Diverse Hardware

Detinem din ce in ce mai multe smartphone-uri sau laptop-uri, acestea ajungand dispozitive de care avem nevoie din ce in ce mai mare in momentul de fata. Drept urmare, avem o multime de oportunitati pentru a fi productivi. Insa, din ceea ce s-a vazut in cadrul conferintei Computex, acest concept de productivitate e pe cale sa aiba parte de mijloace din ce in ce mai performante pentru a putea fi realizat. Prin urmare, a fi productiv va fi intotdeauna o optiune.

Intel si Qualcomm au declansat o revolutie in adevaratul sens al cuvantului in lumea laptop-urilor. Si a tehnologiei, in general. Competitia dintre cele doua companii a avut, ca rezultat, dezvoltarea unor procesoare mult mai performante pentru dispozitivele electronice. Motiv pentru care si productivitatea acestor laptop-uri poate creste semnificativ de la an la an. Cei doi producatori sunt din ce in ce mai disperati sa aiba procesoarele lor in cat mai multe gadget-uri cu putinta, astfel incat procesoarelele lor au ajuns sa ofere un plus atat la capitolul viteza, cat si la durata de viata a bateriei. 

 

Qualcomm dezvolta procesoare de cea mai inalta calitate

Qualcomm este una dintre numeroasele companii de la Computex care promite o „noua era” a PC-urilor. In aceasta directie, are si o contributie semnificativa la realizarea acestui vis. Qualcomm a dezvoltat procesorul pentru noul telefon Samsung Galaxy S10 5G, in afara altor telefoane cu conexiuni 5G ce vor aparea curand, de la LG, OnePlus si Nokia. Samsung vrea sa dezvolte si laptop-uri 5G. Acest lucru se va realiza cu procesorul Qualcomm Snapdragon 8cx, care este inclus in proiectul Lenit’s Limitless, primul laptop 5G din lume. 

Qualcomm a comparat performanta lui 8cx cu cea a unui laptop care ruleaza un procesor Intel Core i5. Intr-un test de navigare web, Qualcomm a constatat ca propriul procesor ar putea incarca 10 pagini web cu aproximativ 13 secunde mai repede fata de procesorul celor de la Intel. Un alt test, acesta axat pe multi-tasking, a aratat ca 8cx este mai rapid cu 1 minut si 11 secunde fata de Core i5. Alex Katouzian, vice-presedintele Qualcomm, sustine ca un dispozitiv alimentat de procesorul 8cx poate economisi aproape 11 zile de productivitate pe an.

Intel si proiectul sau pentru un nou tip de laptop-uri

Pe de alta parte, Intel isi aduce contributia mai mare asupra dezvoltarii acestei tehnologii prin intermediul inteligentei artificiale sau a Project Athena. Este un proiect prin care Intel isi propune dezvoltarea unor laptop-uri de cea mai buna calitate, venind cu o lista de standarde inalte in ceea ce priveste modelele care s-ar putea potrivi proiectului. Nu stim prea multe despre aceste standarde, insa printre cele despre care se stie ca se regasesc in lista celor de la Intel sunt: suportul 5G, durata mai lunga a bateriei, modul instant-on si, evident, hardware de la Intel. 

Pentru realizarea acestui proiect, Intel lucreaza cu nume mari din industria tech, precum Acer, Asus, Dell, Lenovo, Google, HP, Microsoft si Samsung. Va fi extrem de interesant sa vedem primele laptop-uri ale acestui proiect, dupa ce tot Intel in parteneriat cu alte companii gigant ale industriei a reusit dezvoltarea si raspandirea Ultrabook-urilor pe piata.