficieze de noua versiune. Google a transformat Android intr-un avantaj foarte mare de securitate pentru telefoanele sale. 

AvantajeDezavantaje
Android 10Baterie mica
Camera foarte bunaDoar 64 GB spatiul de stocare de baza
Functia de radar nu este atat de buna

Acestea fiind spuse, Google Pixel 4 este un telefon destul de bun, este rapid, are cea mai noua versiune de la Android, o camera care realizeaza poze foarte bune, iar designul este unul destul de elegant. Nu are cele mai bune si mai noi specificatii care exista, dar este un telefon bun pe care il poti cumpara si nu are un pret atat de mare. Google Pixel 4 nu are atat de multe caracteristici noi fata de Google Pixel 3. Ca orice alt telefon, acesta prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje, iar daca ai nevoie de un telefon, poti sa iei in considerare Google Pixel 4.

Servicii oferite de Service Centre

Alte articole recomandate

Vezi galeria de produse



SOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro