Inlocuire display iPhone 5, 5s, 5c

Schimbare display sau sticla la iPhone 5, 5s, 5c

iPhone 5
Inlocuire Sticla: 130 RON
Display Aftermarket: 130 RON
Display Original Refurbished: 180 RON

iPhone 5s
Inlocuire Sticla: 130 RON
Display Aftermarket: 130 RON
Display Original Refurbished: 180 RON

iPhone 5c
Inlocuire Sticla: 130 RON
Display Aftermarket: 130 RON
Display Original Refurbished: 180 RON

*Display Original Refurbished = Un display Original la care a fost inlocuita Sticla. Exista posibilitatea ca display-ul sa aibe urme mici de uzura (ex, zgarieturi minore pe display, care se vad prin sticla), dar ca si functionalitate si culori este exact ca un display ORIGINAL

* Aceste preturi pot varia. Sunati pentru un pret exact!

Sunați înainte pentru verificarea stocului!



SERVICE GSM

Service & Accesorii GSM

Calea Victoriei 91-93
Sector 1, Bucuresti

Program:
L-V: 10:00 - 18:00
Sambata: Inchis

Inlocuim si sticla

Inlocuire display iPhone 5, 5s, 5c

 

iPhone 5 este un smartphone dezvoltat si vandut de compania americana Apple Inc. Este a sasea generatie de iPhone, fiind succesorul lui iPhone 4 si predecesorul modelelor iPhone 5S si 5C. Modelul a fost anuntat la data de 12 septembrie 2012, iar lansarea propriu-zisa a avut loc 9 zile mai tarziu, pe 21 septembrie. iPhone 5 este primul din iPhone lansat de Apple in septembrie, pornind tendinta Apple de a lansa noi modele de iPhone in aceasta perioada a anului, precum si primul telefon mobil Apple dezvoltat complet sub indrumarea CEO-ului in exercitiu, Tim Cook, si ultimul iPhone supervizat de Steve Jobs.

 

Hardware

Apple a subliniat calitatea imbunatatita a structurii lui iPhone 5 fata de predecesoarele sale intr-un eveniment de presa legat de lansarea acestuia, atat din punct de vedere al introducerii carcasei din aluminiu, cat si a marimii si greutatii mult reduse fata de iPhone 4. La vremea aceea, compania americana sustinea ca iPhone 5 a fost cel mai subtire smartphone creat vreodata, masurand 7.6 mm, insa aceasta afirmatie a fost contestata, smartphone-ul chinezesc Oppo Finder masurand 6.65 mm. Telefonul este disponibil in doua culori: alb si negru. Hardware-ul consta intr-un procesor dualcore de 1.3 GHz, 1GB RAM si spatiu de stocare intre 16 si 64GB. iPhone 5 pastreaza camera de 8MP a lui iPhone 4, insa cu imbunatatiri remarcabile in ceea ce priveste performanta la lumina scazuta, si viteza cu 40% mai mare fata de camera predecesorului sau. Utilizeaza procesorul Apple A6, prezinta o camera frontala de 1.2 MP, precum si o baterie litium-ion cu o capacitate de 1440mAh, care nu poate fi inlocuita de catre utilizator si rezista aproximativ 225 de ore in stand-by sau 8 ore in regim de convorbire. iPhone 5 are un slot nano-SIM, mult mai mic decat chipul micro-SIM folosit pentru iPhone 4 si iPhone 4S.

Testele hardware realizate folosind Geekbench si GLBenchmark valideaza multe dintre afirmatiile Apple, atat cele de pe website-ul oficial cat si cele la lansarea dispozitivului, precum performanta sporita si grafica mai buna in comparatie cu modelele precedente. Astfel, in evaluarea generala a hardware-ului prin Geekbench, iPhone 5 a inregistrat un scor de 2.5 ori mai mare decat cel al lui iPhone 4S, iar in cel prin GLBenchmark, un scor de doua ori mai mare decat cel al predecesorului sau. In ciuda acestor recenzii, rezultatul a fost inconsecvent, intrucat intr-o evaluare grafica 3D prin Passmark, iPhone 5 a inregistrat un scor de aproximativ 1.45 de ori mai bun decat cel al lui iPhone 4S. Evaluarea duratei bateriei a demonstrat faptul ca bateria lui iPhone 5 are o durata mai mica decat cea a predecesorului sau atunci cand indeplineste anumite sarcini, desi, in general, este mai performanta fata de cea a lui 4S.

 

Utilizeaza Retina Display, de 1336 x 640 de pixeli, 16:9, cu o diagonala de 4 inch, si o dimensiune a ecranului de 6.7 centimetri patrati, in comparatie cu ecranul de 5.7 centimetri patrati al lui iPhone 4S. Neschimbata fata de iPhone 4S ramane densitatea de 326 de pixeli pe inch. Saturatia culorii ecranului este cu 44% mai mare decat cea a predecesorului sau, iar dimensiunea marita a ecranului permite o aranjare mai ordonata a meniului principal al telefonului in comparatie cu iPhone 4S. Contine trei microfoane: de fata, lateral si de spate, pentru anularea zgomotului si apeluri video.

 

Detalii tehnice

Frecvente retea:

2G: 850 / 900 / 1800 / 1900

3G: 850 / 900 / 1900 / 2100

4G: –

Tip display: TFT

Rezolutie:  640 x 1136

Functii: Multi-touch, 800:1 contrast

GPRS: Da

Tehnologie Bluetooth: v4.0

Tehnologie Wireless: 802.11 b/g/n

Port: Jack 3.5 mm

Rezolutie camera: 8 MP

Rezolutie video: 1920 x 1080

Camera secundara: 1.2 MP

Tip SIM: nano-SIM

Caracteristici foto/video: Auto Focus, Detectarea fetei, Geotagging

Durata convorbire 3G: 8 ore

Durata in regim de asteptare: 225 de ore

Capacitate baterie (mAH): 1440 mAH

FM Radio: Da

Redare video: H.264 pana la 1080p, mp4, mov

Redare audio: AAC, Protected AAC, HE-AAC, MP3, MP3 VBR, Apple Lossless, AIFF, WAV

Senzori: Busola digitala, Gyroscope, Senzor de lumina ambientala, Senzor de proximitate, Accelerometru

Tehnologii: iCloud, WiFi Dual Band, Apple EarPods, Siri, Tehnologie LTE

 

Receptia

In general, iPhone 5 a primit recenzii pozitive din partea publicului. Tim Stevens de la Endgadget a laudat telefonul pentru rezolutia imbunatatita a ecranului, remarcand faptul ca o depaseste cu mult pe cea a lui iPhone 4S, considerandu-l unul dintre telefoanele cu cel mai bun display la vremea respectiva; dar, in acelasi timp, a fost critic la adresa noului port Lightning, intrucat acesta nu se potriveste cu o multime de incarcatoare disponibile pe piata, publicatia LA Times sustinand ca aceasta schimbare era necesara pentru a fabrica un telefon de dimensiuni mai mici. De asemenea, Endgadget a subliniat faptul ca Apple si-a indeplinit promisiunile cu privire la performanta bateriei, viteza imbunatatita si performanta grafica. David Pogue de la The New York Times a considerat ecranul lui iPhone 5 ca o schimbare “buna, dar nu extraordinara”, si a laudat noul port Lightning pentru marimea, fermitatea si reversibilitatea acestuia, remarcand in acelasi timp lipsa de flexibilitate pentru accesoriile mai vechi, lucru pe care il descrie ca “istoria indelungata a Apple de a omora tehnologii in mod incovenient si exagerat, mod pe care publicul a ajuns sa-l iubeasca”. Ed Baig de la USA Today s-a declarat impresionat de faptul ca “Apple a indeplinit asteptarile publicului” pentru iPhone 5 intr-o piata de telefonie mobila extrem de competitiva. Intr-o revizuire a capacitatii de reparatie, iFixit a remarcat faptul ca iPhone 5 este mult mai usor de dezasamblat si reglat decat predecesorul sau, iPhone 4S.

Publicatia americana Wired a anuntat ca design-ul lui iPhone 5, folosit ulterior si pentru succesoarele sale, iPhone 5S si iPhone SE, a fost pentru mult timp “copilul de aur al design-ului telefoanelor Apple, precum si un punct de referinta pentru smartphone-uri in general”, in timp ce design-ul iPhone 6/6S a fost mai putin apreciat de catre critici, intrucat “ofera senzatia unui sapun de 650 de dolari”. Wired a descris iPhone 5 ca fiind “un dispozitiv elegant, prin felul in care ecranul si carcasa de aluminiu functioneaza impreuna, simplu, dar substantial, spre deosebire de iPhone 6, care se simte doar prin dimensiunea [acestuia]”. Cu toate acestea, s-a remarcat faptul ca design-ul lui iPhone 5 nu are flexibilitatea suficienta pentru a “creste”, in timp ce design-ul lui iPhone 6/6S a fost considerat mai adaptabil preferintelor consumatorilor in ceea ce priveste marimea ecranelor.

In acelasi timp, iPhone 5 a primit recenzii negative pentru aplicatia tip harta care a inlocuit Google Maps in iOS 6. Mai multe surse au citat erori precum directionarea utilizatorilor catre locatii gresite sau disponibilitatea lor eronata, precum si imaginile de slaba calitate prin satelit. La noua zile dupa lansarea Maps, Apple si-a cerut oficial scuze pentru nemultumirile provocate clientilor si le-a recomandat alternative mai bune.

 

Probleme tehnice

S-au raportat probleme tehnice minore in utilizarea iPhone 5, probleme legate atat de o defectiune a camerei foto, cat si de rezistenta carcasei de aluminiu in anumite circumstante.

Editorul Diaz de la Gizmodo a discutat intr-un articol corespondenta dintre Apple si un utilizator iPhone 5 in legatura cu problema legata de camera telefonului: aparitia un pigment de lumina violet in anumite fotografii. Raspunsul Apple la aceasta problema a fost faptul ca este un lucru normal si a sfatuit clientul sa indrepte camera din directia surselor de lumina atunci cand fotografieaza. Testele efectuate de TechCrunch indica faptul ca problema a existat inca de pe iPhone 4S, insa a fost mult mai proeminenta pe iPhone 5. Consumer Reports a constatat faptul ca acest efect a aparut la mai multe telefoane mobile, inclusiv Samsung Galaxy S3 si Motorola Droid Razr Maxx, si a afirmat faptul ca nu a fost neaparat mai putin pronuntat la iPhone 4S. Raportul a concluzionat ca, in general, camerele digitale pot suferi de pe urma lentilelor in care un efect de imagine violet nu este atat de neobisnuit.

De asemenea, au existat reclamatii legate de durabilitatea stratului de acoperire al carcasei lui iPhone 5, expunand aluminiul de dedesubt. Raspunsul executivului Apple la corespondenta prin e-mail a unui client afectat a fost ca “este normal ca aluminiul sa se zgarie”. Unii utilizatori s-au mai plans si ca la modelul alb se aprindea lumina pe spate, insa aceasta problema nu a fost unica pentru iPhone 5, intrucat a afectat si alte dispozitive Apple.

 

Vanzari

TechCrunch a remarcat faptul ca iPhone 5 s-a vandut de douazeci de ori mai repede ca iPhone 4 sau iPhone 4S, Apple declarandu-se “uluiti de raspunsul clientilor”. Phil Schiller, vicepresedintele Apple, a anuntat ca in primele 24 de ore s-au inregistrat doua milioane de comenzi de tip pre-order. La vremea aceea, AT & T declara ca iPhone 5 a fost cel mai bine vandut iPhone pe care compania l-a oferit vreodata, inregistrand peste 5 milioane de comenzi in primul weekend de la lansare, si depasind stocul disponibil. De asemenea, lansarea iPhone 5 a incetinit cresterea Androidului pe piata telefoniei mobile; astfel, conform unui studiu, iPhone 5 a reprezentat peste 20% din numarul telefoanelor vandute in perioada respectiva, in primele 16 zile de la debutul dispozitivului.

Articole recomandate

Vezi galeria de produse



SOL
SOL


copyright @ acasaGSM.ro