Stiri

Ma gandesc ca multi dintre voi ati vazut foarte multe postari legate de Disney+. Daca esti un fan infocat al filmelor si serialelor Disney sau daca ai un copil care le adora, probabil esti curios ce este acest Disney+ si vei dori sa il utilizezi cat mai repede. Imi propun ca in randurile de mai jos sa vedem ce inseamna acest Disney+, cu ce se ocupa, ce ne poate oferi si asa mai departe.

Disney+ este un nou serviciu de streaming care este detinut de compania Walt Disney, fiind lansat pentru prima oara in America de Nord si in Olanda in data de 12 noiembrie 2019. Acest serviciu de streaming isi propune sa difuzeze filme si seriale care sunt produse de Walt Disney Studios si Walt Disney Television, dar si alte filme si seriale produse de alte studiouri detinute de Walt Disney, cum ar fi Pixar, Marvel, Fox Fox Century si altele. S-a declarat ca va aparea acest nou serviciu de streaming si in Marea Britanie, mai repede decat se planuise cu o saptamana, adica in 24 martie. Foarte important de stiut este cat va costa abonamentul in Marea Britanie. Pe o luna va costa 5,99£, iar pe un an va costa 59,99£. Disney+ declara ca la sfarsitul acestui an se va lansa si in tari din Europa. Ceea ce trebuie sa retinem este faptul ca Disney+ este o noua concurenta pentru HBO GO, Netflix, Amazon Prime Videos si Apple TV+.

Disney+ a anuntat ca isi propun ca la finalul primului an de lansare sa aiba pe platforma 7.500 de episoade din seriale, 25 de seriale originale, 10 filme originale si 500 de titluri de filme. Acesta va avea continut clasic Disney, Marvel, Pixar, Star Wars, Fox, dar si creatiile celor de la Hulu si ESPN+.

De multi ani Netflix a avut parte de bucuria de a se afla in topul serviciilor de streaming, dar si Disney+ se plaseaza printre cele mai bune servicii de streaming.

Printre filmele care vor putea fi vizionate doar pe Disney+ se numara „Baby Yoda’s The Mandalorian”, iar baby Yoda este prezent in foarte multe meme-uri in retele sociale, fiind cel mai renumit meme.

Spre dezamagirea celor care sunt pasionati de „The Simpsons” este probabil ca acesta sa nu fie inclus in Disney+.

Haideti sa aflam mai multe detalii despre abonamentul Disney+. Un abonament de 5,99£ permite conectare a patru persoane diferite sa vizioneze filme sau seriale simultan, fara reclame. Similar ca si Netflix-ul, pe Disney+ cei patru utilizatori au profiluri diferite.

Disney+ poate fi utilizat atat pe televizor, cat si pe telefon.

Va intrebati de ce dureaza asa de mult ca Disney+ sa se lanseze si in Marea Britanie? Ei bine, data lansarii este legata de acordurile de licenta care exista pentru filmele si serialele Disney, astfel a avut nevoie de cateva luni pentru a se lansa si in restul lumii. Pana in decembrie 2019 , Sky avea dreptul de a difuza „Anatomia lui Grey” si o serie de filme Marvel, de aceea Disney+ a intarziat mai mult cu lansarea in Marea Britanie. Se presupune ca multe dintre contractele Sky cu Disney vor expira inainte de lansarea acestuia in Marea Britanie. Totusi, Sky si Disney+ vor semna un nou contract pentru a permite integrarea serviciului de streaming in ghidul sau de programare.

Acum, haideti sa comparam pretul abonamentului Disney+ cu pretul serviciilor de streaming concurente. Am mentionat ca abonamentul lunar este de 5,99£ iar abonamentul pe an este 59,99£, ceea ce este mai ieftin avand in vedere cantitatea de filme si seriale pe care le va pune la dispozitia utilizatorilor. Preturile concurentei sunt urmatoatele: Netflix porneste de la pretul de 5,99£ pentru cel mai ieftin abonament, la Apple TV+ un abonament este 4,99£, la BritBox este de 5,99£, iar la Now TV este de 8,99£. Amazon Prime include si livrati gratuite pentru produsele achizitionate si abonamentul lunar este de 7,99£.

Ceea ce face diferenta referitor la pretul abonamentului la Disney+ in comparatie cu alte servicii de streaming este faptul ca o mare parte din continut va fi difuzat in 4K, iar pana acum nicunul nu include vreun continut 4K. Abonametul lunar cel mai ieftin la Netflix este de 5,99£ si nu are inclus niciun continut 4K, nici macar HD.

In America, noul serviciu de streaming a avut succes, rezultatele fiind analizate de firma Sensor Tower care a precizat ca aplicatia a fost descarcata de 40,9 milioane de ori, iar castigul lor a fost de 97 de milioane de dolari (74 milioane de lire sterline). Aceste numere arata un inceput foarte bun pentru Disney+.

Voi enumera cateva seriale noi care vor putea fi vizionate pe Disney+: „Star Wars: The Clone Wars”, „The Falcon and The Winter Soldier”, „Loki”, „WandaVision”, „High School Musical: The Musical: The Series”, „Marvel’s Hero Project”, etc.

Referitor la filmele care vor fi puse la dispozitia utilozatorilor se numara „Doamna si Vagabondul”, „Noelle”, „Phineas and Ferb”, „Stargirl”, „Timmy Failure si Togo”.

Alte productii ale Walt Disney care vor fi disponibile dupa iesirea din cinematografe sunt: „Captain Marvel”, „Avenvergs: Endgame”, „Aladdin”, „The King Lion”, „Dumbo”, „Maleficient 2”, „Frozen 2” , „Toy Story 4”, „Pirates of Caribbean: The Curse of the Black Pearl” si multe altele.

Prin urmare, noul serviciu de streaming, Disney+, va urma sa se lanseze si in Europa la finalul acestui an, iar daca esti un fan al filmelor si serialelor Walt Disney, sau in cazul in care copilul tau este innebunit dupa acestea, vei putea avea ocazia sa le vizionezi la un pret accesibil si la o calitate ridicata, majoritatea avand continut 4K. Acestea fiind spuse, daca esti interesat de Disney+ va trebui sa mai astepti pana la finalul anului 2020 ca sa te poti bucura de filmele si serialele pe care le va pune la dispozitia ta la o calitate ridicata.